Abdüllatif Şener'den hayrete düşüren açıklama

Halk TV'nin canlı yayınına Londra'dan telefonla katılan Eski Bakan Abdüllatif Şener, sözlerine medyaya serzenişle başladı. ABD ve Avrupa'da medyanın Türkiye'deki olayları 1. sıradan verdiğini belirten Şener, Türkiye basının bu süreçte sınıfta kaldığını belirtti.

Abdüllatif Şener'den hayrete düşüren açıklama
Abdüllatif Şener'den hayrete düşüren açıklama
GİRİŞ 03.06.2013 07:40 GÜNCELLEME 03.06.2013 07:54
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Basını özgür olmayan bir ülkenin demokratik bir ülke olamayacağına değinen Şener, "Basın özgür değilse demokrasi yerlerde sürünüyor demektir." dedi. Sivil Toplum Kuruluşları'nın da baskı altında olduklarını ifade eden Şener, hiç bir demokratik eylemi yapmalarına izin verilmiyor iddiasında bulundu.

İşte Abdüllatif Şener'in o açıklamaları...

Yıllardır sessiz duran vatandaş bu eylemlerle kendi hukukuna sahip çıkmıştır. Demek ki halk bu tavrıyla demokratik bir ülkede yaşadığını göstermek istemiştir. Anayasa'da izin alınmaksızın gösteri ve yürüyüş yapma hakkının olduğu yazıyor nerede bu hak?

Halk anayasal hakkını kullanıyor, ama sorumlular hala yaptıkları açıklamalarda ders almadıklarını gösteriyorlar. Demokratik bir ülkede, ne medya senindir, ne yargı senindir, ne üniversiteler senindir ne de sokak senindir sayın Başbakan.

Başbakan 1 yıl önce Tahrir meydanı için 'halkına tankla tüfekle, gazla saldıran bir hükümet meşrutiyetini kaybetmiştir 'demiştir. Kendi sözlerine baktığımızda kendisi de bilmelidir ki kendi meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu hükümet meşrutiyetini kaybetmiştir. Şu manzaraya bakın, şu atılan gazlara bakın.

YORUMLAR 15
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    hep ayni numara. once polise tas yangin bombasi at sonra polis karsilik verince fasit polis - ben bu gune kadar kendini savunan polisten baska bir sey gormedim
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    belki de ERGENEKONUN tatlı VAATLERİNİ unutamamış. ak parti ile bir yere varamadığı için hırsından çatlayacak nerede ise...bir zamanlar milli görüşün içinde böyle adamların da var olduğunu,ibretle gördükçe insanın kanı donuyor...
    Cevapla
  • ahmet mardini 10 yıl önce Şikayet Et
    Peh peh peh.... Kendisinde biraz haysiyet olsaydı eğer milleti sokağa dökmek için her türlü yalanı söyleyen bir kanalda boşboğazlık etmezdi.Demek ki kendisi de o kanalı takip eden kitleye hitap edip onlardan nemalanmak istiyor.Şunu yazmadan geçemeyecem...Hayat TV'deki bayan sunucunun teki şunu dedi:Zaten Türkiye'de bir camiler fazla bir de avm'ler...Hanımefendi rahatsız camilerden.Provokasyon içerikli haberlerini yazsam kitap olur zaten.
    Cevapla
  • hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    evet birde bu vardı değilmi sen eksik kalma. adam her olaydan kendine pay çıkarmaya çalışıyor ama burdanda sana bir şey çıkmaz(zaten şimdiye kadarda çıkmadıya)
    Cevapla
  • Suphi UÇAK 10 yıl önce Şikayet Et
    YAZIKLAR OLSUN SANA SAYIN ŞENER. Tarafgirlik bu olsa gerek.Sokakları alt üst eden,kaldırımları yıkan,dortalığı biribirine katarak dağıtan,otobüsleri,polis v sivil vatandaş araçlarını,polise ait kontrol yapılarını yakan,vatandaşın dükkanını TALAN eden,bankaları yakan guruha haklılık izafe ederek hürriyet,demokrasi adı altında sahip çıkmak ancak sana yakışır.Eğer oraya gelenler çam,meşe,ağaççık vb fidanları ile gelmiş olsalardı kesinlikle sana katılırdım.Ama bütün bu yıkımlara rağmen onlara sahip çıkıyorsan Sn.Şener.Sana sadece yazıklar olsun diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...