CHP'li Oyan'dan Muş'ta ilginç mesajlar

Muş'ta temaslarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, "Biz müzakereye, çözüme ve barış sürecine karşı değiliz" dedi.

CHP'li Oyan'dan Muş'ta ilginç mesajlar
CHP'li Oyan'dan Muş'ta ilginç mesajlar
GİRİŞ 05.09.2013 19:43 GÜNCELLEME 05.09.2013 19:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bitlis'teki temaslarının ardından Muş'a geçen İzmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığındaki CHP heyeti, il başkanlığını ziyaret etti.

Partililerle bir araya gelen heyet adına basın mensuplarına açıklamada bulunan milletvekili Oyan, bölgede yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi.

Oyan, gezi programlarının iki hedefi olduğunu vurgulayarak, ziyaret ettikleri yerde hem konuşup hem de dinlediklerini söyledi.

Ülkede huzur, demokrasi ve barış isteyen herkese çağrıda bulunduklarını anlatan Oyan, "Türkiye'de demokrasi ve barış olmadan bölgede demokrasi, barış olmaz. Onun için biz diyoruz ki ey iktidar adım atıyorsan bu adımı yarım atma. Demokrat olduğunu her alanda ispatla" diye konuştu.

Çözüm süreci kapsamında partililerle ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüştüklerini anlatan Oyan, bunların yanı sıra halkla da doğrudan temasa geçtiklerini ifade etti.

Oyan, sadece bölge için değil Türkiye için demokrasi istediklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Biz adresi meclis olarak görüyoruz. Yani sürecin kapalı kapılar ardında değil mecliste ele alınmasını öneriyoruz. AKP'nin yazılı kağıt üzerinde 'ben şu şu vaatleri veriyorum' diye bir şeyi yok. Yarın dese ki 'ben onları dememişim, buraya kadar' o zaman ne yapacağız? Ya da 'Suriye savaşı çıktı kusura bakmayın çözümü rafa kaldırıyoruz' dese ne yapacağız? Bizim elimizde bir şey yok. İktidar açıkça yazılı olarak taahhütlerini topluma söylemeli. Biz müzakereye, çözüme ve barış sürecine karşı değiliz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    o yan bu yan chy yan. her bir uyesi konusur yan yan...
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHALEFET DEYİNCE. Adamlar muhalefet deyince milletin iyiliği için yapılacak her şeye muhalefeti anlamış.Bunu yaparken de şirin görünerek yapıyorlar.Keşke bir de doğuya gidip TÜRK DÜŞMANI batıya gelip KÜRT DÜŞMANI kesilmeseler. Keşke bir de vatan evladını rahat bıraksalar.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. benim anladım beyfendi diyorki bizler 9 koçalı örgütün sahipleri ne yapın edin bu çözüm süreçini kilitleyin .. neler görüşüldüğü resmi olarak bir belğede yer almadığından elimiz kolumuz bağlı resmi yazıya döküldüğünde ikdidarı yıkarız .. şahsen ben chp yaptıklarının ülkemize ümmeti muhammet bir faydalı iş görmüş deyil iken şu an yaptıklarındada görememenin üzüntüsündeyim bunlar bu ülkede yaşasada bu ülkeye yapancılar .. çok laf az iş mantığı her güzel olana zarar vermek tek gayeleri...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. gezi olayını hala savunmalarını anlamak zor deyil .. gezi eylemi 1 aşamaydı sıra 2 aşamaya geçecekler yakında anlaşılan ama adı deyişmiş şiddet dozaşı artmış olarak .. şu anda chp nin bu denli hareketli olmasını iyi incelenmelidir büyük koplolar ve büyük tüm bölgesel aktörler ile içeride tüm kanmış kandırılmış guruplar ile topyekün hareket edeceklerdir ... bitlise muş a izmirli vekil yollamak çok ama çok çahilce çok komik bari bölgede vekil yollada anlaşılmasın
    Cevapla
  • el_turco 10 yıl önce Şikayet Et
    hangisi?. hani başbakan bunlar için; "akşam başka-sabah başka söylüyorlar, doğuda dediklerini batıda-batıda dediklerini doğuda demiyorlar, biz hangi cehapeye inanacağız?!..." gerçekten de şimdi de çözüm sürecine karşı değillermiş! demek ki bu doğu-güneydoğu cehapesi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız