Erdoğan: YÖK de biz de gereğini yapacağız

Rusya'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Erdoğan, "YÖK de biz de gereğini yaparız" dedi.

GİRİŞ 06.09.2013 15:56 GÜNCELLEME 06.09.2013 17:49
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

ODTÜ'de ötekileştirmenin oludunu söyleyen Erdoğan, "Kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından önemli. Türkiye'de sol her zaman ötekileştirmiştir. Ne yazik ki ODTÜ'deki zihniyeti burada görüyoruz. Bu ülkenin çocuklarına karşı ötekileştirme gayreti yürütülüyor" dedi. 

"YÖK DE BİZ DE GEREĞİNİ YAPARIZ"

Erdoğan, YÖK gereğini yapacaktır. Konuyla ilgili olarak bizler de gereğini yapacağız. Ben niçin polisimizin üniversitelerde görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır. Orada da sivil polis vardır. Bizim de sivil polisimiz olayda yer alacaktır. Oradaki özel güvenlik ise olaya müdahale etmiyor. Başörtülüler orada stand açamayacak mı? O üniversite sadece senin değil ki? O üniversite herkesin. Ellerinde kartonlarla beraber adeta bahçe bekçisi gibi dolaşıyorlar. Böyle bir şeye müsade etmemiz mümkün değil. O kızlarımız orada diğerlerinin hakkı neyse aynı hakkı kullanacak. Buna kimse mani olamaz. Bunun gereği neyse yapılır ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Artık onların özlediği Türkiye çok geride kaldı. Şimdi temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Düşünce, inanç özgürlüğü vardır, eğitim öğretim özgürlüğü vardır. Bunlara mani olanlar bedelini öderler, dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • ahmed başcıl 10 yıl önce Şikayet Et
    2003 seçim bildirgesinde başörtüsünü serbest yapacağız diyordun YIL 2013 HEYHAT!!!!!. gerekenin yapılması için bu gecikme neden , hangi torba yasayı veya seçimi bekliyor
    Cevapla
  • Halim Önder 10 yıl önce Şikayet Et
    Yök?. İki yüzlülüğün bu kadar darbecilere karşı olduğunu öne süren sistem darbecilerin kurduğu yök e el atmıyor, darbecilere karşı olduğunu söyleyen yine aynı sistem yine üniversitelerin bağımsızlığı hiçe sayıp devlet olarak el atıcaz diyor beyin bedava biraz düşünelim neler olduğunu ?
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    özel yurt senelik 5000 tl cemaat yurdu 1200 tl. olay bu.kız başka gazetede yayınlanan röportajında olayın türban olmadığını,erkeklere de tepkide bulunduklarını,tepkilerinin sebeplerinin de cemmat yurtları olduğunu söylemiştir.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    1-burs kesilecek mi,2. eğitime mani oldu diye dava açılacak mı..3- okuldan atılacak mı. yukarda yazdıklarımı yaparsanız, hükümetsiniz...bre.. hiç bir avukat da çıkıp, başörtülü talebenin vekaletini alıp da EGİTİME VE ÖĞRETİME CEBREN MANİ OLAN BU KIZ TALEBE İÇİN BİR DAVA AÇMAYI DÜŞÜNMÜYOR MU.resmen eğitime mani olma bu. bizim mahallenin avukatları böyledir işte. NERDE DHKPCNİN ORTALIĞI YIKAN AVUKATLARI.. nerde bizimkiler..allah o kızlara sabır versin, allah yardımcıları olsun. 2 husus var. takip edin. BU KIZ VE ARKADAŞI İÇİN DAVA AÇILIP,OKULDAN ATILACAK MI, 2, ALDIĞI BURS KESİLECEK Mİ.. ben başka şeye bakmam.. bu ikisini başaran AKP yi tebrik edeceğim.aman suat bakanım,bakanım bunları duymasın. bursları kestirmem diye kıyameti koparır
    Cevapla
  • murat tunç 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. benim ömrümden alsın sana versin.allah senden razı olsun..adam gibi adam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu