Emine Ayna: Başkan Apo pazarlık yapmaz!

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'la yürütülen çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz biliyoruz ki, başkan Apo halkının kimliğini, dilini pazarlık konusu yapmaz" dedi.

Emine Ayna: Başkan Apo pazarlık yapmaz!
Emine Ayna: Başkan Apo pazarlık yapmaz!
GİRİŞ 27.05.2013 07:30 GÜNCELLEME 27.05.2013 07:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

KARŞILIĞINI BİZ VERİRİZ

Diyarbakır'da belediye tarafından yaptırılan Bağlar Göletli Parkı'nın açılışında konuşan Emine Ayna, Kürt sorununun PKK'lı silahlı güçlerin sınır dışına çekilmesiyle çözülmeyeceği görüşünü savundu. "Kürt sorunu PKK sorunu değil, gerilla sorunu değil. Kürt sorunu biziz, biz buradayız" diyen Emine Ayna, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreçte müzakere masasında konuşulan Kürt sorunun demokratik yöntemlerle nasıl çözüleceğidir. Öcalan ve KCK'nin riskli kararına ve gerillanın çekilmesine rağmen ikinci aşamada Kürt halkının kimliği, dili yasal güvenceye alınması sağlanmaz, gerillanın siyasete katılımının önü açılmazsa bu sefer karşılığını gerilla değil, biz veririz."

BDP Milletvekili Emine Ayna, ana dilde eğitim hakkı sağlanmazsa bir daha çocuklarını okula göndermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 5
  • yaşar Gürakan 10 yıl önce Şikayet Et
    NE DİYECEKLER ACABA. Kadın kendine göre sözünü sakınmadan söylüyor...Çözümcüler bu işe ne diyecek merak ediyorum...
    Cevapla
  • yolcu46 10 yıl önce Şikayet Et
    önceden satmıştı zaten... biz senin sözde liderinin daha yakalandıktan saniyeler sonra Türkiye nin hizmetindeyim derken korkudan ödünün patladığını hemen sizi sattığını da gördük ama sizler kör olduğunuz için bunu göremiyorsunuz..
    Cevapla
  • Banazlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Buldunuz Bir Yumuşak Karın. Vurun bakalım oradan. İnşaallah hükümet ne yaptığını biliyordur. 8*10 milyon kürdü sevindireyim derken 70 milyon Türkün vebalini alır yoksa. Unutmamak lazım herşey bu dünyadan ibaret değil
    Cevapla
  • tahir akkuş 10 yıl önce Şikayet Et
    kendisi kürtçe biliyormu?. emine hanım bir kere bile olsun kürtçe konuşmuş değil....bu eleştirim dil konusundaki talebi yersiz bulduğum için değil. elbette kürtçe kürtler için eğitim dili olmalı hatta türkiyede her insan bu dili bilmelidir...ama bir zahmet bunu dillendirenler kürtçe konuşsunlar ve öğrensinler...tabi bu kadın birde tahrik edici bir kadın dır...süreçtende raharsız olduğundan adım gibi eminim...
    Cevapla
  • osmanmert 10 yıl önce Şikayet Et
    yakalanınca . benden istifa edin diyen aponun dublorü müydü yoksa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!