Başbakan Erdoğan Kayseri'de konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde halka hitap etti.

GİRİŞ 21.06.2013 14:41 GÜNCELLEME 21.06.2013 17:15
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli İradeye Saygı" mitinglerine, bu hafta da devam ediyor. Erdoğan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. 

Başbakan Erdoğan'ın mitinginde en dikkat çeken şey ise Kayseri halkına gülerek söyledi sözler oldu. Erdoğan, 'Dik dur eğilme bu millet seninle' sloganları üzerine gülerek "Sizin gadanızı alırım gadanızı" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

-Sizi muhabbetle kucaklıyor, teşekkür ediyorum. Siz sevginizin ortaya koydunuz. Sizlerle gurur duyuyorum. Demokrasiye sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. 

-Türkiye oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor. Ben inanıyorum ki vandallıktan bıkan CHP'li kardeşlerim de var. Ben inanıyorum ki MHP'li, BDP'li, Saadet Partili, Büyük Partili kardeşlerim de var. 

-Sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara karşı. Tüm Türkiye vandallığa, yağmacılara isyan ediyor.

-Sizden öyle bir ses bekliyorum ki sesinizi tüm dünya duysun. Uluslararası medya, Türkiye'deki bir kısım medya sizin sesinizi duymayacaktır. Sizi başını kuma gönemler duymayacaktır. Varsın onlar duymasınlar. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi Bağdat, Şam, Beyrut duysun. Kudüs duysun. Dünyanın bütün mazlumları duysun.  Eylem yapanların niyetini en iyi Kayseri bilir?

-Kayseri demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Sandığa sahip çıkıyor muyuz? Milli idareye sahip çıkıyor muyuz? Türkiye ye sahip çıkıyor musunuz? Bizimle misin Kayseri? Bir miyiz, kardeş miyiz? 

(Evet sesleri yükseliyor)

KAYSERİ KARDEŞİM ABDULLAH GÜL'ÜN ŞEHRİ

-Allahıma hamd olsun. İŞte Türkiye bu! İşte Anadolu bu. Selçuklu'nun ve Osmanlı'nın şehri. Bu Kayseri Cumhuriyetin şehri. Kayseri Cumhurbaşkanı kardeşim Abdullah Gül'ün şehri... Bereketin, helal kazancın şehri...

-Onları Bakanlar Kurulu'ndan daha çok dinledim. Gençleri dinledim. Yok öyle 25 kuruşa simit. 

O İŞİ KAYMAK TAKIMIYLA YAPTINIZ

-Kendilerine halk diyenler, ne yazık ki şu muhteşem birlikteliğe 'bidon kafalı' diyorlar, 'göbeğini kaşıyan adam' diyorlar, 'makarnaya, una, pirince oyunu satan adam' diyorlar, 'koyun' diyorlar. On yıllar boyunca bunu yaptılar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç, peynir dağıt. Bütün bu ülkenin kaymak takımı, CHP seninle beraber, dağıtıver. Taksim Meydanı'nda servisleri siz yaptınız o sermaye çevresiyle beraber, o kaymak takımıyla beraber yaptınız, hadi diğer zamanlar da da yapmaya devam edin. Eğer bununla bu iş haloluyorsa buyurun halledin

-Onları tenzih ediyorum. Buradan sorumluluğumuzun gereği olarak bu mitingleri yapma diyorlar. Biz sorumluluğumuzun gereğini hukuk içerisinde yerine getiriyoruz. Miting yapmayacağız da her gün sizin yakıp yıkmanızı mı izleyeceğiz? Yakıp yıkmayın yazıktır, günahtır. Şua ana kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. 

CHP O PAÇAVRALARI SEYRETTİ

Ey solcular size sesleniyorum. Ey CHP sana sesleniyorum. Ortalığı karıştırdın. Yapmadığın iş kalmadı. Takıldın o aşırı uçların peşine. İllegal örgütlerin peşine ve bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. AKM'yi işgal ettiler. 3 gün. ne yapacaktık? Bırakın işgal devam etsin. Bunu mu diyecektik. Teröristlerin paçavraları asılı duracak. Başbakan'a hakaretler asılı duracak. Bizde polisimize dokunmayacak mı diyecektik. Dışişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM'yi temizleyeceksiniz dedim. Ulusalcılara ve CHP'ye sesleniyorum. AKM'deki o pankart ve paçavraları nasıl seyrettiniz?

-Biz 17 gün sabrettik. Gezi parkı işgalci grubun değildir, tüm halkımızındır. Taksim miting ve eylem yeri değil. Yapacaksan mitingini Kazlıçeşme'ye gideceksin.

-Bunlar sandık sonucu ve demokrasiyi hazmedemediler. 2011 seçimlerinde gençliğin demokrasiye sahip çıktığını gördük.

SİZİN GADANIZI ALIRIM GADANIZI BE

Erdoğan 'dik dur eğilme bu millet seninle' sloganları üzerine gülerek "sizin gadanızı alırım gadanızı" dedi. 

ZAHİDE NİNE ANALARINI AĞLATTI

-Zahide nine analarını ağlattı! Ama onlar ne yaptı. Arkada konuş belki sana para verir dediler. Zahide nine ben bu ülkenin emeklisiyim param var dedi. Dik dur be eğilmedi be! Millet artık susmuyor. 

SİZİN TUZAKLARINIZ ÜZERİNDE BİR TUZAK VAR

-Makarnacı ve kömürcü diye aşağıladıkları bu millet artık susmuyor. Kayseri'yi de küçük gördüler. Siz üretemezsiniz dediler. Bizim ürettiklerimizi tüketeceksiniz dediler. Siz vali, kaymakam, vali, sanatkar olmayacaksınız. Bilimden, sanattan anlamazsınız dediler. Sizden cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Sizden muhtar bile olamaz dediler. Oldu mu? Sizin tuzaklarınız üzerinde bir tuzak var. Mutlak ilahi güç var. İşte onlar bu tuzağı göremiyorlar. 

-Köylüsünüz köylü kalacaksınız dediler. Siz koyunsunuz biz sizi güdeceğiz dediler. Kayseri bu oyunu bir kez daha bozdu. Vandalların yakıp yıkmasına bakıp Türk baharı dediler. Kimse kusura bakmasın 3 Kasım 2002'de  yaşandı. Biz baharı yaşıyoruz. Bunların gözü var görmez. Kulağı var duymak. Dili var hakkı söylemez.

-Polisin biber gazına hayır ama egzoz dumanına evet, bunların çevrecilik anlayışı bu. İstanbul çevreci otobüslerle benim dönemimde tanıştı. Çöp dağlarından arındırdık İstanbul'u. 

TÜRKİYE BU TUZAĞA DÜŞMEYECEK

-Kardeşim söz milletindir. Yetki milletindir. Karar milletindir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir tuzak bunu bozamayacak. Türkiye düşmanları ne yaparsa yapsın bu oyunu gelmeyeceğiz. Biz milletin bize verdiği yetkiyi kullanıyoruz. Söz milletindir. Türkiye üzerinde oynanan oyunları siz bozdunuz. Cumhuriyet mitingleriyle ergenekonla kurulan tuzakları oyunları siz bozdunuz. 

-Biz durmak yola devam diyoruz. Bunlar duran adam diyorlar. Hala duruyorlar. Bunların hayatları boyunca yaptıkları en iyi iş durmaktır, durdurmaktır. Bunlar bizi ssk kuyruklarında, eczane, üniversite kapılarında, tüpgaz kuyruklarında, ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular. 

-Milleti durdumayanlar kendileri duran adam oldular. 2023 hedefine doğru emin adımlarla yürüyeceğiz bu oyunu da bozacağız. 

-IMF'ye borcu bitirdik ve o defteri kapattık. Kredi notumuzun artmasından, faizlerin düşürülmesinden rahatsız oldular.

ÇÖZÜM SÜRECİ

-Türkiye'de aylardır terör nedeniyle şehit haberi gelmiyor, bundan da rahatsız oldular. Terör Türkiye'ye terör çok ağır bedeller ve faturalar ödetti. Artık terör bitiyor. Ama bu olaylarla teröre çözüm sürecini aksatmak istiyorlar. 

-Akil insanlar görevini tamamladı. Roparları hazırlıyorlar. Çarşamba günü final toplantımızı yapacağız. Çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz. Hep birlikte ilerleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz unutmayın kardeşliğimizdir. 

-Alevi kardeşlerimize buradan samimiyetle sesleniyorum. Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyun oynanmak isteniyor. Dersim olayları ile ilgili özür beyanında bulurken, CHP'nin Genel Başkanı karşımızda durdu. 

-Bir süredir Türkiye'de çok çirkin tahriklerle, çok çirkin provokasyonlarla Alevi kardeşlerimiz üzerinde çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Bu çirkin tahrikte CHP, ne yazık ki başrolde bulunuyor. Bu çirkin tahrikte CHP'nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor, başta Genel Başkanları olmak üzere. Bu çirkin tahrikte Türkiye dışından bazı odaklar rol alıyorlar

-8 ay sonra sandık önümüze gelince bu vandallardan ve onlara destek verenlerden hesabımızı sandıkta soracağız. Biz 76 milyonun hükümetiyiz, Türkiye'yi bütün olarak kucaklıyoruz.  Biz bu millete bu ülkeye efendik olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

-Bayrak kampanyasını devam ettireceğiz. Üzerinde hiçbir işaret olmayan ay yıldızlı bayraklarımızı evlerinizin balkonlarımıza, camlarımıza asın. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • mehmet eren 10 yıl önce Şikayet Et
    yahu bırakın mesut tanı. Atasözümüz der ki; İt ürür kervan yürür.
    Cevapla
  • Rıdvan Başer 10 yıl önce Şikayet Et
    Mesut Tan'a. 6 sene önceki mitingde meydandan şehitliği yürüyüş vardı. Cumhuriyet meydanı ve Hunat'ı geçtikten sonra Yoğunburç ve sonunda Kartal'daki şehitlik. hatırlatayım dedim.
    Cevapla
  • mehmet bulut 10 yıl önce Şikayet Et
    gülün memleketi. adam yedirmez chp olmasa ne güzel olacak bnm güzel memleketim
    Cevapla
  • Mesut Tan 10 yıl önce Şikayet Et
    Evet Atakan Can He öyle . AK Parti Kayseri üyesi birisine bile bunu dediniz ya ayıp edep yahu. Neyse he sizin dediğiniz olsun sizin gibi düşünmeyen herkes faiz lobisi , aynen bu kafayla devam edin siz. 2. Milli Şef hayırlı olsun size. Ama gelir yeniden bir Adnan Menderes ve halkın gücüyle gömer onu sandığa.
    Cevapla
  • Mesut Tan 10 yıl önce Şikayet Et
    Peki Kafanız kumda dolaşmaya Devam Edin Siz. Biz demokrasi ve kalkınma için AK Partiye oy verenler bunun devamını sağlayacak lideri konuşmaya başladık bile yakın zamanda herkes görür. Bu arada üzülüyorum bizim partimize oy vermiş insanların kendi partisine oy atan fakat biraz farklı düşünen insanlara karşı tutumundan , arkadaşlar biz bunun için mi evet diye haykırdık bunun için mi o eski çağdan kalma CHP yi sandığa gömdük , yazık ki hepiniz CHP zihniyetine dönmüşünüz. Hesapladım diyen arkadaş bütün Kayseriyi hesaplamış galiba , vilayet binası , almerin az yanındaki park , tokyatın önü , tranvay yolu miting alanı burası. 20 binden fazla buluyorsan rakam okumayı bilmiyorsundur. Eminim sen de fazladan hesaplayım 25 bin bulmuşundur ama burada istemiyorsun bunu söylemeyi. Maazallah partidaşlarımız seni de hainlikle suçlarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?