Bülent Arınç'tan çelişki açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Başbakan'la aramızdaki çelişkinin sebebi ben değilim' dedi.

GİRİŞ 08.11.2013 15:20 GÜNCELLEME 08.11.2013 18:22
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da katıldığı ve TRT Türk'te yayınlanan programda "dava arkadaşım" dediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sitem etti.

Öğrenci evleri tartışması tam gaz devam ediyor. Zaman gazetesinin Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleri ile ilgili sözlerini yayınlamasının üzerine Bülent Arınç, "bu asparagas bir haberdir" diyerek yalanlamıştı. Ancak aradan 12 saat geçtikten sonra grup toplantısında Başbakan Erdoğan sözlerinin arkasında durduğunu açıkladı.

Hükümet sözcüsü Arınç ile Başbakan'ın birbiri ile çelişen sözleri hükümeti eleştiren çevreler tarafından kullanılmıştı.

Avrupa Konseyi tarafından Sırbistan'da düzenlenen "Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu Bakanlar Konferansı"na katılmak için Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belgrad Kalesinde, TRT Türk Kanal Koordinatörü Nasuhi Güngör'ün konuğu oldu.

Bülent Arınç "Başbakan'ımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri doğru ve katılıyorum. Ama onun 'gerekirse yasal düzenleme yaparız' demesi, ardından gayretkeş bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil" dedi.

BEN TUTUNAK KATİBİ DEĞİLİM

Ben ağır ceza mahkemesinde avukatlık da yaptım, orada da güvenilir bir isimdim. O adam satılmaz, eğilip bükülmez denirdi. Ben şimdi hükümet sözcüsüyüm. Arkadaşlarıma bilgi verirken söylediğim her sözün yerini bulması lazım. Tutanak katibi değilim, özet yapıyorum. Ama söylediklerim içeride konuşulanlara doğru şekilde uymak zorundayım.

HÜKÜMETİMİ KORUMAK ZORUNDAYIM

Ben hükümet sözcüsü olarak söylediklerimle hükümetimi zor durumda bırakmamalıyım. Hükümetime yara vermemeliyim. Başbakanımı korumak zorundayım ikincisi. Satır satır onun söyledikilerini yanıtlamak zorunda değilim. O gün bir soru soruldu. Ben bulunduğum yerde, ne duymuşsam onu söyledim. Duymadıklarımdan sorumlu değilim. Bakanlar Kurulu toplantısında konuşulmadı bu elbette. Bundan dolayı üzülmem, eksiklik hissetmem, yanlış yaptığımı düşünümüyoru.

Başbakanımız grup toplantısında "böyle şeyler duyuyoruz, bekar genç kızlar ve erkeklerin birarada oturması mahsurlu" dedi. Bu sözler ile benim söylediklerim tezat teşkil etti.

BEN YANLIŞ YAPMADIM AMA...

Ben yanlış yapmadım, ama farklı bir şey söyledi ve benim açıklamalarım ile kendi sözleri arasında bir fark ortaya çıkardı. Ben tevil edemem bunları ama başka pek çok insan "Başbakan'ın beni hiçe saydığını" ileri sürdü. Başbakan'ın sözlerinden ben sorumlu değilim. Kendi düşünür. Bu sözleriyle toplumda sosyal bir yaraya parmak bastığını düşünebilir. Ama aradan 12 saat bile geçmeden çelişki içinde bir şey yaşandı. Bunu ifade etmem lazım. Bu çelişkiye dikkat çeken pek çok isim bizi eleştirdi. Bazı eleştiriler haklıdır, saygı duyuyorum, ama bazıları bizi haksızca vuran, hazır imkan buldum vurayım diye bir şey var.

BEN SADECE BAKAN DEĞİLİM ÇOK ŞEYİ TEMSİL EDİYORUM

Birlikteliğimizin bazen zor günler geçirdiğini biliyorum, bazen münakaşa ettiğimiz oluyor. Biz dava arkadaşıyız. Kader birliği yapıyoruz. Hükümetteki sorumluluğum sadece bakan olduğum anlamına gelmez. Futbol sadece futbol değildir diye bir kitap var. Ben de sadece bakan değilim. Meclis başkanlığı yapmışım, demokrasi yolunda gençliğimi, ailemi, siyasi hayatımı feda etmişim, ben çok şeyi temsil ediyorum. Benim yıpranmamam, hiçe sayılmamam lazım. Başbakanımız buna dikkat eder. Ama zaman zaman hepimiz hata yapabiliyoruz.

BAŞBAKAN TOPLUMDA YANLIŞ ANLAŞILMAYA YOL AÇTI

Bir bakan yanlış yapabilir. işinde davranışında yanlış yapabilir. Bunun tartışılacağı yer ekranlar değildir. Hesabını verir ya da vermez. Bu hesap vermek bir yargı demek değildir. Biz siyasi hesap veririz. Başbakan gereğini yap der, bakan bana müsade der. Böyle bir noktaya gelmemek lazım.

Dünkü açıklamalarınız yanlıştı demeden, ima bile etmeden; konuşması Başbakan'ın hakkıdır. Ama bana karşı davranışı toplumda yanlış anlaşılmıştır. Buna izin vermemesini benim beklemem de benim hakkımdır.

BENİM SAÇIMI BEYAZLATAN, BELİMİ BÜKEN NE BİLİYOR MUSUNUZ?

Benim saçlarımı beyazlatan, belimi büken ne biliyor musunuz? Başbakan'ı 24 saat takip ederim ben. Onun da böyle bir görevi olmalı, Hükümet Sözcüsünü açmaza düşürmemektir. Buradaki konuşmasıyla biz eleştirilerin odağında olduk. Ben itibarımın, kişiliğimin yıpratılmasını istemem. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem.

DOST, KARDEŞ OLARAK BAŞBAKANIMIZA SESLENİYORUM

Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim, ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir. Bence de çok doğru olan düşüncelerini Başbakan açıklamalı. Eğer kendi içimizde konuştuk ve değerlendirdiysek ben hükümet sözcüsü olarak çıkar çok güzel bir şekide açıklarım.

Başbakan'ımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri bu. ama onun gerekirse yasal düzenleme yaparız demesi, ardından gayretkeş bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil.

11 SENEDİR ÖZEL HAYATA HİÇ MÜDAHALE ETMEDİK

Bize siyasetçinin özel hayatı olmaz derlerdi. Bunu söyleyenlerin özel hayata müdahale ediliyor demesi ne kadar yanlışsa, özel hayatın mahrem kalması da o kadar önemli. 11 senedir hiç bir şekilde özel hayata saygısızlık ya da müdahale anlamına gelecek birşeye izin vermedik. Bizi neyle suçlarlar, içki satışındaki düzenleme için suçlarlar; dindar nesil istiyoruz dedik diye suçlarlar. Alkole erişimi sınırlamak Belgrad'da da, Londra'da da, Münih'te de vardır. Ben bunu size bir saat anlatabilirim. Biz şu an AB üyesi pek çok ülkeden daha iyi yakaladık AB normlarını.

YORUMLAR 81
  • HALUK DEMİREZEN 10 yıl önce Şikayet Et
    EVET HAKLISINIZ !. Sayın Başbakanımızla aranızdaki çelişkinin sebebi siz değilsiniz elbette ki bunu bizde biliyoruz Ancak böyle diyerek sanki bu çelişkinin sebebi hatalısı Sayın Başbakanımızmış gibi göstermeyin göstermeye çalışmayın Çelişkinin Sebebi Pelsilvanya Sakini Olduğunu artık sağır sultan bile biliyor ve Anlıyor Bu güne kadar AKP bir defa oy verdim ama bundan sonra Pelsilvanya Sakininine ve onun yandaşlarına Bu ülkeyi Elegeçirmek için Bu ülkenin İstihbarat Kurumlarında yapmadığını bırakmayan O Çekirdekçi ve Işıldak Zihniyetine karşı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Lider olduğu sürece bütün oylarım sülalemin oyları bile AKP ye gidecek bundan kuşkunuz olmasın. Ama şu Pelsilvanya Cenatlarının elegeçirdikleri yerlerdeki temizliklerinin Seçim öncesi hızla devam ettiğini O haklarında suç uydurarak bir yerlerde attıkları kişilerin haklarının geri teslim edildiğini görmemiz lazım...
    Cevapla
  • Abdullah Sadi Ceylan 10 yıl önce Şikayet Et
    ÜZÜLEREK. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum. Bülent bey bizi üzdünüz. Hem de bu kaçıncı oluyor. Çok hata yaptınız. Sizi seviyoruz ama başbakanımızı çok kırdığınıza inanıyoruz. Elbette başbakanımız da bir insandır ve hataları vardır. Ancak siz bizi sevmeyenleri sevindirmekte son zamanlarda bayağı yol kat ettiniz.
    Cevapla
  • ahmet hanilce 10 yıl önce Şikayet Et
    yapma bülen abi. yapma bülent abi birilerinin ağzı ile konuşma ailemize zarar verip düşman sevindirme biliyoruzki hükümeti yıkmak için neler yapıyorlar ve sizde bu oyuna maşa oluyorsunuz şunu bilinki biz başbakanın yanındayız hataları ile birlikte vede şunu bilinki RTE olmasaydı AKparti olmazdı tabiki sizlerde ayağınızı ona göre denk alın başbakama sırt çevirmeyin bilinki bu millet cahil değil özellikle AKparti seçmeni
    Cevapla
  • birol 10 yıl önce Şikayet Et
    zaman gazetesi. fethullah efendi bayağı ağrlığını koyuyor.ayrıca gazetelerinde artık sürekli neden boy boy chp aday reklamları yapmaya başladı.inadınamı bilerekmi? kendilerine yapılanları nede çabuk unuttu efendi bey
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 10 yıl önce Şikayet Et
    ARINÇ HER ZAMAN DÜRÜST OLMUŞTUR. Sayın Arınç şu an hangi partide olursa olsun geçmişi ile her zaman mazlumun yanında olmuştur. 12 Eylül sonrası işkence gören Ülkücülere sahip çıkmış davalarını üstlenmiş ve her zaman mazlumun yanında, sözünün eri olmuştur. Başbakanımızın tek adam, tek otorite olmak istemesi artık herkesi rahatsız etmeye başlamıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor