Güzel: Gerekirse silah alır dağa çıkarım!

Gazeteci Hasan Celal Güzel: "Gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor." Peki, eski bakan Güzel bu sözleri niçin söyledi?

Güzel: Gerekirse silah alır dağa çıkarım!
Güzel: Gerekirse silah alır dağa çıkarım!
GİRİŞ 08.04.2013 12:07 GÜNCELLEME 08.04.2013 12:07
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Eski Başbakanlık Müsteşarı ve Milli Eğitim Bakanı, Sabah gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel, Ulusal Kanal'da yayınlanan Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programına konuk oldu. Güzel, Türk ve Türk milleti kelimelerinin Anayasa'dan çıkarılması tartışmasına katıldı.

Güzel, "Eğer Anayasa'dan Türk ve Türk milleti kelimeleri tamamen çıkarılırsa, artık bu Anayasa benim Anayasa'm değil, bu coğrafya da benim vatanım değil. O zaman çeker giderim" dedi.

''GEREKİRSE SİLAHIMI ALIP DAĞA ÇIKARIM''

Başbakan Tayyip Erdoğan'a güvendiğini belirten Güzel, "Beklemediğiniz sonuç gelirse, Allah göstermesin, o zaman önce vatan, önce millet deriz. Gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor? Ben niye yapmayım?" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 15
  • Metin Temur 11 yıl önce Şikayet Et
    ÜC BUCUK. soysuza pesmergeye Zagarlik YAPAMAM HAK ugruna haksizliga ÖLSEM tapamam KIM demis,uysal KOYUNUM cekmeye gelmez ama BELKI kopar BOYNUM.........
    Cevapla
  • Metin Temur 11 yıl önce Şikayet Et
    SN. GÜZEL. Daga cikmaniza gerek yok,MEMLEKETTE ne GÜZEL baharla birlikte NEVRUZ ,DEMOKRASI cicekleri aciyor. TAS yerinde agirdir demis ATALAR. BURADAN yorumcu arkadaslara sesleniyorum KROMOZOMU falan karistirmaya gerek YOK !!!!!! BEN BU VATANI;BU TOPRAKLARI,BU BAYRAGI ve DINIMI SEVIYORUM. BANA HANGI CILGIN ZINCIR VURACAKMIS SASARIM KIMSE KIMSEYI INKAR EDEMEZ MILLETLERI ve DILLERI AYIRAN tekrar SÖYLÜYORUM ALLAH (c.c) dur BEN TÜRKÜM üstünm demiyorum ALLAH'A en yakin kim ise o ÜSTÜNDÜR............................ VATANDAS degil
    Cevapla
  • Murat Yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    Biz neye karşı çıkıyoruz o zaman?. Demek ki anayasada adın geçmiyorsa dağa çıkmak bir hak...o zaman biz senelerdir neden PKK yı eleştiriyoruz?
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türküm Diyene. Madem o kadar kendinize güveniyorsunuz ANAYASA'dan ve kanunlardan ve devletten ve kamusal alandan TÜRK MİLLETİ'ni, Türk'ü çıkaralım mı diye halka soralım, referandum yapalım. Var mısınız? Bakalım vekiller değil de asiller bu işe ne diyorlar? Herşeyi halkla birlikte yapacağız, bizden önceki jakobenler gibi davranmayacağız diyen doğrucu islamcılar sözlerinde dursunlar. Ama olayı araya başka şeyleri katarak boğuntuya getirmesinler. Referandumda Türk Milleti'ne sadece tek bir soru yöneltsinler ve Türk Milleti Anayasa'dan çıksın mı çıkmasın mı diye sorsunlar. Zaten bütün kavga Türk Milleti'nde çıkmıyormu? Kavganın sebebi bu değil mi? Bu ortadan kalkarsa kavga için bir sebep kalıyor mu? Hodri meydan!
    Cevapla
  • Metin Temur 11 yıl önce Şikayet Et
    H. CELAL GÜZEL. Rahmetli Turgut Özalin daima yakininda olan bir INSANDI, Özal'a zaman zaman danismanlik yapmis DEGERLI bir VATAN evladidir. MILLETLERI bir birinden ayirt eden bizleri yoktan var eden YARATAN 'dir. Dünyada ne kadar yasayan farkli toplumlar varsa hepsinin yasadigi bir cografya ve dili ve o TOPLUMUN bir ismi vardir. Peygamber efendimiz(s.a.v) bir Hadisi Seriflerinde" Insanin en cok hosuna giden kendi ismiyle cagirilmasidir buyuruyor. O halde biz de yeni ANAYASASY'LA birlikte yurt icinde VATANDAS YURT disinda her halde ANADOLU LU diye anilmaya baslariz. BU DÜPEDÜZ KENDINI ,TARIHINI .KÜLTÜRÜNÜ kisacasi herseyi INKAR demektir. DEMONKRASI ASKINA maalesef MILLETI döndürdüler SASKINA.............. ALLAH BU TÜRK MILLETINE ACISIN..........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor