Salih Fırat: AK Parti'ye katılımlar sürecek

CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında taktığı rozetle resmen AK Parti milletvekili oldu.

GİRİŞ 19.03.2013 11:43 GÜNCELLEME 19.03.2013 15:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP'nin Adıyaman Milletvekilliği'ni yaparken parti içindeki açıklamalara tepki göstererek istifa eden Salih Fırat, AK Parti'ye katıldı. Fırat'ın rozetini ise Başbakan Erdoğan taktı.
AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konşması öncesinde CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat kürsüye davet edildi.

Başbakan Erdoğan, Fırat'a AK Parti rozetini takarken, Fırat ise kısa bir konuşma yaptı. Salih Fırat şunları söyledi: "Bana burada konuşma fırsatı veren Sayın Başbakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. AK Parti'ye katılma kararı verirken çok düşündüm. Bir takım ağır eleştiriler olacağını biliyordum ama ben halkla aynı frekansta siyaset yapmanın daha doğru olacağına inandığım için buradayım. Gördüğüm ve inandığım bir şey var ki o da doğru işler yapmanın yolu doğru siyasi tercihler yapmaktan geçer. Eğer bu doğrulardan vaz geçerseniz, barışa ve kardeşliğe hizmet edemezsiniz."

BALDIRAN ZEHİRİNİ PAYLAŞMAYA GELDİM

Salih Fırat, AK Parti'nin Türkiye'yi demokratik bir ülke haline getirdiğini söyleyerek, "Türkiye gündemi belirlenen bir ülke halinden çıkmış, gündemi belirleyen bir ülke haline gelmiştir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın terör sorunun çözülmesi için daha önce söylediği "Baldıran zehiri içmeye hazırım" şeklindeki sözlerini hatırlatan Fırat, "AK Parti üyeleri büyük cesaret ve samimiyet örneği göstererek ellerini hatta gövdelerini taşın altına koymuştur. Ben de bu sürece katkı vermek için gövdemi taşın altına koymaya, baldıran zehirini paylaşmaya geldim" diye konuştu.

Fırat son olarak ise bundan sonra da AK Parti'ye katılımlar olacağını da söyledi.

YORUMLAR 12
  • ibrahim k 11 yıl önce Şikayet Et
    ayrılanlarda olur bence. bazı yorumcu arkadaşlarım katılımlar artar diyor doğru katılımlar artacaktır. ama imralıyla görüşmelerin detayları belli oldukça anayasada eyalet sistemi, türklük tanımı, gibi kavramların akibetinin ne olacağı belirginleşmeye başladığında akp den 30- 40 istifa olabilir bilginize
    Cevapla
  • Abdullah Öz 11 yıl önce Şikayet Et
    Halkın yanında yer alan kazanacak...Elitist ,oligarşik,ulusalcı,vesayetçi,diktacıların yanında. olanlar ise kaybedecek...zaten 3 genel,3 yerel,1 referandum...artan bir grafik var...Halkın talebi belli..Halkımız köhne yapıları,statükoyu,vesayet sistemini istemiyor...ulusalcı ve elitist chp yi de istemiyor..ulusalcı mhp yi de...marksist kürt ulusalcısı bdp yi de....
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 11 yıl önce Şikayet Et
    seçime doğru artacak. Transfer borsası açıldı! Seçime doğru artacak....
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 11 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa yıldırım atanınyerini bilmiyonmu sen hala. çok ayıp hem atnadan medet umuyon yetiş yaatma diyon hemde atanın nerede olduğunu bilmiyon yeri ankarada inşallah Allah tez zamanda seni atana kavuşturur çünkü atanaı çok seviyon
    Cevapla
  • yavuz güler 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa bey. sayın mustafa bey asıl türkiye elinizden kurtuluyor...az kaldı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...