'Kadına şiddeti önlemek devletin görevi'

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Eroğlu, kadınların yaşamsal haklarının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinin sosyal devletin birincil görevi olduğunu bildirdi.

'Kadına şiddeti önlemek devletin görevi'
'Kadına şiddeti önlemek devletin görevi'
GİRİŞ 25.11.2012 10:27 GÜNCELLEME 25.11.2012 10:27

Eroğlu, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddet sorununun gündemde olmasında, insan hakları aktivistlerinin ve medyanın çabalarının etkili olduğunu belirtti.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yapılan çalışmaların, kadınların fiziksel şiddetle yaşamını kaybetmemesine yönelik tedbirleri kapsadığına işaret eden Kahraman Eroğlu, şunları kaydetti:

''İnsanların en temel hakkı olan yaşamsal haklarının korunmasından hareketle kadına yönelik şiddeti önlemek sosyal devletin birincil görevidir. Her gün yazılı ve görsel medyada yer alan kadına yönelik cinayet haberleri halkın kimyasını bozmaktadır. Halkın psiko-sosyal sorunları ile ilgilenen ve tedavi sürecinde de etkin bir şekilde sorumluluk üstlenen meslek elamanları olarak, kadınların korunmasına yönelik kamusal alanlarda yapılacak çalışmalarda ve üretilecek politikalarda müdahil olmak istiyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'