'Türkiye son 300 yıldır hiç böyle güçlü olmamıştı'

Star yazarı Cemil Ertem, Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden Prof.Dr. Kemal Karpat'ın son siyasi olaylarla ilgili çarpıcı tespitlerini köşesine taşıdı..

'Türkiye son 300 yıldır hiç böyle güçlü olmamıştı'
'Türkiye son 300 yıldır hiç böyle güçlü olmamıştı'
GİRİŞ 23.10.2013 14:26 GÜNCELLEME 24.10.2013 07:36
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cemil Ertem, Hazar Strateji Enstitüsü'ndeki programda karşılaştığı Kemal Karpat'la Türkiye'nin son siyasal ve ekonomik durumu üzerine konuştu.

Özetle büyüyen ve bölgede söz sahibi olan Türkiye'nin gelişiminden rahatsız olanların MİT ve Merkez Bankası üzerine oyunlar oynadığını söyleyen Karpat, 'Türkiye son iki yüz, hatta üç yüz seneden beri ulaşamadığı bir ekonomik güce ulaşmak üzere' dedi.

İŞTE ERTEM'İN KÖŞESİNDEKİ İLGİLİ BÖLÜM

‘Güçlü toplumu sivilleşme yaratır...'

Dün Kemal Karpat "Güçlü bir toplumu güçlü bir devlet yaratamaz; güçlü bir toplum belki güçlü bir devleti doğurabilir, güçlü bir toplumun temeli ise sivilleşmek ve ekonominin buna bağlı olarak iyileşmesidir, Türkiye son iki yüz, hatta üç yüz seneden beri ulaşamadığı bir ekonomik güce ulaşmak üzere... İşte bu iyileşmenin arkasında anlattığım bu gerçek var" dedi.  Evet, tam da şimdi bu gerçeğe bağlı olarak, yalnız Türkiye'den başlayan yeni bir doğu sivilleşmesi ve kendine gelme süreci yaşıyoruz. Bu aynı zamanda yeni bir siyasallaşmadır. Bu siyasallaşma ve kendine gelme süreci, hem içeride hem de dışarıda şaşkınlık, tepki yaratıyor.  Şu sıralar Milli İstihbarat Teşkilatı'nı konuşuyoruz, dikkatinizi çekerim tam iki ay önce TCMB'nı konuşuyorduk. Çünkü bu iki kurumda daha önce onların iplerini tutan küresel odaklardan bağımsız davranmaya başladılar.

Türkiye'yi bu anlamda oldukça zorlu bir süreç bekliyor. Ancak, yukarıda Kemal Karpat Hoca'nın anlattığı temel gerçeği farkına vardığımızda ve bu anlamda büyük resmi gördüğümüz oranda işimiz kolaylaşacaktır. Evet, 21. yüzyıl tarihini tam bu topraklarda yazıyor.

YAZININ TAMAMINI BU LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ >>>>

YORUMLAR 33
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    10 öncesi bilmeyen vatan severler. 10 öncesi bilmeyen vatan severler 300 yıl öncesini nerden bilsin. Ak parti sorunları çözdükçe bazı siyasi gruplar şizofrene bağladı. dana-sol m döneminde göremedikleri binlerce demeyim milyonlarca sorunu bir anda görü verir oldu. Vallahi ak partiye oy vermeyenler benzin 5 lira deyip Türkiye turuna çıkıyor biz ak partiye oy verdik LPG li arabamızla bir yere de çıkamıyoruz. Âmâ olsun yıllardır birilerinin ayaklar altına aldığı insan onurunu ak parti ayağa kaldırmaya çalışıyor. Allah ne CHP sine ne MHP sine nede bdp sine fırsat vermesin statükocu bu üçüz kardeşler bizi hem aç bırakır hemde onursuz bırakır. İnanmıyorsan 300 yıllık tarihi oku.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 10 yıl önce Şikayet Et
    kapitalist faşizme geçiyoruz.. hem de bütün geleneksel değer yargıları bir kenara itilerek... değersizleşerek. bütün bu büyümenin sonucu bu acınası tablo.. asgari ücretten bile bunu anlamak basit..
    Cevapla
  • vatansever 10 yıl önce Şikayet Et
    BIRAKIN BU İŞLERİ yemezler. 300 Yıldır en güçlü dönemiymişte bize niye yansımıyor. benzin 5 lira olmuş asgari ücret 800 lira , zengini zenginlikte aldı başını gidiyor, fakiri dahada fakir, milli hassasiyet yerlebir, komşularla sorun , içte kutuplaşma ifade özgürlüğünde 1. gazeteci tutukluluğunda 1 . falan falan mutluluk tablosu çizen şakşakçılar bu söylediklerimin birine yalan derseniz oyum size
    Cevapla
  • AHMET KAHRAMAN TAŞDELEN 10 yıl önce Şikayet Et
    AYDIN YAZICI. hayvancılık demişsin önceden dağlarda k baş b baş hayvan doluydu şimdi o dağlara köylere git bakalım hayvancılık ne halde sanayimiz hangi sanayimiz gelişti de avrupa da dünyada sayılı sanayiler arasına girdik veya girmeye adayız bırak kardeşim allah aşkına 700-800 emekli maaşı alan askeri ücretle çalışan önemli bir kesime sahip ülkemizi sen hala o hayal adasında gezdir
    Cevapla
  • AHMET KAHRAMAN TAŞDELEN 10 yıl önce Şikayet Et
    AYDIN YAZICI SEN KENDİ HAYAL DÜNYANDA YAŞA BEN DE KENDİ HAYAL DÜNYAMDA..... milli gelir hasıla diyorsun battı dediğiniz yunanistan da da milli gelir hasıla bizden yüksek bu işler bu ölçümlerle değil alım gücüyle ölçülür duble yol , metro , tesisler , bina yapıldı biz yapılmadı demiyoruz tarıma gelince ihraç ediyorsun ama çiftçin ne halde bir bak pazara gelen esnafın ne halde bir bak o esnaftan sebze meyve almak isteyen vatandaş bir bak ne halde alım gücü kardeşim alım gücü akaryakıt fiyatlarında dünya birincisiyiz allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler