Askerlere bayram müjdesi! Tarih belli oldu

Kurban Bayram namazını Ankara Kocatepe Camii'nde kılan Bülent Arınç, vatandaşlarla cami içinde bayramlaşmasının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, milletin ve İslam aleminin bayramını tebrik etti.

Askerlere bayram müjdesi! Tarih belli oldu
Askerlere bayram müjdesi! Tarih belli oldu
GİRİŞ 15.10.2013 10:57 GÜNCELLEME 15.10.2013 12:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'askerliğin kısaltılması yönünde kafanızda belli bir takvim var mı' sorusuna şu karşılığı verdi:

"Askerlik 12 aya inecek. Bayramdan sonra yapılacak düzenlemelerle bu süreyi doldurmuş olanlar tedricen terhis edilecekler. Zannediyorum önümüzdeki ay içerisinde böyle bir düzenleme gerçekleşir. Şimdiden askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum. Bundan sonra da görevlerini yapacak kardeşlerimize, gençlerimize başarılar diliyorum. Bu 'demokratikleşme paketi' içerisinde yok ama bildiğiniz gibi bir süredir çalışmalar devam ediyordu. Kısa süreli askerlik aynı kalmakla birlikte uzun süreli askerlik 12 aya indirilecek. İnşallah önümüzdeki ayran itibaren de bu süreyi dolduranlar terhis edilecek, yeni askere gidenler de 12 ay üzerinde gitmiş olacaklar."

YORUMLAR 1
  • Mehmet Faruk Ünal 10 yıl önce Şikayet Et
    Kısa Dönemlere Neden Birşey Yok. Bir iyilik yapılıyorsa herkese yapılmalıdır. Yoksa yapılan iyilik topal kalır. Uzun dönem kısaltılırken kısa dönemin aynı kalmasının ne gibi bir mantığı olabilir ki? Bence her defasında AkPartiye topal işler yaptırılıyor. Milletvekilleri, Sayın Arınç ve Hükümet bunu görmeli. Uzun dönem kısalıyorsa, kısa dönemde bir hafta bile olsa kısalmalı, yoksa bütün kısa dönemlerin kızgınlığı hükümete olur. Kaldı ki, askerlik kısalacaksa, önce kısa dönemden başlanmalı. Allahaşkına, bu kısa dönemlerin neresi askerlik? Niye, Üniversite mezunu, işi gücü olan insanlar, bir aydan sonra 5 ay daha atıl tutuluyor? Bunları bir tarafa bıraksak bile, madem bir iyilik, iyileştirme yapılıyor, topal kalmamalı, bir kesim dışlanmamalı, özellikle Üniversite mezunu bu insanlar hükümete küstürülmemeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama