MİT'çi Karargâh'a Facebook'tan sızmış

Devrimci Karargâh örgütüyle ilgili hazırlanan dördüncü iddianamede MİT adına örgütte olduğu anlaşılan Murat Şahin’in örgüte sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden sızdığı anlaşıldı.

MİT'çi Karargâh'a Facebook'tan sızmış
MİT'çi Karargâh'a Facebook'tan sızmış
GİRİŞ 21.04.2012 11:25 GÜNCELLEME 21.04.2012 11:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsviçre’de yaşayan Murat Şahin, Devrimci Karargâh’a yönelik 6 Aralık’ta düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Şahin emniyet ifadesinde MİT’çi olduğunu söyledi. Savcılık, bu bilginin doğru olup olmadığını MİT’e sordu.

Şahin’in elemanları olduğunu doğrulayan MİT, yurtdışında görevde olduğunu belirtti. Şahin, bir hafta tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Diğer şüpheliler hakkında iddianame hazırlanırken Şahin’in dosyası izin için Başbakanlığa gönderildi. Şahin’in örgüt adına yapılan para transferinde aracılık yaptığı öne sürüldü.
 
Anlatımları iddianamede

İddianamede, Şahin’in anlatımlarına yer verildi. Anlatımlarına göre Zürih’te yaşayan Şahin, MİT’in görevlendirmesiyle Facebook’ta sol içerikli bir sayfa açtı. Sayfada Türkiye’den, kendisini ‘Deniz’ diye tanıtan Bayram Akdoğdu’yla tanıştı.

DK’lı olduğu ileri sürülen Akdoğdu, örgüt adına çıkardıkları ‘Devrimci Cephe’ adlı dergiyi Zürih Halkevi’ne göndermek için Şahin’den aracı olmasını istedi.

Şahin, Şubat 2011’de, örgütün askeri kanat sorumlusu olduğu iddia edilen ‘Faruk’ kod adlı Şemdin Şimşir’le tanıştı. Şahin, geçen yıl 1 Mayıs’a katılmak üzere İstanbul’a gelip Bayram Akdoğdu ile buluştu. Bu esnada Akdoğdu, Şimşir’i aradı ve 27 Nisan’da PKK’nın Zam Kampı’na gideceğini haber verdi.

İki numarayla buluştu

1 Mayıs’tan sonra İsviçre’ye dönen Murat Şahin, 2 Aralık 2011’de Şemdin Şimşir ve Eyüp Çelik ile buluştu. Şimşir, Şahin’in Türkiye’ye giderek, örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen ‘Vural’ kod adlı Volkan Karakuş’a iletmesi için yazılı not verdi.

Ayrıca ‘Vural sokaklar ve liselere yönelik faaliyetlerde bulunsun’, ‘Aşağıya adam yollayabilirse adam bulsun’ ve ‘Ayın 20’sine kadar dergi için net haber versinler’ şeklindeki sözlü notları da aktarmasını istedi.

Şimşir, MİT’çi Şahin’e buluşma adresi olarak kardeşi Gülseren Poyraz’ın kitapçı dükkanını gösterdi. Şahin, DK’lı Volkan Karakuş ile buluşmak üzere 3 Aralık 2012’de Türkiye’ye geldi. İlk olarak, notun fotokopisini MİT’e veren Şahin, bir gün sonra Karakuş’la buluştu ve notları teslim etti.

Dosyalar birleşsin

Bu arada, 16 sanıklı dördüncü iddianameyi kabul eden İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosya ile 9. Ağır Ceza’da devam eden ana davanın birleştirilmesine karar vererek, dosyayı bu mahkemeye gönderdi. 9. Ağır Ceza, talebi kabul etmezse dosya yı ‘uyuşmazlık mahkemesine’ gönderecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kadir sert 12 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler kendi karahgehana. abdnin cıa i bütün dünyanın karehgahına sızdı. youtube yi yasaklayacağınıza facebook yasaklamak daha iyiydi bence birine sokakta anasını babasını ne iş yaptığını sorsan beni fişliyormusunuz der ama facebookta ALLAH ne verdiyse ilkokuldan başlayıp askerlik anılarından bitiriyorlar.. o zamn sıkıntı yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor