Başbakan Erdoğan, nikah şahitliği yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın oğlunun düğününde nikah şahitliği yaptı. Ak'ın oğlu Muhammed Ali Ak ile Gül Han çiftinin düğünü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlbank Ek Tesislerinde yapıldı.

Başbakan Erdoğan, nikah şahitliği yaptı
Başbakan Erdoğan, nikah şahitliği yaptı
GİRİŞ 11.09.2013 00:41 GÜNCELLEME 11.09.2013 00:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikahta, çiftin şahitliklerini, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Keçiören'in kardeş şehirlerinden Bosna Hersek'in Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ranoviç, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek yaptı.

Nikahı kıyan Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın üç çocuk tavsiyesini hatırlatarak, aile cüzdanını çifte vermesi için Erdoğan'a uzattı. Çifte "İki dünya saadeti" dileyen Başbakan Erdoğan, "Uzun bir yolculuk" olarak nitelendirdiği evlilikte iyi ve kötü günlerin olduğunu belirtti.

"Ama sabır bu günlerin en büyük zenginliğidir" diyen Erdoğan, çiftin iyi günlerinin uzun sürmesini diledi.

Gökçek'in kendilerinin önemli bir temennisini hatırlattığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gerçi bundan ülkemizde bazıları rahatsız oluyor. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, biz yola çıkarken 'durmak yok, yola devam' dedik. Burada da yine aynı kararlılığımızı devam ettireceğiz. Çünkü, 'nikahlanınız, çoğalınız' ve 'o ebedi günde, ezel ve ebedin bir arada olduğu günde sevgililer sevgilisi, diğer topluluklara karşı ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim' diyor. O bakımdan sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu bir kenara atamayız. Hele bu şekilde eğitilmiş, aynı zamanda da hem eğitimci hem öğretici durumunda olan bu kardeşlerimizin sorumluluğu daha da fazla. Kurulan bu ailenin, burada bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bu, bizim bir Başbakan olarak, bir büyükleri olarak temennimizdir, tavsiyemizdir. Bu temennimizi, tavsiyemizi zaten bu evlatlarımız, kardeşlerimiz de çok iyi biliyor."

Aile cüzdanını genellikle gelinlere verdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Çünkü onlar bunları titizlikle saklar ve arandığı zaman da çabuk bulurlar. Ama biz erkekler bu konuda o kadar hassas değiliz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından çifti tebrik eden Erdoğan, aile cüzdanını geline verdi. Bu arada, damat Ak da geline Türk bayrağına sarılı Kur'an-ı Kerim armağan etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • fehmi tunç 10 yıl önce Şikayet Et
    Nikah.. Sayın Başbakanım; 22 Eylülde Benim de nikahım var, BEKLERİM...
    Cevapla
  • SÜLEYMAN KORKMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    HADİS OKUYAN BAŞBAKAN. kim derdiki türkiye cumhurriyeti başbakanı hadis -ayet okuyacak... allahım sen nelere kadirsin. dün bizzat katıldığım nikahta ümmetin çokluğunu isteyen hadisi okuyunca gözlerimiz doldu... allah yar ve yardımcın olsun
    Cevapla
  • kısa marlboro 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne Garip Değilmi. Türk İslam Birliğinin Bir Haberi Vardı Gözüme Çarpan Millet Bir Dinsiz Demediği Kalmıştı Düğüne Gitti Diye.Sayın Başbakanımız Gittiğinde Haberin Yorumları Ne Güzel tertemiz..Sayın Başkabanımız tabiiki gidebilir ama Kızdıgım Nokta İnsanlarımıza..Ne Kadar İki Yüzlü Bir Topluma Sahibiz Boyle haberleri Karşılaştırınca Daha iyi Anlıyorum..Saygılarımla...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin