Evren'in verdiği yanıt salondakileri güldürdü!

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili yargılanan dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in mahkemede verdiği cevap salondakileri güldürdü.

Evren'in verdiği yanıt salondakileri güldürdü!
Evren'in verdiği yanıt salondakileri güldürdü!
GİRİŞ 22.11.2012 12:16 GÜNCELLEME 23.11.2012 10:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 11. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Av. Aydın Erdoğan, sanık Evren'e açık sözlü insan olup olmadığını sordu. Evren ise hayır anlamında sağa sola kafasını salladı. Bu davranış duruşma salonunda gülüşmelere yol açtı, ardından Evren de güldü. "6 Haziran 2011 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine detaylı ifade vermişsiniz, hatırlıyor musunuz?" sorusuna ise Evren, 'hatırlamıyorum' anlamında yüz hareketi yaptı. Av. Erdoğan da hafızasının yerinde olduğunu, biraz düşünmesi halinde hatırlayacağını kaydetti.

"N'tekim sözünü siz seversiniz" diyen Erdoğan, "Bana pasaport vermediniz, verseydiniz yurt dışına gidip avukat değil hoca olurdum. İyi ki vermemişsiniz yoksa tarihin bu güzelliğini yaşayamazdım." ifadelerini kullandı. Bu sözler salonda gülüşmelere yol açtı.

Avukat Öztürk Türkdoğan, kendisinin İnsan Hakları Derneği Başkanı ve Ahmet Türk'ün müvekkili olduğunu söyledi. Kürtçenin neden yasaklandığını soran Türkdoğan, Evren'den susmasının bu aşamada bir anlamı olmadığını belirterek, bildiklerini söylemesini ve gelecek kuşakların bunları öğrenmesini ifade etti. Dünyada bütün darbecilerin yargılandığını hatırlatan Türkdoğan, mahkemenin de Evren'e hak ettiği cezayı vereceğini vurguladı.

Evren'den Kürt sorununda uyguladığı şiddet ve asimilasyonun nelere mal olduğunu bir kez daha düşünmesini isteyen Türkdoğan, zorunlu din dersini neden koyduğunu sordu. Gözaltında kaybolanları da soran Türkdoğan, halen bu insanların cesetlerine ulaşılamadığını belirterek "Berfo ananın sorularını soruyorum 'Cemil Kırbayır nerede? Sana hakkımı helal etmiyorum. İki elim yakanızda?' Berfo anadan özür dileyecek misiniz? Tarih önünde adınız darbeci olarak kalacak. Bu bir ihtilal değildir." şeklinde konuştu.

Remzi Çayır da mahkeme heyeti üzerinden Evren'e bir soru yöneltti. Evren'in cezaevine gelerek "Bunları yatırın gereğini yapın" dediğini aktaran Çayır, başka vakitlerde de Evren'in cezaevine geldiğini belirterek, işkencelerden sorumlu olduğunu ifade etti. Bu sözler zapta geçirildi. Duruşmaya öğle arası verildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 12
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    bekir terzi. bu lafları 10 yıl önce söyleseydin camdan aşağı fırlamıştın...türkiye nerden nereye gelmiş..
    Cevapla
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    evren ile ilgili en çok neyi isterdim. yaşına başına hastalığına bakmadan. yakasından tutup. yaptığı ve halada pişman olmadığı sayamayacağım kadar fazla olan pisliklerini yüzüne haykırmak. tabiki gene haklıyım diyecek. o zaman cinnet geçirip camdan dışarı fırlatmak isterdim.
    Cevapla
  • kasım yurtlu 11 yıl önce Şikayet Et
    bizler osmanlıyı islama hizmetlerinden seviyor, cumhuriyetinize de islam düşmanlığından . sevmiyoruz. hatta kuranın hükmüne göre "ALLAH 'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir." (maide: 44) ayetinden farklı düşünmüyoruz. cumhuriyeti ALLAH ALLAH diyen müslümanların desteğiyle kazananlar rejimi kurduktan sonra başta müslümanlar olmak üzere muhalifleri diktatörlük eseri istiklal mahkemeleri vasıtasıyla astılar.
    Cevapla
  • Aladdin Yenirenk 11 yıl önce Şikayet Et
    paşa gülme söyle. neden asker sözü verdim diye yunanistanın natoya girmesine müsaade ettin? demirelide, rahmetli ecevit ve erbakanıda, hatta ve hatta türkeşide ilk önce ab meselesini halledelim sonra yunanistana nato vetosunu kaldırırız diye parlemantomuzla birlikte direndiler! sen ihtilali yaptın vetoyu kaldırdın bizde 30 sene ve 100binlerce can kaybettik! paşa gülme, millete hesap ver! netekim soruyorum neden??? cevap ver paşa!!!
    Cevapla
  • BEKTAŞ KILIÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    ihsan bulut kardeşim. haklısın bu millet böyle yönetim şeklini hiç haketmediki....! bizler ALLAHın değil padişahın kulları olmamız lazımdı bu millet bunu hakediyor bugündende gördüğümüz gibi zaten.... saygılarımla ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak