Seçimler için aday savaşları başladı

TBMM'nin kapanmasıyla partilerde gözler martta yapılacak yerel seçimlere çevrildi. CHP'nin Ankara adayının Prof. Dr. Yalçın Karatepe olacağı konuşulurken, Saadet Partisi'nde İstanbul için Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın adı geçiyor.

Seçimler için aday savaşları başladı
Seçimler için aday savaşları başladı
GİRİŞ 30.07.2013 08:28 GÜNCELLEME 30.07.2013 08:28

CHP'li kurmaylarca dile getirilen, ‘Ankara'da sürpriz aday' açıklamasının şifreleri netleşmeye başladı. Akşam gazetesine göre Başkent için parti kulislerinde geçen ismin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakülesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe olduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU SICAK

Halen Başkent'te etkin bir siyasi aday çıkarmakta güçlük çeken CHP yönetiminin Prof. Karatepe'ye ‘yeni isim, yeni vizyon' çerçevesinde yaklaştığı öğrenildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Karatepe'ye sıcak baktığı ifade edildi. Süreç içinde ayrıca Ankara milletvekilleri Levent Gök, Aylin Nazlıaka, MHP'li Mansur Yavaş, Ayaş Belediye Başkanı Alibaşkaraağaç isimleri seslendiriliyor. Ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç için "Ankara'da düşünülebilir" yorumları yapılıyor. Kılıçdaroğlu ve CHP kurmaylarının saha çalışmaları ve kamuoyu anketleri çerçevesinde Ankara için "Şu anda potaya girmiş değiliz; AKP'nın 6 - 7 puan gerisindeyiz. MHP'nin ise 8 - 9 puan önündeyiz. Kararsız seçmene de hitap edebilecek doğru adayla AKP ile aynı potaya girebiliriz" öngörüsünü yapılıyor. "MHP ile ittifak yapılacağı" iddialarına ise CHP yöneticileri soğuk bakıyor.A. Rezzak ORAL - ANKARA

SP'DE İSTANBUL İÇİN ERBAKAN'IN ADI GEÇİYOR

İstanbul yarışına Saadet Partisi (SP) de katıldı. Parti kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın adı dolaşıyor. Halen partide Genel Başkan Başdanışmanı olan Fatih Erbakan ise “Evet, böyle söylüyorlar. Bizim de kulağımıza geliyor. Ama bu insanların kendi aralarındaki konuşmalarından doğan bir şey” diye konuştu. 

SİYONİZMLE MÜCADELE

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı'nın çalışmalarını da yürüten Fatih Erbakan, önceki akşam MiniaTürk'te vakfın İstanbul iftarına kız kardeşleri Elif Erbakan Altınöz ve Zeynep Erbakan ile birlikte katıldı. Fatih Erbakan şunları söyledi:

Dünya siyonizmi siyasi hayatı boyunca Erbakan'la mücadele etti. Erbakan'ın isminin hatırlanmaması için verilen mücadele sürüyor. Bu nedenle bu vakfın kurulması, nostaljik bir olaydan çok, doğrudan siyonizmle mücadele demektir. Bu sancak, diğer milli görüş kuruluşları gibi, cihat kuruluşlarından biri olacaktır. Akademik çalışmalara ağırlık vereceğiz, Necmettin Erbakan arşivi ve müzesi oluşturacağız.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor