Bekir Bozdağ'a saldırıyı önceden bilen kişi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yönelik provokasyon aydınlanıyor. Saldırı öncesi CHP'li Özbolat'ın sekreteri Arzu Karadağ'ın ablası ile eylemi konuştuğu tespit edilen Satı'nın konuşma kayıtları, saldırgan CHP'ye ait araçla korakola götürülürken silindi.

GİRİŞ 18.08.2013 08:03 GÜNCELLEME 18.08.2013 15:44
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

SALDIRGAN HÜSEYİN SATI'NIN CHP'Lİ VEKİLLERE YAKIN İSİMLERLE İRTİBATI BELİRLENDİ

Hacıbektaş-ı Veli'yi Anma Etkinlikleri'nde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik yumruklu saldırının önceden planlandığı anlaşıldı. Bozdağ'a yönelik yumruklu saldırının faili Hüseyin Satı'nın eylemden önce CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın sekreteri Arzu Karadağ'ın ablası Aylin Karadağ ile eylem hakkında konuştuğu tespit edildi. Bozdağ'a saldıran Satı'yı olay yerinden CHP'ye kayıtlı bir araçla karakola götüren CHP'lilerin polisin talebine rağmen şahsın cep telefonunu uzun bir süre teslim etmedikleri öğrenilirken daha sonra teslim edilen telefonda gelen giden aramalara ilişkin kayıtların silindiği belirtildi.

CHP plakalı araçla götürüldü

Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıdaki CHP parmağı olay sonrası ortaya çıkarken, olayın şu şekilde gerçekleştiği rapor edildi. Satı, saldırının ardından CHP'liler tarafından polise teslim edilmeyerek parti genel merkezine ait 06 CHP 04 plakalı Audi marka bir araçla normal vatandaş gibi karakola götürüldü. Karakola götürülen saldırganın cep telefonu ise CHP'liler tarafından polise teslim edilmedi.

Arama kayıtları silindi

CHP plakalı araçla karakola götürülen ardından yolda telefonu alınan ve polise teslim edilmeyen Satı'nın cep telefonunda bulunan gelen ve giden aramalara ilişkin kayıtların silindiği tespit edildi. Olayın hemen ardından teslim edilmeyen telefondaki kayıtlara ilişkin savcılık sorgusunda da konuşmayan Satı'nın avukat eliğinde alınan emniyetteki ifadesi sırasında da susma hakkını kullandığı ve bilgi vermediği ifade edildi.

Alınan bilgilere göre, Bekir Bozdağ'a yönelik yumruklu saldırının önceden planlandığı anlaşıldı.

Eylemi önceden bilen isim

Hüseyin Satı'nın eylemden önce, CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın sekreteri Arzu Karadağ'ın ablası Aylin Karadağ'a yapacağı eylem hakkında bilgi verdiği ifade edildi. Saldırının ardından arkadaşı Satı'dan haber alamayan Aylin Karadağ'ın ise Facebook'tan "Hüseyin; ulaş bana merak ediyorum seni, kararlıydı yapmaya, yapma dedim dinlemedi" şeklinde paylaşımda bulunduğu kaydedildi.

CHP'li vekil tweet'i sildi

Saldırı sonrası "Hacı Bektaşi Veli anma etkinliklerinde yaka paça gözaltına alınan gazeteciyle beraber emniyetteyiz" şeklinde şahsına ait sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından tweet atan CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın'ın, daha sonra bu paylaşımı sildiği tespit edildi.

Çıkışı saldırı günü verilmiş

Bozdağ'a saldırı girişiminde bulunan Satı'nın 1 Nisan 2012'de Gaziantep merkezli bir firma olan Kürşat Özel Güvenlik Şirketi tarafından işe alındığı, ardından CHP'li Maraş Pazarcık Belediyesi'nde fotoğrafçı olarak göreve başladığı ortaya çıktı. Saldırganın, etkinlik gününden önce 7 Ağustos'ta belediyedeki işinden çıkarıldığı işten ayrıldığına dair resmi bildirinin saldırı günü SGK'ya bildirildiği öğrenildi.

Bekir Bozdağ'a saldıran kişi serbest bırakıldı:

Hacıbektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a saldıran Hüseyin Satı serbest kaldı. Satı, adiye çıkışı gazetecilere "Pişman değilim" dedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 27
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    Kalkip vurup oldurseydi. D-CHP-K sempatizani hakim gene birakirdi - kendini ifade etmis - ifade ozgurlugune girer - chp li hakimde hukuk adalet ne arar - onlar cunta dikta rejiminin sevdalilari - misirda da hakimler var anayasa hakimleri cuntanin darbenin usaklari - ha misir hakimleri ha d chp k hakimleri
    Cevapla
  • acıl6969 10 yıl önce Şikayet Et
    kılıcdaroglunun sozlerı. gecen gun kılıcdaroglu ne dedı hacı bektası yunus emreyı mevlanayı anlasaydılar ulkeler de savas olmazdı dıyor ama bektası torenlerın de ne yı provake edıyorlar hatta bununla ılgılı cıkıp herhangı bır soylemde bıle bulunamıyor. bır genel baskan yardımcısına saldırıda bulunuyor. netıce de karsındakını sevmeyebılırsın sonucta oraya gelen kısı devletı temsılen gelen bır ınsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
    Cevapla
  • selahattin bakar 10 yıl önce Şikayet Et
    muz cumhuriyetinde değiliz. bu ne arkadaş yaa böyle bu chp bu gücü nerden alıyor adamlar illegal ne varsa yapıyor . ülkenin başkanının yardımcısına saldırı eylemi içinde oluyorlar , adamı polise vermiyorlar . bu olayların içinde olan herkes hakkında dava açılmalı . şahsı ve telefonunun polise vermeyen chpliler hakkında dava açılmalı . şahıs serbest neden serbest bırakılıyor onu da anlamadım .
    Cevapla
  • İSRAFİL TONYALI 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne Arkadaş.... CHP başlı başına devlet gibi hareket ediyor. Başbakan yardımcısına saldırı oluyor. Adamlar polislere vermiyor. Arada delil karartabiliyor. Muz cumhuriyetinde mi yaşıyoruz. Bu nasıl bir yetki dağılımıdır. Bu ülkede her kurum devlet gibi hareket ediyor. Kürtler bölecek diye endişe etmemize gerek yok. Ülke zaten bölünmüş. Ciddi ve Tutarlı yerinde yaptırımlar olmazsa mevcut dünyada yerimiz sineğin kanadı kadar bile olmaz. (Chp, İp ve Bdp de kına yakar biryerlerine)
    Cevapla
  • ali celik 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin amacı alevi oyları. Akp kızsın bir daha bu şenliklere gelmesin bizde alevi oylarından tulum çıkaralım.Bu çok çirkin bir olay.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat