CHP ve MHP Öcalan'ın mesajına nasıl tepki verdi?

BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in okuduğu Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajına AK Parti, MHP, BDP, ve CHP'den nasıl bir tepki geldi?

CHP ve MHP Öcalan'ın mesajına nasıl tepki verdi?
CHP ve MHP Öcalan'ın mesajına nasıl tepki verdi?
GİRİŞ 21.03.2013 15:02 GÜNCELLEME 21.03.2013 15:37
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

BAKAN GÜLER: NEFRETLE KINIYORUM

İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM Genel Kurulu'nda 21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili konuştu. Bakan Güler de ''Dil barış dilidir ama uygulamayı görmek lazım'' ifadelerini kullandı. Güler'in açıklamasından satır başları:

"Diyarbakır'daki Nevruz etkinliği 7 kişilik bir tertip komitesince hazırlanmıştır. Türk bayrağı olmamasını  buradan nefretle kınıyorum. Buradaki aykırılıklar tespit edildiğinde adli mercilere intikal ettirilecektir."

CHP: BAŞBAKAN'I BEKLİYORUZ

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde okunan mesajına CHP'den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi.

Tekin, yaptığı açıklamada "Bizim muhattabımız Öcalan değil, Tayyip Erdoğan'dır" diyerek, PKK liderinin çağrısının içeriği konusunda yorum yapmadı. 

Tekin, "Merakla Sayın Erdoğan ve iktidar yetkililerinin ne düşündüklerini açıklamalarını bekliyorum. Bizim muhattabımız iktidardır. Recep Tayyip Erdoğan birşey söylemeden, yorum yapmayız" dedi.

BDP'Lİ DEMİRTAŞ: 21 MART 2013 HAYIRLI OLSUN

Öcalan'ın mesajının okunmasının ardından yüzbinlerce kişiye hitap eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

''Biz BDP olarak gençlerin, kadınların, dostlarımızın ve bütün halkımızın desteğiyle bugün ortaya çıkan bu barış iradesinin arkasındayız. Sayın Öcalan'ın uzattığı bu dostluk elinin havada kalmaması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. 21 Mart 2013 günü yıllardır barışa hasret bu topraklara hayırlı olsun diyorum.''

MHP'LİLER TÜRK BAYRAKLARIYLA GELDİ

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Nevruz Bayramı'na ilişkin gündemdışı konuşması sırasında, MHP'li milletvekilleri, sıralarda bulunan mikrofonlara Türk bayrağı astı. MHP grup başkanvekillerinin oturduğu sıraların önünde de şehit fotoğrafları ile terör örgütü üyelerince öldürülen bir bebeğin fotoğrafına yer verildi.

MHP'DE OLAĞANÜSTÜ ÖCALAN TOPLANTISI

MHP Meclis grubu da, Öcalan'ın çağrısını değerlendirmek için toplandı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, değerlendirme sona erince düşüncelerini paylaşacaklarını söyledi.

BEŞİR ATALAY: HEDEFLERİMİZİ İÇERİYOR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay; ''Öcalan'ın açıklaması hedeflerimizi içeren bir açıklama oldu'' dedi.

AK PARTİLİ ENSARİOĞLU: BARIŞ DOLUYDU

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu: Barış dolu mesajlardı. Bir ulusun hapsolduğu bir coğrafyayı değil; barış, kardeşlik içinde eşitliği, demokratikleşmeyi öngören bir çözüm sundu. Gayet iyiydi. Bakalım artık muhalefet ne diyecek?

YORUMLAR 36
  • Samet Ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    asil çığlık. sabah sabah iyi güldürdün beni :) demek kuran Türkçeyi öğrenin buyurdu he :))) kitabımız kuran hiç bir zaman tek millete yada tek dile vurgu yapmadı. Müslümanlık tüm insanlık için gönderildi, ırk yada dil ayrımı yapmadan herkesi kucakladı beyni olup düşünebilen her varlığa geldi kuran. Kuru edebiyat yapıp saçmalayan biri varsa oda sensin. Bak bakalım kuranda dünya türk olsun gibi hadislerde var mı :)) komik senii
    Cevapla
  • zahide özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    demek kuran sadece türkleri muhatap almış. ee sen Suriyeliymişsin. demek antenler ondan düzgün çekmemiş.bu kuranı kerimde bütün insanlığı muhatap aldığını bizzat belirten Allaha iftira atmak ve ayetleri inkar etmektir o zaman niye arapça inmişte araplara Türkçe öğrenin denmiş vallahi çok komiksin. ve ibretsin ırkçılığın peşine takılan bizden değildir buyuran rasulullAhın doğruluna işaretsin .onu daha iyi anlamak için senin gibilerinede ihtiyaç var. sadakarasulAllah.onun inkar ettiği ayaklarının altına aldığı pis bir şeyle uğraşanın. makul konuşması beklenemezdi zaten
    Cevapla
  • zahide özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ISLAH ETSİN seni anca dilerse o ikna eder. hz peygamber bile Allahın gazabından korkup ağlarken ne mutlu peygamberim demezken .,hiç bir insanın sonu belli değilken peygamber evlatları amcaları helak olmuş rezil olmuşken eğer bir ırka bir renge bir özelliğe sahip olmak iman garantisi değilse onunla böyle kibir naraları atmakki kalbinde diğerine karşı zerre kibir taşıyan cennete giremezken.hala bu sabit fikir .ne yani türk olmayanın suçu ne siz hangi sınavdan geçip türk oldunuzda olmayanlar böyle eli böğründe kaldı? hele hz peygamber as bile üstünlük takvadadır gerisi boştur dedikten sonra siz üstünlük türklüktedir gerisi boştur diyebiliyorsanız, ahirette keşke çok farklı bir ırktan olsaydım ama şu günahı yüklenmemiş olsaydım diyceksiniz.ALLAH ıslah etsi
    Cevapla
  • zahide özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    vayyy beee öylemi gerçekten. hz paygamber Türkçe öğrenin dediyse, rumca ve başka yabancı dilleride öğrenin diye tavsiye etmişki ben böyle bir şeyi hiç duymadım. ben türklerin elinden kurtulmak istemiyorumki.ama bu laf ve üstünlük tavırları çok saçma geliyor. birde bir şey diycem maksadım türkleri aşağılamak değil bazı türk kardeşlerim yanlış anlamasın .şimdi ben ne mutlu arap olana falan dersem onlarında rahatsız olmaya hakkı var yani arap olunca ne oluyor sende Allahın kulusun hz pegamber sav üstünlük takvadadır dedikten sonra sen hangi akla hizmet böyle saçmalıyorsun? Allahın gazabından peygamberler bile korkarken.senin akıbetin Allahın belirttiği izzetmi zilletmi belli değilken, böyle havadan uçuyorsun. derse çok doğru olur demi? demekki benim düşüncelerimde doğru
    Cevapla
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutluu. Ne Mutlu Türküm diyene babaaaaaa gerisi boş laff kuru gürültü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti