İMAG'tan ABD'nin kararına sert tepki

İMAG (İstanbul Milliyetçi Avukatlar Gurubu) Başkanı ve Baro Başkan Adayı Av. Kaptan Yılmaz ABD'nin uluslararası hukuk kurallarını çiğneyen tutumuna dair açıklamalarda bulundu.

İMAG'tan ABD'nin kararına sert tepki
İMAG'tan ABD'nin kararına sert tepki
GİRİŞ 02.08.2018 14:32 GÜNCELLEME 02.08.2018 17:32

İMAG(İstanbul Milliyetçi Avukatlar Gurubu) Başkanı ve Baro Başkan Adayı Av. Kaptan Yılmaz ABD'nin İçişleri ve Adalet Bakanları hakkındaki skandal kararına tepki gösterdi ve bildiri yayınladı:

Amerika Birleşik Devletleri, PKK/FETÖ terör örgütleriyle irtibatlı olduğu tespit edilen, misyonerlik ve casusluk faaliyeti sonucu tutuklanan din adamı kisveli vatandaşları hakkında Türk Yargısınca verilen ev hapsi kararını bahane ederek, Bakanlarımız hakkında kendilerince yaptırım kararı almıştır.

 

 

Bu karar, egemenliğimize, yargımıza, hukukumuza müdahale anlamında olup, bu hukuk dışı kararı tanımadığımızı ilan ediyoruz.

Adının ABD olmasının, ekonomik ve askeri olarak güçlü olmasının nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığının bilinmesini isteriz.

Hiçbir küresel gücün Türkiye'nin seçilmiş iktidarı hakkında yargı kararlarını bahane ederek, tehdit ve yaptırımda bulunmaya hakkı yoktur. Yüce Türk Milleti ve Devleti bunun hesabını er ya da geç soracaktır. 

ABD, 1914’de hakkımızda yayınlanan bildirilerin 1922’de ne hale geldiğini hatırlamalı, Yüce Türk Milleti ve Devletini az gelişmiş türev Ortadoğu Ülkeleri ile karıştırmamalıdır. 

İMAG(İstanbul Milliyetçi Avukatlar Gurubu) Başkanı ve Baro Başkan Adayı

Av. Kaptan Yılmaz

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'