Yargıtay üyeliği için onlar da aday

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) boş bulunan 16 Yargıtay üyeliği için yayınladığı 5 bin 245 kişilik aday listesinde ilginç isimler dikkat çekti.

Yargıtay üyeliği için onlar da aday
Yargıtay üyeliği için onlar da aday
GİRİŞ 18.10.2012 09:44 GÜNCELLEME 18.10.2012 14:48

Van Savcısı iken Şemdinli iddianamesi yüzünden meslekten çıkarılan ve anayasa değişikliğinin ardından Ankara Savcısı olarak mesleğe kabul edilen Ferhat Sarıkaya, Balyoz hâkimi Ömer Diken, “Futbolda şike” davası hâkimi Mehmet Ekinci ile Ergenekon soruşturmasını başlatan Zekeriya Öz de listede yer aldı.

YENİDEN ADAY OLMAYANLAR

Aralarında HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü eşi Dr. Nurdan Okur, HSYK Genel Sekreteri Muzaffer Bayram, Genel Sekreter yardımcıları Neslihan Ekinci, Engin Durnagöl, Havva Gürgen ve Bülent Albayrak ve 5 cumhuriyet başsavcısının da bulunduğu 25 hâkim-savcı ise HSYK'ya, “Yargıtay üyeliğine aday değiliz” diye başvurdu.

FİDAN'I ÇAĞIRAN SAVCI DA ADAY

HSYK'nın Yargıtay üyeliğine aday olabilecekler listesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı KCK soruşturmasından ifadeye çağırdıktan sonra bu soruşturmadan el çektirilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya da yer aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması