İşte gözaltına alınanların listesi

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkan ve gözaltına alınan isimler şöyle:

İşte gözaltına alınanların listesi
İşte gözaltına alınanların listesi
GİRİŞ 12.04.2012 13:27 GÜNCELLEME 12.04.2012 13:27
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

28 ŞUBAT SORUŞTURMASINDA GÖZALTI KARARI ALINAN 31 ŞÜPHELİDEN 3’ÜNE ULAŞILAMADI

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı olan 31 şüpheliden 3’ünün yurtdışında olduğu belirtildi. Şüphelilere yurtdışında olmaları nedeniyle ulaşılamadığı ifade edilirken yurtdışında olanlarla ilgili resmi yazışmaların devam ettiği kaydedildi. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin, 31 şüpheli hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçlamasıyla gözaltı kararı aldığı belirtildi.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan 11 Nisan 2012 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararı doğrultusunda bugün saat 08.00 itibariyle Ankara’da 17, İstanbul’da 11, Niğde’de 1, Çanakkale’de 1 ve Eskişehir’de 1 olmak üzere toplam 31 ayrı adreste arama yapıldığını belirterek, yine arama kararı alınan 31 şüpheli ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

Başsavcıvekili tarafından yapılan yazılı açıklamada, askeri mahallerdeki aramaların Cumhuriyet Savcısı denetiminde, Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından yapıldığı belirtilirken, ayrıca 2 şüphelinin avukat olması nedeniyle, bunların aramalarının Cumhuriyet Savcısı’nın bizzat denetiminde ve ilgili Baro tarafından görevlendirilen avukat nezaretinde gerçekleştiği kaydedildi. Arama ve gözaltı işlemlerinin halen devam ettiğinin bildirildiği açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürürlükteki hukuk kuralları çerçevesinde ve hukuka uygun olarak toplanılan deliller hassasiyetle değerlendirilerek bahse konu kararlar işleme konulmuş olup, soruşturma aynı hassasiyetle sürdürülmektedir” denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği yetkilileri 31 kişi dışında başka bir gözaltı kararı olup olmayacağı sorusuna, “Şu an bunu bilemiyoruz” şeklinde yanıt verdiler.

Ankara dışında gözaltına alınan şüphelilerin en kısa zamanda Ankara’ya getirileceği belirtilirken söz konusu şüphelilerin Savcılık tarafından ifadelerinin alınması beklendiği kaydedildi. 

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkarılan 31 kişinin kimlikleri şöyle:

''Ankara'da emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, emekli Kurmay Albaylar Hüsnü Dağ, Arslan Daştan, Oğuz Kalelioğlu, Sezai Kürşatökte, Ahmet Nazmi Solmaz; emekli Kıdemli Albaylar Serdar Çelebi, İbrahim Selman Yazıcı, emekli Albaylar Mustafa Kemal Savcı, Ziya Batur, Ruşen Bozkurt, Mehmet Şinasi Çalış, Aburrahman Yavuz Gürcüoğlu, İsrafil Aydın, Yahya Cem Özarslan; emekli binbaşı Ahmet Aka; emekli Başçavuş Hamza Özaltun

İstanbul'da emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneraller İdris Koralp, Ünal Akbulut; emekli albaylar Yüksel Sönmez, Eser Şahan, Cengiz Çetinkaya; emekli Binbaşı Salih Eryiğit; emekli yüzbaşılar Orhan Nalcıoğlu, Mustafa Babacan; emekli Başçavuş Necdet Batıran, Aydın Karaşahin.

Çanakkale'de emekli Astsubay Ahmet Tarık Yelkenci; Niğde'de emekli Kıdemli Albay Ümit Şahintürk; Eskişehir'de emekli Albay Alican Türk.''

KAYNAK: AA-ANKA
YORUMLAR 23
  • mavi 12 yıl önce Şikayet Et
    :!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. asıl balans ayarı başlıyor.... yaşasın Türk milleti
    Cevapla
  • hikmet ozdemir 12 yıl önce Şikayet Et
    yukarida ismi okunanlar. bu arkadaslar icin malum gazeteler simdi nelerde neler yazacaklar....vatan kurtaran kahramanlara bu yapilirmi tarzinda....elbet bu karanlik bitecek ...demistik...biz millet olarak boyle kurtaricilara layik degiliz ...haydi simdi ...safta toplan mars mars...okkadar...
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 12 yıl önce Şikayet Et
    ..28 ŞUBAT. ...kim ne yaptıysa hesabını vermeli hesabı sorulmalı ..bu ülke onların babalarının çiftliği değil ki millete her türlü eziyeti reva görüp çekip gitmelerine göz yumulsun...
    Cevapla
  • emin içel 12 yıl önce Şikayet Et
    vatan. şimdi öncekiler gibi biz vatana hizmet ettik bahanesine sarılacaklar kime hizmet ettiklerini kendileri bilir ama biz olmadığımız kesin millete silah doğrultarak vatana hizmet ettiler suçlularla çetelerle beraber oldular hakkı zayıf bulup karşısına dikildiler bu günleri hiç hesap etmediler gözü yaşlı masumların beddualarını hesap etmediler duaların da bedduaların da sahibi olduğunu anlarlar mı bilmem ama onların sahipleri de herhalde artık bu durumu anlamamışlardır...
    Cevapla
  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    Tarımda yıkım... Kemal Derviş tarımda yıkımın ve bağımlılığın yol haritasını çizip, elinde GMO tohumlarla ülkemize gelmesiyle..Bilimsel teknoloji! adıyla doğal tohum-hayvanlarımızı kaybedip yerine patentli yabancı tohum ve hayvanlara her gün daha çok bağımlı olduk. Yine 9 tane GMO mısır ithaline izin çıkabilir. Yuvarlak laflarla birbirleri ile kavga eden partilerde tık yok!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı