CHP-BDP ve DHKP-C bir arada!

CHP'li İlhan Cihaner, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ile Gülsuyu'nda çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesini mahalleye götürmeden defnetmek istemeyen DHKP-C'lilere destek ziyaretinde bulundu.

CHP-BDP ve DHKP-C bir arada!
CHP-BDP ve DHKP-C bir arada!
GİRİŞ 03.10.2013 08:43 GÜNCELLEME 03.10.2013 08:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Açıklama yapan vekiller Başbakan Erdoğan'dan Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesine izin verilmesini istedi.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi 2 gündür toprağa verilemedi. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki cemevinde tutulan cenazeyi Gülsuyu'na götürmek isteyen gruba polis izin vermedi.

Mahallede toplanan ve çadırlar kurarak bekleyen gruba, CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve Melda Okur ile BDP Milletvekili Sebahat Tuncel destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından konuşan Sebahat Tuncel, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu istifaya davet etti. Tuncel, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Bunun sorumlusu tedbir almayan, kendi yurttaşlarının güvenliğini sağlamayan İstanbul Valiliği'dir. Bu gencin cenazesine ambargo konuluyor. Bu genç arkadaşımızın ailesi gidip vurulduğu yerde bir helallik almak istiyor. Hangi dinde, inançta, hangi vicdanda var bu helalleşmeyi engellemeye yönelik yaklaşım. Bize güvenliği sağlamıyoruz diye cevap veriliyor. Madem siz çetelere karşı halkın güvenliğini alamıyorsunuz, o zaman ne işiniz var o görevde? Vali, emniyet müdürü istifa etmelidir. Başbakanın haberi var mı İstanbul'un göbeğinde gençler katlediliyor, insanlar kendi inancına göre bir helallik bile alamıyor, bu ülkede devlet kendi vatandaşının güvenliğini sağlayamıyor." dedi.

Sabahat Tuncel'in arkasından konuşan CHP'li vekil Melda Okur da valilik ve hükümeti yaşananlardan sorumlu tuttu.

Cenazeyi bekletmenin sağ veya sol görüş fark etmeksizin dinde yeri olmadığını söyleyen Melda Okur "Sadece minik bir anma bu anmayı bu kadar kışkırtmasalar. Olay bu kadar büyümeyecek. Demokrasi paketi açan başbakana sesleniyoruz. Gençlerimizin yakasından düşün ve anmaya izin verin" ifadelerini kullandı.

Sabahat Tuncel daha sonra alanda bekleyen emniyet yetkilileri ile görüşerek izin verilmesini istedi. Emniyet yöneticileri yetkinin kendilerinde olmadığı bilgisini verdi.

YORUMLAR 3
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    imansızlar YANYANA ....... imansızlar imansızlar .......
    Cevapla
  • yasin yüce 10 yıl önce Şikayet Et
    işte .... artık beklenen görüntülerini verdiler helal size... artık boy boy gösterin kendinizi anlayalım n olduğunuzu :)
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP-BDP ve DHKP-C bir arada! Cenazeyi ailesine vermiyorlar kendileri defnetmek istiyorlar. Hangi dini inanç da böyle durum olur. Kim nerde ve nasıl ölürse onu defnetme hakkı ailesine aittir. ÇETELERE DEĞİL.. Üstelik: Bu terör örgütlerine destek verenler, CHP'li İlhan Cihaner, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel. Gülsuyu'n da çıkan uyuşturucu satıcıları ile DHKP-C arasında anlaşmazlık nedeniyle olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesini. Ailesine verilmeyerek kendilerine verilmesini, mahalleye götürerek kendilerince tören yaparak defnetmek istemeyen DHKP-C lilere destek ziyaretinde bulunuyor. BU MİLLETVEKİLLERİNİ CÜRETİNE BAKIN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak