Tanrıkulu'ndan Başbakan'a 'mezhep' sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Suriyeli sığınmacılar hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Tanrıkulu'ndan Başbakan'a 'mezhep' sorusu
Tanrıkulu'ndan Başbakan'a 'mezhep' sorusu
GİRİŞ 05.09.2013 13:27 GÜNCELLEME 05.09.2013 13:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, 'Suriyeli sığınmacıların kamplara yerleştirilmelerinde, mezheplerine göre ayrıma maruz kaldıkları' iddiası soruldu.

Önergede şu sorular yer aldı;

- Suriye'deki iç savaş ortamından kaçarak Türkiye topraklarına sığınan Suriyeli mültecilerin Türkiye topraklarındaki mülteci kamplarına yerleştirilmelerinde mezheplerine göre ayrıma maruz kaldıkları iddiası doğru mudur?

-Suriye'nin Halep şehrinden kaçarak Türkiye topraklarına sığınan yaklaşık 120 kişilik 35 Alevi Türkmen ailesinin, mülteci kamplarına yerleştirilmedikleri için İstanbul'a gitmek ve burada Kumkapı Sahili civarında açık alanlarda korunmasız olarak yaşamak zorunda bırakıldıkları doğru mudur?

- Mülteci kamplarındaki yerleştirmeler, mezhep ayrımına göre mi yapılmaktadır?

-Kumkapı semtinin bağlı olduğu Fatih Belediyesi'ne, durumlarının iyileştirilmesi ve yardım almak talebiyle müracaat eden Suriyeli sığınmacılara, iktidar partinize bağlı Fatih Belediyesi'nin yardım etmediği iddiası doğru mudur?

- Suriye'den olası bir yeni mülteci göçüne karşı hükümetinizin hazırlıkları nelerdir? Yüzbinlerce mülteci akını olması durumunda, hükümetinizin acil eylem planı bulunmakta mıdır?

YORUMLAR 6
  • keyfiyet 10 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi mahiyetinde. Suriye'deki Türkmenlerin hepsi sünnidir. Mezhebi ne olsun bütün mazlumlar kardeşimizdir.Sadece bilgi mahiyetinde paylaştım.
    Cevapla
  • sadık yavaş 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin amacı farklı. Çünkü toplumda Alevi Sunni çatışması çıkartıp O çok özledikleri DARBE yi yapmak istiyorlar. Alın size CHP 4 lüğü.... Gezi ters tepti, Heyet Sisi'ye gitti. Onların demokrasi dedikleri, Uyuz bir itti. Bu 4 lük burada bitttiiiiiiiiii
    Cevapla
  • keyfiyet 10 yıl önce Şikayet Et
    Suyriye de Alevi Türkmen yok. Türkçe konuşmayı öğrenmiş bir kısım roman vatandaş. İnsanlığa saygımız sonsuz sadece bilgi yanlışlığını düzeltmek istedim.
    Cevapla
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    !!!!. Amaçlarının ne olduğu anlaşılmıyor. Çok acı maalesef.
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    tanrı kulu sen nasıl tanrı kulusun soyada bak . adama bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!