BDP'li başkandan Erdoğan'a övgü dolu sözler!

İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile görevine iade edilen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Başbakan Erdoğan Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir insan. Cumhuriyet tarihinin sayılı liderlerinden biri" dedi.

BDP'li başkandan Erdoğan'a övgü dolu sözler!
BDP'li başkandan Erdoğan'a övgü dolu sözler!
GİRİŞ 09.04.2013 11:57 GÜNCELLEME 09.04.2013 11:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen Belediye Başkanı Kaya, İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile görevine başladı.

Mahalli İdareler İl Müdürü Mihraç Kaya'nın, "Göreve başlama yazısını" tebliğ ettiği Kaya, makamında gazetecilere açıklamada bulundu.

Tutuklandığı günden bu yana kendilerine destek veren vatandaşlara teşekkür eden Kaya, terör örgütü KCK operasyonları kapsamında aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu yüzlerce arkadaşının halen tutuklu olduğunu belirtti.

Kaya, Türkiye'de yeni ve önemli bir sürecin başladığını, bu sürecin başarıya ulaşması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu sürecin, tüm haksızlıkları ortadan kaldıracağı bir süreç olmasını diliyorum. Hem temenni ediyor, hem de bunun için üzerimize düşeni yapacağımızı belirtiyorum. Geçmişi çok irdelemeden, arkasına takılmadan geleceğe bakacağız. Neticede çok güzel günler yaşamaya başladık" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve Başbakan Erdoğan'ın toplum tarafından kabul gören önemli bir lider olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Başbakan Erdoğan Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir insan. Cumhuriyet tarihinin sayılı liderlerinden biri. Toplumla buluşma itibarıyla büyük bir aktör olduğu herkes tarafından takdir edilen bir insan. Uyguladığı politikaların toplum tarafından kabul görme oranının çok yüksek olduğu da zaten ortada. 3 tane seçim ve referandum geçirdi. Böyle bir boyutu var. Bu nedenle ürettikleri politikaların da toplum üzerinde büyük bir etkisi var.

Öcalan'ın da Ortadoğu üzerinde büyük bir etkisinin olduğunu kimse artık inkar etmiyor. Sadece Türkiye'deki Kürtler değil, Ortadoğu'da, komşu ülkelerin birçoğunda büyük bir etkisi var. Bu nedenle, bu iki önemli aktörün olması bu sürecin başarıya ulaşması açısından büyük bir şanstır. Bu süreç onların ciddi katkısı ile hepimizin ortak özlemi olan barışa ulaşacaktır.

Bu anlamda süreç şuan itibariyle de iyi gidiyor. Ama bu süreç çok kolay da değildir. Bugünden yarına kadar çözülecek bir süreç değildir. Bunun aşamaları vardır. Atılan adımlar itibarıyla bu sürecin daha başındayız ancak geleceğe dair büyük umutlarımızın olduğunu söylemeliyim."

Tutuklandıkları günden bu yana Van Belediyesi'nin işlevsiz kalmadığını ve çok önemli çalışmalar yaptığını anlatan Kaya, özverili bir çalışma performansı gösteren belediye çalışanlarına teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    akp ile bdp ortak anayasa yapıyor sende mutlusundur. tek parti olursunuz artık...
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    mhp ile bdp ortak seçim kampanyası yapmaz ve yapamaz. öyle yalan söyleki azıcık inandırıcı olsun....yalan söyleye söyleye doğruyu unuttunuz
    Cevapla
  • kadir sert 11 yıl önce Şikayet Et
    2011 haziran seçimlerinde. elazığda elele seçim kampanyası yapıyordunuz o zaman sokağa çıkarken utanmadında şimdimi utandın.
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    bahçeliyi methetse utancımdan sokağa çıkamazdım. demekki doğru yoldayız
    Cevapla
  • ahmet mardini 11 yıl önce Şikayet Et
    @mustafa.... Zoruna mı gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı