Otobüslere kara kutu uygulaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İETT personeli, Zabıta Müdürlüğü'nde görevli zabıta ekipleri ve itfaiye personeli ile bayramlaştı. Topbaş, belediye çalışanlarına teşekkür ederek "Bayram yapmıyoruz, bayram yaptırıyoruz" dedi.

Otobüslere kara kutu uygulaması
Otobüslere kara kutu uygulaması
GİRİŞ 09.08.2013 18:12 GÜNCELLEME 09.08.2013 19:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Edirnekapı'da bulunan İETT garajında düzenlenen bayramlaşma törenine İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İETT çalışanları da katıldı. Personelle bayramlaşan Topbaş, tören sonrasında elini öpen çocuklara harçlık verdi.

OTOBÜSLERE KARA KUTU UYGULAMASI

İETT'ye 1705 tane yeni otobüs alımı yapıldığını belirten Topbaş, bunlardan 758 tanesinin önümüzdeki haftalarda devreye gireceğini ifade etti. Otobüsler içerisinde hem içeriyi hem dışarıyı kayıt altına alan kara kutu gibi sistemin olmasını amaçladıklarını söyleyen Topbaş, "Otobüs içinde ve dışında ne varsa 5 gün kayıt altına alıyor. Bir olay cereyan ederse o otobüsün iç kayıtları da şikayet üzerine gerekli emniyet birimleri tarafından incelenebilecek bir sistem kuruldu. Daha güvenli bir yolculuk yapılabilsin diye" şeklinde konuştu.

ÇIRPICI ARAZİSİNİN BEDELİNİ KASAMIZDAN ÖDEDİK

İBB Başkanı Topbaş, Şehir Parkı yapılması planlanan Çırpıcı olarak bilinen arazi için 196 Milyon TL artı KDV'nin peşin ödendiğinin altını çizdi. Arazinin krediyle alınmadığını ifade eden Topbaş, "Birileri diyor ki 'Belediye kredi ile aldı'. Hayır kredi ile almadık, sanki krediyle almışız gibi düşünenler var. Hayır, kasamızdan ödedik. Hamdolsun sıkıntımız yok, kaynağımız var. Kendi kaynağımızla, kendi yağımızla kavruluyoruz. Birileri çünkü algılayamıyor, 'Belediye bir arsaya bir anda 196 milyon TL nasıl verebilir' diyor. Kredi aldık zannediyorlar, hayır bu para kasamızdan ödendi" diye konuştu.

"TURİZM ZABITASI" İÇİN KÜÇÜK ARAÇLAR

İETT çalışanları ile bayramlaşmasının ardından zabıta personeli ile bayramlaşmaya giden Topbaş çiçeklerle karşılandı. Sultanahmet, Eminönü, Beyazıt ve Taksim gibi turistlerin yoğun olduğu noktalarda kullanılacak 'Turizm Zabıtası' aracının direksiyonuna geçti. İngilizce ve Arapça bilen 30 kişinin görev yapacağı Turizm Zabıtası ekibinin özellikle turistlere yardımcı olması hedefleniyor.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİ

Zabıta ekiplerinin ardından itfaiye ekipleri ile bayramlaşan Topbaş törenle karşılandı. İstanbul genelinde 4300 itfaiyecinin görev yaptığını belirten Topbaş, 632 aracın olduğunu, 74 yeni aracın alınacağını söyledi.

Yangınlara daha etkin müdahale edebilmek için "gönüllü itfaiyecilik" sistemini kurmaya çalıştıklarını söyleyen Topbaş, "Özellikle köylerden başlamak üzere gönüllü iftayecilik sistemini kurmaya çalışıyoruz. Bu konuda 10 istasyonumuz var. 52 köyde 1300 gönüllü ile aktif olarak varız. Bir müdahale gerektiği an çevrede tedbir almak suretiyle halkı uyarmak suretiyle bize altyapı hizmeti verecekler" dedi. Zabıta ve itfaiye ekiplerini ziyareti sırasında kadro bekleyen sözleşmeli personelle ilgili Başbakan'la görüştüklerini ifade eden Topbaş, "Sözleşmenin dışında asli görevler yapan arkadaşlarımızla ilgili bir düzenleme bekliyoruz" şeklinde konuştu. 18 bin taşeronla ilgili de çalışma yürüttüklerini sökyleyen Topbaş "Bir başkasının acziyeti, umutları üzerinden siyaset olmaz. Siyaset ülke için yapılır" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • mehtap dalgalı 10 yıl önce Şikayet Et
    sen düzgün geniş yol yapmadıktan sonra altından otobüs yapsan ne yazar. dümdüz yol yapacaksın geniş yol yapacaksın gerekirse binalarıın parasını verip yıkacak yol yapacaksın
    Cevapla
  • Müslüm 10 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Gaziantep'e. Umarım bu uygulama ve hizmet Gaziantepimize de gelir..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...