Ve BDP'den ilk açıklama geldi

AK Parti'nin demokratikleşme paketini tek başına hazırladı, diye daha önce açıklama yapan BDP'den ilk tepki geldi. BDP'nin ne diyeceği merak konusu olmuştu.

Ve BDP'den ilk açıklama geldi
Ve BDP'den ilk açıklama geldi
GİRİŞ 30.09.2013 14:18 GÜNCELLEME 30.09.2013 14:27
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketine BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan geldi.

Paketi, "demokratikleşme değil, seçim paketi" olarak nitelendiren Kaplan, çözüm süreci açısından ise "paket tatmin edici değildir" diye konuştu.

Kaplan, "toplantı ve gösteri, kendini ifade etme biçimidir. Çözüm süreci açısından yaklaşırsak, binlerce insan fikirlerini ifade ettikleri için halen içerdeler. Başbakan Erdoğan 'fikirler konuşsun" diyor ama, bu hayata geçmiyor" dedi.

Anadilde eğitim konusunda pakette yer alan unsurun da çözüm süreci açısından "beklentileri karşılamadığını" vurgulayan Hasip Kaplan, "ana dilinizi özel okulda öğrenin demek, halkı tatmin etmez. Başbakan'ın kendisi ana dilini parasıyla özel okulda mı öğrenmiş?" diye konuştu.

Kaplan, pakette yer alan, Mor Gabriel'e arazilerinin iadesi, başörtü, okullarda andımızın kaldırılması gibi unsurların ise "olumlu olduğunu", bu konuda zaten BDP'nin daha önce TBMM'de pek çok kez yasa teklifinde bulunduğunu söyledi.

Kaplan, "Bu açılardan bakıldığında, paket için devrim gibi demokratikleşme paketi demek mümkün değildir. Bu olsa olsa, bir seçim paketidir" dedi.

Hürriyet

YORUMLAR 26
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    samimi değilsiniz diye duygu sömürüsü yapmayın. şu 10 yıldır bdp ile yola gidenler Akp olmasaydı bir çivi çakamazdınız değil mi. o yüzden bdp den ziyade akp ye önce saygı duymalısınız. samimi değilmiş öyle mi. ben türküm ve gayet samimi ve içtenlikle söylüyorum ırkçılık yapmıyorum. bunu lazada ermeniyede kürdede türkede söylüyorum. bu devletin resmi dili türkçedir. bu ecdadımızdada böyleydi. osmanlıdada böyleydi. devletin resmi dili 1 tane olur. diğer dillere ise sadece serbestiyetler verilir. istediğiniz akla ve mantığa aykırı bir kere. isteniş sebebi sadece bölücülükle ilişkilendirilebilir. isteme noktasında en çok sesi çıkanlarda bdp ve pkk. kimse sünni kürtleri sormuyor. kürtlerin gündemini nedense aleviler çiziyor. bu ülkede ibrahim tatlıses gibi kürtler varsa hiiç kusura bakmayın hiçte geri kalmış ezilmiş değilsiniz. sadece vergi vermeden yatanların sesi çıkıyor... içinizden sadece pkk yı örnek alanlar ötüyor. ibo yu değil...
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    sen ecdad bilirmisin salahaddin. evet tabiki pkk lı oluyor. kendinizi teslim ettiğiniz parti olan bdp pkk nın ve apo nun sözünden çıkıyor mu. o halde kurun bir parti pkk yı reddeden apoyu reddeden. harbiden delikanlı bir kürt partisi kurun. kurmadınız. siz önce haklarınızı istemeyi bilmediniz. haklarınızı istemediniz pkk ve bdp gibi örgütlerin ve bölücülerin ellerine bıraktınız. onlarda her fırsatta kullandı. şimdi doğruya doğru. pkk yı askerden polisten önce siz kendiniz bitirebilirdiniz. Ben pkk ya karşı oluşturulmuş bir kürt oluşumu henüz görmedim. sen daha türkiyeliyim diyemiyorsun andımıza niye takılıyorsun ki o sadece bir sembol niteliğinde bende istemiyorum zaten. ama türkçe dili neden zoruna gidiyor ki. kürtçeyi kullanınca ne olacak. meseleniz dil değil bölücülük olmasa eyvallah diyecem. emin ol senin kafanda biri yarın çıkar daha fazla özgürlük diye kendi bayrağınıda yapar haritada çizer. sonra nesillerede rahat yaşamak yok.
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 10 yıl önce Şikayet Et
    paketi destekliyoruz ancak. hiç kimse Türkiye'de, Türkçe'nin yanında başka bir resmi dil beklemesin. bunu düşünenlerin düşüncelerini gözden geçirmelerini tavsiye ederim yoksa boşu boşuna düşünmüş olursunuz ayrıca boş yere çokça düşünürseniz akli yetilerinizi kaybedebilirsiniz.
    Cevapla
  • Selahaddin 10 yıl önce Şikayet Et
    BEKİR TERZİ. Samimiyetiniz yok.Sizin için haklarını isteyen her Kürt otomatikman PKKli oluyor.sizin samimi Kürt dediğiniz köle olmayı kabul etmiş her sabah ne mutlu Türküm diyene gibi çocuğuna ırkçı antlar okutulurken rahatsız olmayan Kürtlerdir.
    Cevapla
  • maxel samare 10 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakma da kaplan efendi,. Bir devletin bir tane resmi dili olur, on tane resmi dil olmaz, ana dilinde ders istiyorsan gideceksin sana özel eğitim veren eğitim kurumuna ya da seçmeli olarak seçeceksin...Tabii sizin derdiniz başka, olmazları ve imkansızı isteyerek, imkansızlıklar! üzerinden siyaset yapan zatlarsınız. Rantlarınız ellerinizden kaydıkça söyleneceksiniz. Sizin beklentilerinizi karşılamak için ancak yeni 'sevr'ler hazırlamak gerekir. Artık onu da çok beklersin!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü