CHP'li isim CHP'li milletvekillerini topa tuttu

CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan, bugün Silivri'ye giderek mahkemeyi baskı altına almaya çalışan CHP'li vekilleri sert bir dille eleştirdi. Sayan, CHP'li vekillerinin son durumunu ise AK Parti'den örnek vererek değerlendirdi.

CHP'li isim CHP'li milletvekillerini topa tuttu
CHP'li isim CHP'li milletvekillerini topa tuttu
GİRİŞ 09.04.2013 07:00 GÜNCELLEME 09.04.2013 10:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a olan yakınlığıyla bilinen  Sayan, benim siyasi partim bugün Silivri'de koğuşları dolaşacaklarına AK Parti Milletvekilleri gibi köyleri dolaşmaları gerekiyordu, açıklamasıyla gündeme oturdu. 

Ergenekon davası nın görüldüğü adliyede hem dışarda hem de içerde olaylar çıktı. Silivri 'de Mahkeme Salonu dışında toplanan bir grup barikatı aşmaya çalışınca polis müdahale etti.

Bazı CHP 'li Milletvekilleri de önlerindeki barikatı zorlayarak duruşma salonunun boş bölümüne geçmeye çalıştı. Samanyolu Haber Televizyonu canlı yayınına katılan CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan, yaşanan manzarayı değerlendirdi.

TEHLİKELİ VE ÜZÜCÜ

"Mahkeme Heyeti yanlış da doğru da karar verse, bu karar araştırılacaktır. Bur durum ortadayken bizim oraya gidip mahkemenin kararına etki edecek davranışta bulunmamız hoş değil." diyen Sayan, "Mustafa Kemal'in askerleri Mustafa Kemal'in hakimlerine saldırmamalı. Silivri'de biz kendi yandaşlarımızın sözde hukuku için mahkeme duvarlarını, barikatlarını zorlarken yarın öteki gün KCK davası için Diyarbakır'daki insanlar da orayı zorlayacak. O zaman Türkiye'de hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku egemen olur. Bu da son derece tehlikeli ve üzücüdür." diye konuştu.

ADALET HEPİMİZ İÇİN

'Burada toplanan arkadaşlar mahkemenin hangi kararını protesto ediyorlar?' diye soran Sayan, 'Yarın öteki gün mahkeme bu kişilere beraat verirse, bu arkadaşların durumu ne olacak? Mahkemeyi baskı altına alarak ceza verin ya da vermeyin gibi bir anlayış içerisindeler mi? Zorlamayla yargı olur mu? Yarın öteki gün başka insanlar da başka davalara aynı baskıyı yapacak. Adalet hepimiz için.' şeklinde konuştu.

Böyle illegal söylemlerle legal mahkemeyi etki altına almanın kimseye fayda sağlamayacağını belirten Sayan, Barikatları aşarak mahkeme basmayı son derece tehlikeli gördüğünü, olayın çok vahim ve üzücü olduğunu ifade etti.

CHP'Lİ VEKİLLERE AK PARTİLİ GÖNDERME

Sayan konuşmasını "Benim siyasi partim bugün Silivri'de koğuşları dolaşacaklarına AK Parti Milletvekilleri gibi köyleri dolaşmaları gerekiyordu. Çifçilerin, köylünün hakkını savunmak siyasetin işidir. Koğuş koğuş dolaşmak halkın, Türkiye Cumhuriyet'inin yararına değildir." şeklinde sürdürdü.

KAYNAK: SAMANYOLUHABER
YORUMLAR 5
  • burhan müderrisoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    HERKES ŞARZ OLUYOR. Kim gücünü nereden alıyorsa oraya gitmek zorundadır,fazla söze gerek yok.
    Cevapla
  • kadir yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    yavaş yavaş anlamaya bşladınız... en azından bazılarınız...
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    CHP hukuk tanimazligi. Milletimiz CHP nin hukuk u nasil guguk yaptigini defalarca gordu - 367 rezaleti - 411 oy kaos a kalkti rezaleti CHP nin hukuksuzluk abideleri olarak duruyor - bu millet referandumlarda CHP ye kotek atmaktan bikti CHP kotek yemekten bikmadi - ne de guzel yakisiyorlar ocalan in kankasi perincek ile yan yana CHP li mao cu cuntaci darbeci takimi
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    inanılmaz ama doğru.! dünkü silivri olayları türkiyeye ihanetten başkası değildi.!. bu ihaneti ülkemize her zamanki gibi chp önderliğinde yaptılar, kimin askeriğne karşı savaştılar dövüştüler.dünyanın neresinde bir mahkemeyi etkilemek için böyle saldırılar olur, ülkemizin ilereri değilde geriye 3 dünya ülkesi kalmasını arzulayan chp ve işçi partisinden başkası değildir.
    Cevapla
  • Hasan KARA 11 yıl önce Şikayet Et
    Süper tespit. CHP'lilerin dünki Silivri çıkarmasını bundan daha iyi analiz edecek bir görüş yoktur. Sn. Sayanı tebrik ediyorum. Silivri'deki mahkeme Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kanunlarıyla kurulmuş ve yürürlükteki Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre görevini yapan bir mahkemedir. Ayrıca buradaki yargılamalara ihtiraz için AİHM'ye başvurulmuş, AİHM ise yargılamaların adil ve evrensel hukuka uygun olduğunu bildirmiştir. CHP'yi anlamak mümkün değil, tutuklular için sunulan deliller TCK'ya göre suç teşkil etmiyor mu. Ya da CHP'lilerin suç işleme özgürlüğü mü var. Türkiye cumhuriyeti tarihinde hiç bir mahkeme bu kadar baskı altına alınmadı. Bunlar hukuksuz yargılama yapan istiklal mahkemelerine, 12 Eylül mahkemelerine hiç itiraz etmediler. Aksine onları teşvik ettiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı