Arıtman: Aziz Kocaoğlu'nun heykelini dikeceğim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ile CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuran CHP eski milletvekili Canan Arıtman buluştu.

Arıtman: Aziz Kocaoğlu'nun heykelini dikeceğim
Arıtman: Aziz Kocaoğlu'nun heykelini dikeceğim
GİRİŞ 15.08.2013 15:09 GÜNCELLEME 15.08.2013 15:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Arıtman, makamında ziyaret ettiği Kocaoğlu için "Eğer ben belediye başkanı seçilirsem izin bile istemeden Kocaoğlu'nun heykelini dikeceğim" dedi. Kocaoğlu ise adaylık için süreci izleyeceğini söyledi.

CHP İl Başkanlığı'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuran İzmir eski milletvekili Canan Arıtman İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kocaoğlu'na olan sevgi ve minnetini ifade etmek için ziyarette bulunduğunu belirten Arıtman, bir buket çiçek hediye etti. İzmirli ve CHP'li olarak kendisine yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etmek istediğini belirten Arıtman "Çok iyi bir başkanlık yaptı. Çok hizmet etti. Bu kentte heykeli dikilmesi gereken başkanlardan birisi de Aziz Başkanımızdır. Eğer ben belediye başkanı olursam izin bile istemeden heykelini dikeceğim. 10 yıllık süreç içinde gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Ben uzun yıllar siyasetteyim, yerel yönetimlerde de çalıştım. Kocaoğlu, gördüğüm en çalışkan, en özverili belediye başkanı" dedi.

Aziz Kocaoğlu ile rakip olmadıklarını söyleyen Arıtman, aynı idealleler, aynı ilkelerle omuz omuza aynı hedefe doğru yürüyen, mücadele eden ülküdaş, omuzdaş insanlar olduklarını söyledi. Arıtman, "Partimiz kimi aday gösterirse diğerimiz onun yanında olacak. Aziz Başkanımız aday olursa ben kampanyasında sonuna kadar canla başla çalışacağım. Eminim ki eğer ben aday olursam, bilgisi, birikimi ile o da bana destek verecek. Yani ben aday olursam iki başkan olacak" dedi. Arıtman, CHP'nin İzmir'deki oyunu artırmak adayın ön seçimle belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Gazetecilerin Arıtman'a adaylık açıklaması sırasında söylediği "Kocaoğlu'ndan daha iyi belediye başkanlığı yaparım" sözleriyle ne demek istediğini sordu. Arıtman; "Kocaoğlu'nun belediye başkanlığında eksik bir şey gördüğümü söylemek büyük haksızlık olur. Ama derler ya her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Belki daha farklı bir yöntemle kenti yönetirim. Hekimlerde çabuk teşhis koyma, süratle tedavi etme gibi bir mesleki yetenek gelişiyor. Bunun kente katkısı olacağını düşünüyorum. Kadın bakış açısının katkısı olacağını düşünüyorum. Ama ne tek başına kadının ne de erkeğin tek başına bakışı yeterli değildir. Her ikisi bir arada olduğu zaman kente katkı sağlar. Biz sayın başkanla bunu sağladık" dedi.

Canan Arıtman'ın hem meslek hayatında hem belediye meclis üyeliği döneminde hem de parlamentoda İzmir'i en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Başkan Kocaoğlu ise aday adayı olduğu için kendisini tebrik ederek, başarılar diledi. Parti içindeki herkesin aday adaylığını desteklediğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Hangi arkadaşımız aday gösterilirse sonuna kadar kendi adaylığımdan daha çok çalışacağım. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağın CHP'ye teslim edilmesidir" dedi.

ADAYLARIN BİR KAÇINA TARAF OLACAĞIMI SÖYLEMEDİM

CHP İl Başkanlığının bayramlaşma töreninde söylemediği bir sözün birkaç kez gazetelerde söylemiş gibi yazıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu "Benim başkan adaylarının bir kaçına taraf olacağım şeklinde bir söylemim yok. Böyle bir şey söyleyemem. Buna yetkim de yok. Benim söylediğim şudur. Siyasette taraf olmayı sevmiyorum. Ama çok naçar kalırsam taraf oluyorum. Parti içi mücadelede, kongrede bunun da çok sınırlı olmasına özen gösteriyorum. "Eğer çok büyük bir yanlışı görürsem, taraf olarak önleyeceksem taraf olurum' dedim. Bu ibareden farklı bir yorum çıkarmışlar. Benim ne seçme ne de seçmeme ya da atama gibi bir yetkim yok. Yetki genel merkezimizdedir. Ne kadar taraf olduğumuzu sizler de biliyorsunuz" dedi.

SİYASETE CHP'DE DEVAM EDECEĞİM

Gazetecilerin bir köşe yazarının AKP'den aday olacağına ilişkin yazdığı yazıyı hatırlatması üzerine Kocaoğlu; "Ben CHP'liyim. CHP'li olarak da siyasi yaşamımı sürdüreceğim. Seçim sürecinde bu tür manipülasyonlar yapılır, yapılacaktır da. Daha işin başındayız. Soğukkanlı, samimi bu süreci aklı selim cevaplar vererek geçirmemiz gerekiyor. CHP'de siyasete devam ediyorum. Sonuna kadar devam edeceğim" dedi.

ADAYLIK İÇİN SÜRECİ İZLEYECEK

Yeniden Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, süreci izleyeceğini belirtti. Kocaoğlu, "Türkiye'de gündem değişiyor. Kanuni süreyi beklemekte fayda var. Hangi arkadaşımızın aday olması gerekiyorsa o olur. Bizim aday olmamız mı gerekecek, olmayacak mı, süreç nasıl gelişecek, rakiplerin elinin ne kadarını görebileceğiz? Aklı selimle, soğukkanlılıkla bize değil İzmir'e nasıl faydalı olabileceksek doğru karar vermek için bu süreyi geçireceğiz. Daha soğukkanlı değerlendirerek karar vermek istiyorum. Sadece olmama kararı bana ait. Diğer karar Genel Merkez'in, Genel Başkan'ın. Oraya doğru bilgi aktarmak gibi bir görevimiz var. Genel Merkez'den adaylık konusunda olumlu ya da olumsuz bir sinyal almıyorum. Ama zaten kendileri ile bu konuyu konuşmuyorum. Aday olmaya karar versem de vermesem de bunu zamanı geldiğinde açıklayacağım. Kapalı kapılar ardından işim yok" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Vaaaay bizim ONBAŞI değil mi bu ? Meclise onbaşı pırpıryla gelip MÜSAE. Hedef küçültmüş iyice desene.SAPLANTILI,TAKINTILI -malum İZMİR 'in- : FOSEPTİKLER ana caddelerden aksa,KÖRFEZ HALİÇ 'in ESKİ halinden bin beter olsa, RAYLI sistem MASAL OLARAK KALSA yinede ACIDAN ZEVK ALAN ilerici(!) ,aydınlanmış(!) cumhuriyet çocuğu İZMİRLİ lerin KÖRÜKÖRÜNE kendilerine OY VERECEĞİNİ bildiği için SALLAMIŞ da SALLAMIŞ.Galiba gerçektende AŞKIN GÖZÜ KÖR !
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. heykel derken bildimiz heykeldenmi bahsediyor zavallı arıtman heykel nereye dikeceğinide beyan etseymiş bari artık bazı günlerdede esas duruşa gecer herhalde .. ne diyeyim allah ıslah etsin heykellerden medet umandan ne beklenirki. 18 bin alemin efendisi heykelleri yıktı biz heykeller diker olduk . sonra da biz ne yaptık bu müslüman kanı neden akıyor der olduk . bize ne oldu nasıl bu hale geldik yazıklar olsun bizlere kınıyorum lanetliyorum sadece bu kendini bilmezleri ...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. heykel derken bildimiz heykeldenmi bahsediyor zavallı arıtman heykel nereye dikeceğinide beyan etseymiş bari artık bazı günlerdede esas duruşa gecer herhalde .. ne diyeyim allah ıslah etsin heykellerden medet umandan ne beklenirki. 18 bin alemin efendisi heykelleri yıktı biz heykeller diker olduk . sonra da biz ne yaptık bu müslüman kanı neden akıyor der olduk . bize ne oldu nasıl bu hale geldik yazıklar olsun bizlere kınıyorum lanetliyorum sadece bu kendini bilmezleri ...
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    HEYKEL DİKECEĞİNİZE..... OKUL dikin! FABRİKA dikin! HASTANE dikin! KÖPRÜ dikin! ÇEŞME dikin! YANİ HALKIN YARARINA OLAN Bİ ŞEYLER DİKİN! Zaten yeterince heykelimiz var... Hiç bi şey yapamıyosanız bari aklınızı başınıza dikin!!! Bu kadar örümcek kafalı olmayın!!!
    Cevapla
  • Ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP'li nede olsa . Zamanında başka bir chpi baykala mevki için çok cömert davranmıştı aklıma geliverdi işte bunların anlayışına göre bazı olaylar yürüsün sonrası bi şekilde mükafata çıkar demeye getiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!