FETÖ'cü 6 kişi tutuklandı

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıdan 6'sı daha tutuklandı.

FETÖ'cü 6 kişi tutuklandı
FETÖ'cü 6 kişi tutuklandı
GİRİŞ 16.03.2017 21:19 GÜNCELLEME 16.03.2017 21:19

Bodrum merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon gözaltında bulunan zanlılardan 6'sı daha çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla merkez ile Bodrum ilçesi, İzmir, Manisa, Ankara, Samsun, Kocaeli, Tokat, Isparta, Mersin, Antalya ve Denizli'deki çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltında alınanlardan 6'sının daha ifade işlemleri tamamlandı.
Zanlıların işlemleri sırasında hakkında yakalama kararı bulunan H.S.D. dün polis merkezine gelerek teslim oldu.

FETÖ'nün kapatılan eğitim kurumlarında çalıştıkları ve örgütün haberleşme ağı "ByLock"u kullandıkları belirlenen H.İ, H.S.D, V.K, Z.G, H.G. ve Y.A. sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, Y.K. ise serbest bırakıldı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında 13 kişinin daha arandığı bildirildi.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 30 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 11 ilde eş zamanlı operasyonda ilk aşamada 18 kişi gözaltına alınmıştı. İfade işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edilen zanlılardan 11'i tutuklanmış, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi