CHP'li Tanrıkulu'ndan sert eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Egemen Bağış'ı 'Uludere'yi unutalım, yeni sürece bakalım' temalı vicdansızca, insafsızca değerlendirmeleri yüzünden şiddetle kınıyorum'' ifadesini kullandı.

CHP'li Tanrıkulu'ndan sert eleştiri!
CHP'li Tanrıkulu'ndan sert eleştiri!
GİRİŞ 29.03.2013 16:53 GÜNCELLEME 29.03.2013 16:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, bir televizyon kanalında Uludere'deki olayla ilgili değerlendirmelerini eleştirdi.

Hükümet'in Uludere konusunda samimiyet sınavını geçemediğini, ''Barış istiyorsanız, Uludere'yi unutun'' aşamasına gelindiğini öne süren Tanrıkulu, ''Bağış'ın dün akşam bir televizyon kanalına Uludere Raporu ile ilgili söylediği ve insanın tüylerini diken diken eden sözleri bu zihniyetin dışavurumudur'' iddiasında bulundu.

Çözüm ve barış için Uludere'de yaşananların hesabının verilmesi gerektiğini öne süren Tanrıkulu, ''sürecin çözüm ve başarıyla sonuçlanması için önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, Uludere'nin de bu bariyerlerin en büyüğü olduğunu'' ifade etti.

Tanrıkulu, ''Egemen Bağış'ı 'Uludere'yi unutalım, yeni sürece bakalım' temalı vicdansızca, insafsızca değerlendirmeleri yüzünden şiddetle kınıyor ve başta 34 kişinin aileleri olmak üzere tüm toplumdan özür dilemeye davet ediyorum'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Halil SİNANOĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    DAVARO'YU HATIRLADINIZ MI?. "Senin deden benim dedemi furmiştir." "Senin deden de benim dedemim babasını furmiştir."...Bu adamlara rağmen barış olacak inşallah !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...