Erdoğan'ın katıldığı GATA'daki törende bir ilk

Başbakan Erdoğan, GATA'daki töreninde yoğun güvenlik önlemleriyle korundu. CAT timleri, spor salonunun içinde ve tribünlerde olası protestoya karşı önlem aldı

Erdoğan'ın katıldığı GATA'daki törende bir ilk
Erdoğan'ın katıldığı GATA'daki törende bir ilk
GİRİŞ 30.08.2013 09:38 GÜNCELLEME 30.08.2013 09:38

GATA'nın 33. dönem mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, GATA'da yoğun güvenlik önlemleriyle korundu. Başbakanlık'a bağlı CAT timlerinin, GATA'daki spor salonunun içinde ve tribünlerde güvenlik için ve olası bir protestoya karşı önlem aldığı görüldü. Böylece ilk defa GATA'daki bir mezuniyet töreninde Başbakanlık'a bağlı CAT timleri görev yapmış oldu.

Erdoğan'a minder

Erdoğan'ın oturduğu koltuğa bir minder yerleştirilmesi dikkati çekti. Törende, yabancı askeri personele diplomalarını veren Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Osman Eker'in bir yabancı askeri unutması ise protokolü gülümsetti.

Yerine oturan Eker'e, Erdoğan tebessüm ederek, durumla ilgili konuşurken, devreye Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar girdi. Akar'ın uyarısıyla Eker yeniden sahneye çağırıldı ve iki askere diplomalarını verdi.

Yeni kuvvet komutanları ilk kez resmi bir törende bir arada bulundu. Törene önceki yılların aksine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılmadı. Gül, GATA'daki mezuniyet töreninin yapıldığı sıralarda Çankaya Köşkü'nde MİT Müsteşarı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşüyordu.(Vatan)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı