Gezi Parkı'nda ortaya çıkan 'koca bir yalan!

Gezi Parkı eylemlerinin çıkma sebebi ne? Bu eylemlerde tepkisini gösterenler, gerçekten çevreci ya da apolitik gençler mi? Taksim'de boy gösterenler siyasetten uzak mı? Gezi Parkı eylemlerinde siyasi partilerin olmadığı, 'koca' bir yalan mı? Eyleme katılanları organize eden kaç parti var?

Gezi Parkı'nda ortaya çıkan 'koca bir yalan!
Gezi Parkı'nda ortaya çıkan 'koca bir yalan!
GİRİŞ 11.06.2013 17:38 GÜNCELLEME 12.06.2013 16:43
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Taksim'de "Yayalaştırma Projes"i kapsamında Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmemesi için başlatılan çevreci eylemler daha sonra farklı yönlere çevrildi. Adım adım hükümeti devirme planına dönüşen bu eylemlerin 'çok saf' duygularla yapıldığını savunanlar oldu. 

"GENÇLER ŞARKI SÖYLEYİP KİTAP OKUYOR" 

Onlardan biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Kılıçdaroğlu, eylemlerin çevreye karşı duyarlılığı olan insanlar tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamada, İstanbullunun doğasına ve ağacına sahip çıktığını ifade ederek eylemcilerle ilgili olarak şu cümleleri kullanmıştı: 

"Eylemi gerçekleştiren gençlerin ellerinde silah mı var; kitapları var, şarkı söylüyor, çadır kurmuşlar. Sabahın beşinde baskın düzenleniyor. Siz düşman ülkesine mi giriyorsunuz? Polisle basıyorsunuz. Onlar bu ülkenin çocukları…"

AŞIRI SOL PARTİLERE FIRSAT DOĞDU

Ancak Taksim'de, Dolmabahçe'de, Beşiktaş'ta, Gazi Mahallesi'nde, Ankara Kızılay'da ve İzmir Gündoğdu Meydanı'nda ve yurdun diğer şehirlerinde yapılan eylemlerde çevrecilerden çok siyasi partilerin bayrak ve flamaları görüldü. Gezi Parkı'ndaki panayır havasının aksine barikatlı sokak aralarında bir işgal görüntüsü oluşturuldu. Türkiye, eylemlerde kimin nasıl yönlendirildiğini ve hangi amaçla kullanıldığını gördü.

Peki, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yer alan siyasi partiler ve uzantıları hangileriydi? 

TESPİT EDİLEN 12 PARTİ VAR

Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), İşçi Partisi (İP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Emek Partisi (EMEP), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Türkiye Komünist İşçi Partisi, (TKİP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) önderliğinde cereyan eden olaylar DHKP-C, KESK, Halk Cephesi, Mücadele Birliği Platformu, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Sosyalist Dayanışma Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, çeşitli sanatçılar ve bazı taraftar grupları tarafından destekleniyor.

AĞAÇ İÇİN YAPILAN EYLEMLERDE 'ÇEVRECİ' PANKART YOK

Taksim Gezi Parkı'nda böyle bir tablo varken, asılan pankartlarda kullanılan dil ise dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Atatürk Kültür Merkezi'ne asılan ve polis tarafından indirilen pankart ve afişlerde ‘çevre duyarlılığı' konu edinen ifadeler yerine AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alınması eylemlerin hangi amaca hizmet ettiğini açıkça gösteriyor. 

EYLEMLER NEREYE GİDECEK? 

İlk başta Türkiye'nin hemen hemen geneline yayılan ancak daha sonra duyarlı vatandaşları desteğini çektiği Eylemler ağaçların sökülmesine tepki olarak başladı. Ancak Gezi Parkı'nda eylem yapanlar da dahil hiç kimse ülkeyi rahatsız eden eylemlerin nasıl biteceğini bilmiyor.

TAKSİM'DE HERŞEYİ ANLATAN FOTOĞRAF: 

Dünkü olaylarda DHA'dan Uğur Can'ın fotoğrafladığı bir an oldukça çarpıcıydı. Biber gazından kaçanlar arasında biri BDP flaması diğeri Atatürk'lü Türk bayrağı taşıyan el ele iki genç ile bozkurt işareti yapan bir adam aynı fotoğraf karesi içinde görüntülendi.

Haber7

YORUMLAR 47
  • serhat emin 10 yıl önce Şikayet Et
    salyalarını saçmış. birileri gerçekleri söyleyenlere salya sümük saldırıyor Akp yalakası diyen insan müsvedddesi sen hangi mihrakların yalakasısın,hangi dinsizliğin paralı askerisin,hangi ideolojinin mankafalı askerisin onu da açıkla öğrensin millet.
    Cevapla
  • serhat emin 10 yıl önce Şikayet Et
    güney kuzey. senin kıblen belirsiz galiba kuzey dönük hatta.ne kadar temiz ağzın varmış belli salyalar saçmışsın,temiz ağza aleviler yakışmaz zaten,sen al afiyet olsun.
    Cevapla
  • Emre ÖZKAYNAK 10 yıl önce Şikayet Et
    cezalandırılmalılar. başta chp olmak üzere olaylara destek veren partiler ve görevlileri hakkında partı kapatma davasından siyasetten men edilmelerine kadar gidecek davalar açılmalı ayrıca sanatçı geçinen ve yalan yanlış bilgiler ile milleti kışkırtan o müsvedde kişiler hakkında da halkı kin ve nefrete yönelik eylemler yapmaya ittikleri için dava ıçılmalıdır. Kimsenin yaptığı yanına kalmasın tespit edilen göstericilerden de tespit edilen vermiş oldukları hasarların hesabı sorulsun
    Cevapla
  • güney kuzey 10 yıl önce Şikayet Et
    BİLGİN AKREP..... Sen kimsin kimin itisin de o pis ağzına alevileri alacak kadar adammısn....Taksim eylemcileri ateist alevi de olabilir veya sunii de hırıstiyanda ateist de önemli olan tepki göstermek ..akp yalakası it ..insanlar senin gibi düşünmedi diye herkeze laf edeceğine kendi köpekliğine bak sen...
    Cevapla
  • mehmet hazin 10 yıl önce Şikayet Et
    Ehl-i iman ise, hususan tahkikî iman ile imanı inkişaf edenler, kavîdirler, muazzezdirler. Onların herbiri bir abd-i aziz ve bir abd-i küllîdirler;. Dinsizlerin, masonların, komünistlerin mâhiyeti gayet derecede zayıftır. Zahiren kuvvetli gibi görünmeleri, serseri bir çocuğun bir haneyi bir kibritle mahvetmesi gibi tahribatla iş görmelerindendir. Evet, onlar son derece zayıftırlar; çünkü, bir serçe kuşu kadar iktidarı olmayan kendi varlıklarına güvenirler. Hem son derece zillet, meskenet ve aşağılık içindedirler; çünkü, insanlara kul-köle olup, onlara mürailik, riyakârlık ve dalkavukluk ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi