Kamalak: Pakette AKP'nin oy kaygısı var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağlayacak her adımı desteklediklerini belirtirken, hükümet partisini eleştirdi.

Kamalak: Pakette AKP'nin oy kaygısı var
Kamalak: Pakette AKP'nin oy kaygısı var
GİRİŞ 30.09.2013 14:37 GÜNCELLEME 30.09.2013 14:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kamalak "Sayın Başbakan'ın açıkladığı pakette, demokratikleşme kaygısından çok AKP'nin oy kaygısını gördük. Bu paket Türkiye'nin geleceğinden çok AKP'nin geleceği düşünülerek hazırlanmış bir pakettir" değerlendirmesinde bulundu.

Demokratikleşme paketiyle ilgili en büyük beklentilerden birinin siyasi partiler kanunu ile ilgili düzenlemeler olduğunu söyleyen Kamalak, yüzde 5 Türkiye barajı ve daraltılmış bölge seçim sisteminin, barajın yüzde 25'lere çıkarılması anlamına geldiğini savundu.

Türkiye'de başörtüsü konusunda bir yasak olmadığına dikkati çeken Kamalak, "(Kamuda yasağı kaldırıyorum) diyor. İyi de kanunen Türkiye'de zaten bir yasak yok ki. Yasak bugüne kadar zorba bir dayatmanın ürünü olarak uygulanmıştır. Olmayan bir yasağı 11 yıl devam ettirdikten sonra, şimdi bir özgürlük lütfunda bulunuyormuş gibi sunulması doğru değil. 'Resmi kıyafet kullanılan yerler' denilerek buna da bir sınırlama getiriliyor. Hatta isim isim sayılıyor. Yani 'bir serbestiyet getiriyoruz' derken aslında bir yasaklama getirilmiş oluyor" diye konuştu.

YORUMLAR 21
  • ramazan 10 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan kork kamalak. Sayın Kamalak; yasak yoktu da Merve Kavakçı'yı neden meclisten kovdurdunuz? Kıskançlığı bırak, hasetliği bırak şükret. Destek değilsiniz bari hasetliği bırakın
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    haklisin BASÖRTÜSÜ YASAGI yok ... ama nedense ANAYASADA yasak olmamasina ragmen AVUKAT HANIMINI dahi mahkemeye sokamiyorsa ve INSALLAH bundan sonra YASAK OLMAMASINA RGMEN mahkmeye veya baska kamu binasinda calisma imkani veriliyorsa kusura bakma o zaman INSAN LUTUF gibi görür... YASAK OLMAMASINA ragmen bunca yildir basörütülü kizlarin ÜNIVERSITEYE giremediyse ve MAHKEME bile KIZLARI haksiz buluiyorsa ve bundan sonra INSALLAH olmayacaksa buna ne diyelim peki ??? NASIL OLSA YASAK yoktu bizi kandiriyorsunmu diyelim... ? yahu bir kerede ALLAH RAZI olsun .. diyelim yahuuuu ... 10 sene önce kim KAMUDA basörtülü calisabilecegini tahmin edebilirdi .. daha 2 gün önce HANIMI mahkmeye giremeyip yarin GIREBILIRSE buna ne diyelim? zaten HAKKIMIZDI diyerek yapilanlari GÖRMEMZLIKTEN gelelim o zaman
    Cevapla
  • mustafa erdem 10 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partisi. Akp Saadet Partisinden bir hayli korkmaya başladı galiba nereye gitsem saadet partisi diyorlar yükseliş kaçınılmaz
    Cevapla
  • TRConqueror 10 yıl önce Şikayet Et
    Saadet partisi. Milli Görüş ideali güzeldir ama Saadet Partisi çok başarısız, kendini yenileyemeyen tozlanmış bir partidir. Erdoğan'ı eleştirene kadar daha kendilerinin daha çoook yapacak işleri var... Bu halde %1 oy alamazlar.
    Cevapla
  • metinistanbul 10 yıl önce Şikayet Et
    Halil Sinanoğlu yorumcuya. Garnizon'a toslamaz merak etme Rahmetli cennet mekan Erbakan milli güvenlik kurulu toplantısında 9,5 saatlik toplantıda aylarca süren baskıda imza atmadı kararlara Sayın Kamalak hem anayasa profesörü aynı zaman da ekonomi profesörü birde Kuranı Kerimi ezbere biliyor hafız maşAllah böyle siyasetçilerin mecliste olması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?