TBMM'den 'özel güvenlik' yalanlaması

"Meclis'in Yeni Eylem Planı'nda polis nöbetinin adım adım yıl sonuna kadar özel güvenliğe devredilmesi öngörülüyor" iddiasına yalanlama geldi.

TBMM'den 'özel güvenlik' yalanlaması
TBMM'den 'özel güvenlik' yalanlaması
GİRİŞ 13.08.2013 06:57 GÜNCELLEME 16.08.2013 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından bir açıklama geldi. İşte o açıklama: 

"İnternet sitenizde 13 Ağustos 2013 tarihinde "Meclisin güvenliğinin polisten alınıp özel güvenliğe geçeceğine dair" kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren bir haber yayımlanmıştır. Bu kapsamda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Haberde aktarılan bilgiler sadece millî saraylarla ilgili olup, bahse konu haberin, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde güvenlik hizmetlerinin özel güvenliğe devredilmesi" yönünde yanlış bir algı oluşturması sebebiyle gerekli düzeltmenin yapılması elzem görülmüştür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün "Kolluk Tedbirleri" başlıklı 164 üncü maddesi ile 6253 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanununun "Güvenlik Hizmetleri" başlıklı 40 ıncı maddesine istinaden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kullanım alanlarında güvenlik, İçişleri Bakanlığınca tahsis edilen polis kuvvetince sağlanmaktadır.

İstanbul'da, milli saraylardaki yoğun ziyaretçi trafiğinin bazı mekânlarda, mekân ve obje güvenliğini tehdit etmesi sebebiyle;

-Özellikle ziyaretçi yoğun bölgelerde mekân ve objelere yönelik alarm sisteminin kurulması,
-"Bahçe ve bina güvenliğinin sağlanması için yetişmiş özel güvenlik istihdam edilmesi".
-Tarihi obje nakillerinin daha sağlıklı yapılabilmesi için uzman bir ekip ve özel imâlat bir aracın temin edilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması, faaliyetleri, İstanbul'da Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığımız bünyesindeki Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığının 2013 yılı hedefleri arasındadır ve TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı 2013 Eylem Planında da yer almaktadır. "

YORUMLAR 1
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    içişleri bakanına. Allah aşkına şu asayiş polisinin kıyafetlerini değiştirin. Zapıta mı park bekçisimi belli değil. Zamanında ihracat fazlası hatalı ürtimi kakaladılar sonuca bak. nedir bu kıyafetin hali. Ciddiyetten uzak duruyor. Avrupa ya bakın dünyaya bakın. zapıta ile aynı neredeyse kıyafet.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu