'Aygün'ün bu 3 kelimeyi bilmesi mümkün değil'

İmam-Hatip camiasından CHP'li Hüseyin Aygün'e tepkiler gelmeye devam ediyor. Hem İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nden hem de AK Partili Hamza Dağ'dan Aygün'e tepki geldi.

'Aygün'ün bu 3 kelimeyi bilmesi mümkün değil'
'Aygün'ün bu 3 kelimeyi bilmesi mümkün değil'
GİRİŞ 12.08.2013 08:23 GÜNCELLEME 03.09.2013 16:11
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Twitter hesabından "AKP'nin Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl 574 bin öğrenciyi İmam Hatip'e yönlendirecekmiş, 'yeni militanlar' geliyor, gözün aydın olsun El Nusra cephesi!" şeklindeki paylaşımına tepkiler çığ gibi büyüyor.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği yaptığı açıklamada ‘Toplumun bir kesimine karşı nefret hissi uyandıracak şekilde ifade edilen bu sözler Türk Ceza Kanunu'na göre de suç teşkil etmektedir, denildi ve Hüseyin Aygün'ün, İmam Hatip öğrencilerine ilişkin Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajla ilgili hukuki yollara başvurulacağını bildirdi.

DAĞ: BİZ SADECE MİLLETE ‘MİLİTAN' OLMUŞUZDUR

Aygün'e bir tepki de kendisi de İmam-Hatip Lisesi mezunu olan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan geldi. AK Partili Dağ, başkanlığını Dursun Gülseren'in yaptığı Simav İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (SİHMED) düzenlemiş olduğu pilav gününde yaptığı "biz İmam-Hatipli olarak şimdiye kadar bu millete hizmet ederek militan olmuşuzdur" açıklamasıyla CHP'li vekile olan tavrını ortaya koydu. 

"İMAM-HATİPLİ OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM"

İmam-Hatip liselerinin çok badireler atlatarak bugünlere geldiğinin altını çizen ve İmam-Hatipli olmaktan büyük gurur duyduğunu sözlerine ekleyen Hamza Dağ, hiçbir zaman milletin değerlerine ve tarihten gelen misyonuna aykırı hareket etmedik, dedi. Dağ, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"MİLLETİN DEĞERLERİNE KARŞI HAREKET ETMEDİK"

"28 Şubat'ın yaşandığı sabah uyandığımda elime aldığım bir gazetede, siyah bir bantla şu manşeti okumuştum: İmam-Hatipler kapatıldı… O zaman çok üzülmüştük, adeta yıkılmıştık. O zaman Meclis'tekiler kendileri için çok önemli olan bir kanunu çıkarttılar ve önümüze koydular. Ve o sabah "Rabb'im bunu kaldırmayı nasip eder" diye dua etmiştim, sonunda dualarımız kabul oldu. Bu ayıbı ortadan kaldıran bir partinin mensubu olarak da şimdilerde çok gururluyuz. Buna rağmen, hala bazı CHP'li milletvekilleri ortaya çıkıp, ‘İmam-Hatip Liseleri militan yetiştiriyor' etiketi yapıştırmaya çalışıyor. Biz İmam-Hatipli olarak şimdiye kadar bu millete hizmet ederek militan olmuşuzdur. Hiçbir zaman milletin değerlerine ve tarihten gelen misyonuna aykırı hareket etmedik. Bugüne kadar bunu başardık ancak bundan sonrası çok önemli. Çünkü bundan sonra hepimizin üzerinde büyük veballer var. "

"AYGÜN'ÜN BU 3 KELİMEYİ BİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Okul yıllarında öğrendiği 3 önemli kelimeyi, CHP'li Hüseyin Aygün'ün bilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Dağ sözlerine şöyle devam etti:

"Biz İmam-Hatip Lisesi'nde okurken bize şunu öğrettiler: İman, kafa ve yürek… Yani bir İmam-Hatipli; hem çalışacak, hem zeki olacak, hem inanacak hem de yüreğinin içerisinde bir sancı, sızı hissedecek. O Mısır, Libya, Arakan, Myanmar veya Suriye'ye baktığında, diğerleri gibi, buraları sömürülecek yerler olarak görmeyecek. O buralara baktığında, orada yaşayan zulümleri, eziyetleri, sıkıntıları yüreğinin en derin köşesinde o sızıyı hissedecek.  "

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 35
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    bölmek... bu ülke insanını zaten böldünüz birde öğrencilerini imamhatipli ve olmayanlar diye bölün. sonra da Ortadoğu gibi bir birlerini boğazlamayı emr edin seyr eyle dünyayı. tv lerin alt yazılarına birazda bizim türkiye Müslümanları haber olsun..
    Cevapla
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    dinç yazıkkk. daha soruların çalındığı çok olmadı biraz kafa yor. polis akademisine kimler gidebiliyor.. yalan söylemek iyi değildir..
    Cevapla
  • erdem günaydın 10 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekili Hüseyin Aygün'e. Hüseyin Aygün gibi ismine yakışmayan biri maalesef milletvekili olarak bu milletin geleceğine yön verenlerin içerisinde bulunuyor. Ne olduğu belli değil, alevi desen alevi değil, aleviye kurban oluyum. Kürt desen kürt değil, türk desen türk değil. Ne olduğunu bilen varsa beri gelsin. Galiba fitnetör gibi geliyor bana. Fitneyide uyandırana lanet edilmiştir. Kendisine Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    yazııııkkk. hangi gayri meşru işe el atsalar kurutuyor bu imam hatipliler ne yapsın zavallı çalamıyor,zehirleyemiyor,adamını kayıramıyor,üniversite diploması bile zorlaştı eskiden ne güzel cevapları alır kazanırlardı,şimdi yok ne yapsalar dürüst olmak zorundalar çalışmadan mama yok,hep bu imam hatipliler yüzündan ne güzel yattığımız yerden her işlerini görürdü bunlar evet evet haklılar bunlar militan hemde adalet için hak edne hakkını vermek için militanlar
    Cevapla
  • güney kuzey 10 yıl önce Şikayet Et
    yezid yezidliğini yaparmış.... Hz.Alinin adına hemen hesabı kesen garipbin gülü..sen kim oluyorsun da Hz.Ali nin kiminyüzüne bakacağına kimin bakmayacağına karar verebiliyorsun..Bu cürret nerden geliyor sakın muaviye ve yezid soyssuzundan gelen kan bağından veya fikir bağından olmasın.!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız