"Başbakan birşey söylemeyecek mi?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, El Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti'nin Reyhanlı saldırılarını üstlendiği iddialarının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

"Başbakan birşey söylemeyecek mi?"
"Başbakan birşey söylemeyecek mi?"
GİRİŞ 02.10.2013 15:04 GÜNCELLEME 02.10.2013 15:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reyhanlı saldırısının ardındna Başbakan Erdoğan'ın saldırılarla CHP arasında bağlantı kurduğunu söyleyen Tekin, "El Kaide bu eylemi üslendi. Bu ülkenin başbakanı acaba ne diyecek, bir şey söyleyemeyecek mi?" diye sordu.

Gürsel Tekin, CHP parti binasında MYK toplantısı devam ettiği sırada düzenlediği basın toplantısında Reyhanlı saldırısına değindi. Saldırının El Kaide bağlantılı örgüt tarafından üslenildiğini söyleyen Tekin, "Reyhanlı'da 53 yurttaşımız hunharca katledildi. Bizzat ben saldırıdan bir gün sonra ben karşınıza geçerek Reyhanlı'daki sürecin nasıl işlediğini hangi terör örgütleri ile bunun yapıldığını sizlerle paylaşmıştım." dedi.

Ardından Başbakan Erdoğan'ın, saldırı konusunda "Reyhanlı saldırısı ile CHP arasında bağlantı var" dediğini hatırlatan Gürsel Tekin, "Hemen ardından devletin kurumlarında görev yapan bakanlar patır patır demeç vermeye başladılar. Google'a girdiğinizde bütün bu rezil cümleleri görme imkanınız olacak." şeklinde konuştu.

Şimdi bu eylemi El Kaide'nin üslendiğini kaydeden Tekin, "Bu ülkenin başbakanı acaba ne diyecek bir şey söyleyemeyecek mi?" diye sordu. Tekin, "Bu tür örgütlerle yakın ilişkileriniz olabilir" diyerek hükümet kanadının suskun kalmasını bu örgütlerle ortaklığı bulunmasına bağladı. Tekin, "Suç ortaklığını bozamazsınız. Siz de en baş suç ortaklarından birisiniz." dedi.

Örgütün aynı zamanda sınırların açılmaması halinde Türkiye'yi vurma tehdidinde bulunduğunu kaydeden Gürsel Tekin, "Bunun vahim bir olay olduğunu hatta ilişkilerin Obama ile görüşme masasında sadece bundan dolayı bozulduğunu da paylaşmıştım. Bu vahim bir olay, kabul edilemez bir olay. Türkiye'nin bu suskunluğu basının görmezden gelmesi çok vahim bir olaydır." ifadelerini kullandı.

"İKİ KİTAPÇIĞI BASINA DAĞITACAĞIZ"

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın, CHP'nin beyaz Türkler ve Alevilerle ilgili bir paketi olmadığı konusundaki eleştirilerine de cevap veren Gürsel Tekin, CHP tarafından 8 ay önce basılmış ve bu konuda önerilerin yer aldığı iki kitapçığı basına dağıtacaklarını söyledi.

Gürsel Tekin, gazetecilerin demokratikleşme paketi ve pakette yer alan seçim barajına ilişkin önerilerinin sorulması üzerine "Bir demokrasi paketinde siyasi partiler yasası olmaz mı? Hani Kenan Evren'le hesaplaşıyordunuz? 100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak. 12 Eylül'ün antidemokratik siyasi partiler yasasını hadi değiştirelim." diye konuştu.

CHP'nin yüzde 10 barajı ile ilgili 3 yıl önce vermiş olduğu bir kanun teklifi olduğunu hatırlatan Tekin, Bunun hayata geçirilmesi mücadelesine devam edeceğiz. Günaydın başbakan. Biz kanun teklifi vermişiz bu konuda 2011 yılında. 3 yıldır CHP'nin vermiş olduğu maddenin tartışılmayıp sadece başbakanın verdiği yüzde 3 de olabilir civciv de çıkabilir kuş da çıkabilir geçecekler bunu." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Garsondan siyasetçi olanın, söylediğini dinlemeyecen !. Tekin kendini hala eski mesleğinde mi zannediyor ne ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı