AK Parti, CHP, MHP ve BDP: Hazırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘2014'te üç sandık' açıklamasına muhalefet partileri CHP, MHP ve BDP yanıt verdi. Her üç parti de Ak Parti'nin bir yıl sonra yapmayı planladığı üç ayrı seçime hazır olduklarını açıkladı.

AK Parti, CHP, MHP ve BDP: Hazırız
AK Parti, CHP, MHP ve BDP: Hazırız
GİRİŞ 21.05.2013 06:35 GÜNCELLEME 21.05.2013 07:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan'dan sonra Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in açıkladığı martta yerel, ağustosta Cumhurbaşkanlığı, kasımda ise anayasa referandumu yapılabilmesini öngören AK Parti formülüne, muhalefetin yaklaşımı şöyle:

ÖRGÜTÜMÜZE GÜVENİYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 2014'te yapılması tartışılan seçimlerle ilgili "Hangi seçim yapılacaksa, CHP buna hazır olacaktır. Bu konuda halkımıza, partimize, örgütümüze güveniyoruz. Yerel seçimlerde zaten yoğun hazırlıklarımız var. Eğer Türkiye hazırsa bu seçimlere, CHP haydi haydi hazırdır. Bu konuda hiçbir endişemiz yoktur." dedi.

MHP: HEMEN YAPILSIN

MHP Grup Başkanvekili Vural, partisinin her türlü seçime hazır olduğunu söyledi. Vural, Başbakan Erdoğan'ın '2014'te üç sandık' açıklamasıyla ilgili zaten 2014 yılında 2 seçim yapılacağını, Ak Parti iktidarının anayasa referandumunu da 2014 yılında gerçekleştirme arzusunda olduğunun kamuoyuna yansıdığını kaydetti. Vural, MHP'nin her türlü seçime hazır olduğunu dile getirdi. 

BDP 'ÖNCE ANAYASA' DİYOR!

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbbakan Erdoğan'ın '2014'te üç sandık' açıklamasıyla ilgili TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Önce anayasa referandumu yapılsın" diye konuştu.

"12 Eylül darbe anayasasını değiştirmeden yeni bir seçime girmek Meclis'te bulunan dört siyasi parti açısından kabul edilemezdir" diyen Kaplan, şöyle devam etti:

"İçinde bulunduğumuz barış ve çözüm sürecini de dikkate aldığımız zaman mutlaka seçimler öncesi anayasal ve yol temizliği dediğimiz demokratik, yasal -bunun içinde siyasi partiler, seçim yasaları, seçim barajları var- mutlaka yapılması gerekir. Bu üç seçim olabilir. Ama anayasaya ilişkin seçim, yani referandumun mutlaka başkanlık sisteminden önce olması gerekir. Ve başkanlık seçiminden önce yapılacak bir referandumun halka oylarını özgürce kullanma imkanı vermesi açısından son derece önemlidir. Yerel seçimler 29 Mart, mayıs ayında bir anayasa referandumu, ağustosta da normal Cumhurbaşkanlığı seçimi mevcut takvime göre yapılabilir."

YORUMLAR 7
  • Pelin Dağhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Millet de hazır. He diyorsunuz ki ey milletim kes benim cezamı, göm beni sandığa, göm beni tarihe! :) Millet de hazır :) Örneklerini görmek için bkz: dsp,anap,dyp
    Cevapla
  • HASAN SARAC 10 yıl önce Şikayet Et
    hazır. yenilen pehlivan güreşe doymazmış. hazır değilseniz erteleyelim. komik yaaa :)
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta hazır cancaaazımmm. vuvuzela oktay konuşuyor. HAZIRızzz. hazır olun tabi. sonuç belli MHP %8,5 CHP %18 AkParti %62 Bdp (eğer parti olarak girmeyi paçaları yerse %5,5 gerisi barajı aşamayanlar olacak. belki mhp kıl payı oda kılın payı yani. Mhğp bu seçim sayesinde Devlet beyden oktay vuraldan, şandır dan ve yeniçeri den kurtulur :)) bunları yaz bi kenaraaa yeğeeeennn
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    tamam o zaman mesele kalmadı, millette hazır.!. bir kaç gün önce çok telaşlanmıştınızdı !
    Cevapla
  • Abdullah GÜRCAN 10 yıl önce Şikayet Et
    akp oylarını katlamadan .... adamlar bakıyorlar bu ımf borcu bıtti terör bitmek üzere kredi notları artıyor böyle giderse bi sene sonrasına bu partilerin belkide isimleri bile anılmayacak en iyisi mi hemen yapalım sonra ne olur ne olmaz ama beylerimiz hiç acele yapmasınlar geçmişte de olduğu gibi halkın isteklerine ve beklentilerine karşılık vermeyen siyasi partiler maziler de yerlerini almaya mahkumdurlar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...