Bakanlar, Kapıkule'de basın toplantısı yaptı

Edirne'de incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı'nda basın toplantısı düzenledi.

Bakanlar, Kapıkule'de basın toplantısı yaptı
Bakanlar, Kapıkule'de basın toplantısı yaptı
GİRİŞ 13.10.2013 18:01 GÜNCELLEME 13.10.2013 18:01

Edirne'de ikinci gününü geçiren Gümrük ve Ticaret Bakanı ile Sağlık Bakanı sabah saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı'na gitti. Burada Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte kahvaltı eden 2 bakan ardından da basın toplantısı düzenledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılıklarıyla mücadele de yeni bir ekip kuracaklarını bunun için gümrük, polis, jandarma, maliye ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) görevlilerinden oluşan mobil ekipler kuracaklarını aktardı.

Bakan Hayati Yazıcı, "Mücadeleci bakanlılar bünyesinde akaryakıt kaçakçılığı kurulları bulunuyor. Bu alandaki mücadelemizi çok daha etkin, sonuç alıcı güçlü hale getirmek için 2013 Nisan ayında Kaçakçılık Kanunu, Akaryakıt Piyasası Kanunu, Gümrük Kanunu'nda hatta Vergi Kanunu'nda önemli değişiklikleri gerçekleştirdik." dedi.

Hayati Yazıcı, "Bunlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde gümrük muhafaza grubundan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Jandarma, Maliye ve EPDK kurullardan temsilciler yer alacak. Örnek olarak Ankara-Konya yolunda seyrederken akaryakıt istasyonları var. Bu istasyonlarda bazen levha görürsünüz, 'ucuz akaryakıt' diye. Mobil ekipler hemen oraya girecekler nedir, neden ucuz diye soracaklar. Çünkü bunun maliyeti belli, kar marjı, vergileri belli. Öyle olduğu, bilinir olduğu halde hangi imkanlarla bunu ucuz satıyorsunuz. Bunları anında tespit yapacaklar suç unsuruna rastlanırsa elbette ki adli makamlara başvurup onların vereceği kararlarla süreçleri devam ettirecekler." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı önlemleri aldıklarını belirtti ve tüm Türkiye'nin Kurban Bayramı'nın hayırlı bir şekilde geçirmesini diledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı