Demirtaş: Bu model Ortadoğu'ya model olabilir

BDP lideri Selahattin Demirtaş, "Ortadoğu'da model olabilecek bir çözümü, Türkiye'de gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Burada gelişebilecek bir barış havası, Ortadoğu toplumlarından Filistin'e kadar etki yapabilir." dedi.

Demirtaş: Bu model Ortadoğu'ya model olabilir
Demirtaş: Bu model Ortadoğu'ya model olabilir
GİRİŞ 12.05.2013 23:02 GÜNCELLEME 12.05.2013 23:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Siirt Belediyesi tarafından yaptırılan 'Orhan Doğan Parkı'nın açılışına katılmak üzere Siirt'e gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemekte, sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'de bir barış ortamının sağlandığını ve bu konuda hükümetin de samimi olduğunu ifade eden BDP Genel Başkanı Demirtaş, çatışmanın tamamen bittiğine işaret ederek, "Artık silahın değil sözün, siyasetin ve lafın öne çıkacağı bir sürece giriyoruz. Eğer bu süreçte konuşmazsak, taleplerimizi dile getirmezsek, bütün dünyanın duyacağı meşru bir ifadeyle kendimizi anlatamazsak, Türkiye'de yeni anayasa yapılırken kimse inanın ki yapılan demokratik değerleri dikkate almayacaktır.

CHP'nin, MHP'nin bugün yapmaya çalıştığı şey, yeni anayasa sürecinde yine eski tekçi, ırkçı anlayışı anayasaya koyup ve yine kendi iktidarlarını sağlama almaktır. Yeni anayasada bu anlaşış hakim olacaksa tekçi ve ırkçı zihniyet yer almaya devam edecekse CHP iktidarı sürecektir. Başbakan AKP'den olabilir, hükümet AKP'li olabilir ama, iktidarda yine CHP zihniyeti olacaktır. Çünkü 90 yıldır böyledir. 1920'lerde bir sabah uyandığımızda her şey tek olmuş, halkı tek tipçi ve ırkçı bir anlayışa dahil etmek istediler. Sorunlar zaten buradan gelmedir" dedi.
"Sürecin kalıcı çözüme ve demokrasiye kavuşması için elimizden geleni bundan sonra da yapacağız" diyen

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu topraklar, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin, özgür ve eşit bir şekilde yaşayan herkesindir. Birilerinin dediği gibi 'Türkiye Türklerindir' sloganı artık çökmüştür. Bu ülke hepimizin ortak malıdır. O halde hepimiz ortak ve eşit bir şekilde özgür bir şekilde yaşayacağız. Ne gidecek bir yerimiz var ne de gitmeye niyetimiz var. Burası hepimizin ana vatanıdır. Buralarını da cennet kılmak hepimizin boynunun borcudur. Biz bu düşünceyle sürece yaklaşıyoruz. Meslek odaları, barolar, kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri, çözüme destek çıkın ve özgürlük sesinizi yükseltin. Çünkü birbirlerimizin hakkını, hukukunu gözeterek bu süreci götürürsek, Ortadoğu'da model olabilecek bir çözümü Türkiye'de gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Burada gelişebilecek bir barış havası da Ortadoğu toplumlarından Filistin'e kadar etki yapabilir."
Program, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından BDP Genel Başkanı Demirtaş, DTK Genel Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'a, üzerinde isimlerinin yer aldığı Siirt battaniyesinin verilmesiyle sona erdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı.... adamın söylediklerine ilmi dindarlığa sahip kim itiraz edebilir,bakın hissi ve uydurulan/çakma demedim ilmi dedim!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu