AK Parti ve CHP arasında ‘edepsiz' tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda komisyon üyesi olmayan CHP'li Mahmut Tanal'ın konuşma talebi, AK Partili ve CHP'li vekiller arasında ‘edepsiz' tartışmasına neden oldu.

GİRİŞ 15.05.2013 13:40 GÜNCELLEME 15.05.2013 15:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda alkol düzenlemesinin de yer aldığı yasa teklifinin görüşmelerine başlandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı toplantı başladığında CHP'li Mahmut Tanal'ın usul hakkında söz istemesi üzerine tartışma yaşandı. Komisyon Başkanı Lutfi Elvan'ın, komisyon üyesi olmayanlara usul hakkında söz veremeyeceğini hatırlatması Tanal'ı sinirlendirdi. CHP'li Tanal'ın ısrarı üzerine AK Partili Muzaffer Baştopçu, "Provokasyona mı geldiniz? Her seferinde böyle yapıyorsunuz. Edepli ol." dedi.

Bu sözler üzerine devreye CHP'li Veli Ağbaba'nın da girmesiyle salonda gergin bir hava oluştu. Ağbaba'nın, "Edepsiz sensin. Koskoca adamsın, yaşından başından utan. Sen kimseye edep dersi veremezsin" sözlerine bu kez AK Partili Baştopçu, "Ben sana göstereceğim" diye karşılık verdi.

Ağbaba, "Nerede istiyorsan görüşelim. Yaşına başına bakmadan beni düelloya davet ediyor." sözlerini sarfetti. Başkan Elvan, tartışmanın uzamaması için komisyona kısa bir mola verdi, yanına gittiği Ağbaba'yı sakinleştirdi.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, yasa teklifi veren AK Partili Recai Berber'i, içkiyi yasaklayan Osmanlı padişahı 4. Murat'a atıfla '4. Recai' benzetmesi yapması gergin ortamı yumuşattı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    içki. içki nin onune nasıl engel veya yasak korsun bunlar gençleri içkiye alıştırmak için bira festivalleri yapıyor sen engel koy olurmu oyle şey bu suçtur içki çağdaşlığın,medeniyetin semboludur ,bir ülke nın çağdaşlığı,medeniyet ı içki tuketimiyle ölçülür
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP'Lİ VEKİLLERİN EN ÖNEMLİ İŞLERİ KOMİSYONLARDA KAVGA ÇIKARMAK. Komisyon üyesi olmayanların gidip ortalığı karıştırması CHP'nin rutin işi oldu.Sokaktaki mızıkçı çocuktan farkları yok.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Yine CHP bozgunculuğu !. yalnız yurtta değil meclistede millete engel oluyorlar.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi