Bülent Arınç: Ahlaksızlığın daniskası

AK Parti hükümeti adına Bülent Arınç konuştu...

GİRİŞ 31.10.2013 15:08 GÜNCELLEME 31.10.2013 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4 milletvekilinin başörtülü olarak TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılmalarına ilişkin, "Bugün herkesin bir kavga, gerginlik, sıkıntı yaşanacağını umduğu Meclisimiz'de böylesine büyük bir olgunluğun gösterilmesini, yıllardır bu parlamentoda olan bir arkadaşınız olarak takdirle karşıladım" dedi.

Arınç, TBMM Genel Kurulu'nda gündemdışı konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'e hükümet adına yanıt verdi.

Bugün Genel Kurulu çok anlamlı hale getiren, bir olağanüstülük yükleyen ve sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın dikkatlerini buraya toplayan, herkesin merakla beklediği bir konu olduğunu kaydeden Arınç, bazı milletvekillerinin bireysel kararlarıyla başlarını örtme ihtiyacı duyduklarını ve bunu takınmak suretiyle Genel Kurul'a geldiklerini ifade etti.

Arınç, "Zannediyorum bu Türkiye'de ilk defa oluyor, olabilir, her şeyin bir ilki vardır. Buna karşı toplumda çok yüksek olumsuz bir tepki yok. Siyasi partilerimizden de olumlu tepkiler var, olumsuz tepkiler var" dedi.

Bugün herkesin gözünün Meclis'te olduğunu belirten Arınç, "Ne olacak, nerede bir kavga çıkacak, nerede çirkin bir söz sarf edilecek diye bekleyen pek çok insan var. Siz bunların hepsini boşa çıkardınız. Ben yüce Meclis'i bu konuda takdirle karşılıyorum" ifadesini kullandı. Bütün konuşmacılara teşekkür eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence Meclise yakışan budur. Düşüncelerimizi ifade ederken kibar, saygılı olmak, tartışmaya yol açmamak ve kişisel eleştirilerde bulunmamak gerekir. Bizden ve bu Meclis'ten beklenen budur. Beğenmediğimiz sözler olabilir eleştiririz, beğendiğimiz sözler olabilir alkışlarız ama bugün herkesin bir kavga, gerginlik, sıkıntı yaşanacağını umduğu Meclisimiz'de böylesine büyük bir olgunluğun gösterilmesini, yıllardır bu parlamentoda olan bir arkadaşınız olarak takdirle karşıladım. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Arınç, Muharem İnce'nin bugünkü konunun çok dışında kalan konularda hükümeti ve AK Parti'yi hedef alan suçlamalasına müstehak olmadıklarını, bu suçlamaları kabul etmediklerini ve aynen kendisine iade ettiğini söyledi.

Şafak Pavey'in çok güzel üslup içerisinde konuştuğunu belirten Arınç, Pavey'in suçlayıcı ifadelerinin tartışmaya açık olduğunu, sözlerinin kendilerini muhatap alan kısmını da kabul etmediklerini söyledi.

Bundan 14 yıl önce Merve Kavakçı, Meclis'e girdiğinde, yakışmayan tartışmalar oldu. Ama o zaman, Sayın Demirel'in bunu provokasyona çeviren sözleri, merhum Ecevit'in sözlerini hatırlıyorum. Seçimlere girerken 'ben böyle gireceğim' diyor, kimseden ses çıkmıyor. Sonra seçiliyor. Ancak ant içmek mümkün olmadı.

O olayın siyasi sonuçları oldu, en basitinden yüzde 21'den yüzde birlere düşen oy, ekonomik krizde de etkileri olmuştur. Ama halk onu affetmedi. Şimdi çok şükür, sürecin içinde çok şeyler gördük.

Artık özgürlüklerin asıl olması lazım.

Kadınları başı açık ya da başı kapalı olarak kategorize etmek ahlaksızlığın daniskasıdır.

YORUMLAR 3
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. bülent arınç çok degerli bir siyasetçi olmasını tekrar ispatladı ... ne varki kulaklarını damga ile kapalı olanlara ne duyduki ..
    Cevapla
  • rana gül 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN ARINÇ,. Sizin olgunluğunuz ve yaklaşımınızı ancak kalbinin herkese karşı aynı merhamet ve şefkat duygusunu hissedenler anlayabiliyor,anlayamayanlar ise kendilerini sevmekten etrafındakileri farklılıklarında güzelliklerini göremiyorlar.
    Cevapla
  • Cevat Öner 10 yıl önce Şikayet Et
    ARINÇ IN KONUŞMASINI DİNLEYİP HALA İTİRAZI OLAN VARSA. kalp gözleri iyice kapanmış demektir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu