CHP'li vekilin başvurusu CHP'lileri de kızdırdı

Avrupa en büyük havayolları, THY büyümesin diye 3. Havalimanı'na karşı çıkıyor. Taksim Platformu bu dileği Başbakanlığa sunuyor. Şimdi de CHP'li Aykut Erdoğdu ihalenin iptali için Danıştay'a gidiyor. Erdoğdu'nun bu çıkışı CHP içinde bile tepki topladı.

CHP'li vekilin başvurusu CHP'lileri de kızdırdı
CHP'li vekilin başvurusu CHP'lileri de kızdırdı
GİRİŞ 02.07.2013 07:19 GÜNCELLEME 02.07.2013 08:46
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Türkiye tarihinin en büyük projelerinden biri olan İstanbul'a 3. havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay'a dava dilekçesini sunacaklarını bildirdi.

PLATFORMDAN İSTEKLER

Önce 4.5 milyar liralık 3. Köprü'nün temeli atıldı. Ardında da 88 milyar liralık 3. Havalimanı'nın da ihalesi yapıldı. Bu dev adımlar Avrupa'daki bazı büyük patronları rahatsız etti. Zaten bu gelişmelerin ardından Gezi Parkı olayları patlak verdi. Dış güçler tarafından beslendiği ortaya konan bu olaylar kısa sürede yayıldı. Başlangıçta Gezi Parkı'ndaki ağaçlar için harekete geçtiğini söyleyen Taksim Platformu; İngiltere, Almanya gibi ülkelerin rahatsızlıklarını belirttiği projelerin iptalini istedi.

Platform "Köprü, havalimanı, Kanalİstanbul projelerini durdurun!" talebinde bulununca halk resmen şoka uğradı.

CHP BİLE TEPKİLİ

Özellikle 3. Havalimanı projesi, Alman havayolu firması Lufthansa ve İngilizlerin British Airways şirketini çok rahatsız etmişti. Avrupalı şirketlerin canını yakan bu projeye inanılmaz talep ise CHP'den geldi. İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ihalenin iptali için Danıştay'a başvurdu. Erdoğdu, "Projede orman arazisi, mera ve içme suyu kaynakları yok edilecek bu anayasaya aykırıdır.

Projenin hayata geçirilmesinden sonra özellikle İstanbul'da geriye dönülemez çevresel bir felaket doğacağı düşüncesiyle 3. Havalimanı ihalesinin iptali için dava dilekçesi hazırladık. Danıştay'a sunacağız. Umuyoruz ki Danıştay hiç kimsenin talimatını almadan, hiç kimsenin işaretine bakmaksızın bir karar verecektir" dedi. Cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında gösterilen ihaleye itiraz ise birçok CHP'liyi de şoka uğrattı. Parti içinden bazı isimlerin, "Biz Cumhuriyet'i kuran partiyiz. Bu projeye Alman ve İngilizler gibi karşı çıkamayız. Kemal bey buna nasıl izin verir?" diye tepki gösterdikleri öğrenildi.

THY'Yİ UÇURACAK

Avrupa yakasındaki Yeniköy ile Akpınar köyleri arasına yapılacak olan 3. Havalimanının yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın beşinci en büyük havalimanı unvanını alacak.

En büyük yolcu uçakları Airbus A380 ve Boeing 747-800'ün de inebileceği havalimanına 'özel ekonomik bölge' de kurulacak. 120 bin kişiye de istihdam sağlayacak olan havaalanı Asya ve Uzakdoğu'ya yapılacak uçuşların en önemli geçiş noktası haline gelecek olan havalimanı böylelikle Lufthansa, Biritish Airways gibi dev havayolu şirketlerinin elindeki avantajı Türk Hava Yolları lehine çevirecek.

RAKAMLARLA 3. HAVALİMANI

Toplam alan: 77 milyon metrekare Kapalı alan: 1.5 milyon metrekare Yıllık yolcu kapasitesi: 150 milyon Pist sayısı: 6 Yolcu köprüsü: 165 Terminal binası: 4 Kontrol kulesi: 8 Taksi yolu: 16 Park kapasitesi: 500 uçak Apron: 6.5 milyon metrekare Açık-kapalı otopark: 70 bin araç İstihdam: 120 bin kişi

TAKSİM PLATFORMU NE İSTEMİŞTİ?

*Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasın

*Taksim'deki AKM yıkılmasın

*İstanbul'a 3. Köprü yapılmasın

*İstanbul'a 3. Havalimanı'ndan vazgeçin

*Kanalİstanbul projesini iptal edin

*HES'leri durdurun

*Nükler enerji santrallerini yapmayın

*Suriye politikasını değiştirin

*Kentsel dönüşüme son verin

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 81
  • nusrat şimşek 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞU KAFA YAPISINA BİR BAKARMISINIZ. yani bu 40 lardan kalma KAFA diyorki arkadaş sen hiç birşey yapma taştaş üstüne koyma çünki bende koymadım sende koyma boylece atatürkün muassır medenitetini böylece gerçekleştirelim diyorsun öylemi fosilleşmiş kafa...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR BU ÜLKE EVLADI OLDUGUNU DEMEYİN SAKIN. bunları parlemantoya gitme sebebi bumu yazıklar olsun bunlar bu ülke evladımı atatürk cıksa mezarından bunları vatana ihanetten astırırdı ataturkun sömürüyorlardı ülkemizi sömürüyorlar dini deyerlerimizi sömürdüler sülükten beter bunlar vatan hainleri sizler bu ülkenin menfaatinimi deyil ihaneti en iyi ben yaparım peşindeler bunlar bu vatanın evladı olamazlar kimin evlatları oldugu yakında cıkacak allahın izniylen zalimler için yaşasın cehennem siz zulmettikce allahın azabı daha buyuk olacak bunu bilin
    Cevapla
  • antichp___-- 10 yıl önce Şikayet Et
    chp nin yeni başkanı. attığı bu muassır medeniyet adımlarıyla adını duyurup ben varım diye birilerine duyurmaya çalışan bu kişi chp nin yeni yüzümü olmak istiyor kılıçdaroğlundan fikir bazında ileri gittiğine göre( yakında alman mandacılığını savunabilirler hazırlıklı olun)
    Cevapla
  • kazımm 10 yıl önce Şikayet Et
    taksim platformu ve aynı zihniyetin istekleri.... Şu isteklere bir bakarmısınız... Bu isteklerde bulunan zihniyetten vatana nasıl bir fayda beklenir soruyorum. Köprüler barajlar medeniyetin simgesiyken hangi vatan savdalısı buna karşı gelebilir? Kentsel dönüşümle, şehirlerin makyajlı ''elit'' kesimlerinin arkasında ki gecekondu muhitlerinin ve buralarda örgütlenen yuvalanan terör örgütlerinin ve suç beldesi haline gelen mahallelerin ortadan kaldırılmasını hangi vatan sevdalısı istemez? THY gibi Türkiyenin reklamını yapan bir firmanın şahlanmasına ve İstanbulu Doğunun önemli bir aktarma merkezi haline getirecek bir projeye hangi vatan sevdalısı hayır diyebilir? Bu insanlardan kimden besleniyor? kimlere yalanıyor? kimler tarafından finanse ediliyor? Şu insanların haline bakın, acımak bile bunlara büyük lütuf..!
    Cevapla
  • arthur 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu bahane geçerli olsaydı İnsanlık Tarihi olmazdı.. Bütün dünya balta girmemiş ormanlardn ibaret olurdu. Danıştay binası da olmazdı daha güzeli CHP parti binası da olmazdı :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...