CHP'li Altay'dan Vali Coş'la ilgili soru önergesi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a, vatandaşlara yönelik sözleri nedeniyle Kabahatler Kanunu'na göre yapılmış bir işlem olup olmadığını sordu.

CHP'li Altay'dan Vali Coş'la ilgili soru önergesi
CHP'li Altay'dan Vali Coş'la ilgili soru önergesi
GİRİŞ 12.11.2013 17:13 GÜNCELLEME 12.11.2013 17:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, 2005 yılında yürürlüğe giren Kabahatler Kanunu'nun, Gezi Parkı eylemlerinin ardından sıklıkla gündeme gelmeye başladığını, eylemlere katılanlara, çeşitli bahanelerle para cezaları kesildiğini belirtti.

Son olarak Adana'da, Vali Hüseyin Avni Çoş'u protesto ettikleri gerekçesiyle 9 kişiye 188'er lira cezası verildiğini kaydeden Altay, ancak Vali Çoş'un vatandaşlara yönelik hakaretinin yaptırımsız bırakıldığını kaydetti.

Önergesinde, son 5 yılda Kabahatler Kanunu'na aykırı eylemler nedeniyle kaç kişiye yaptırım uygulandığını öğrenmek isteyen Altay, ayrıca şu soruları yöneltti:

"İdari yaptırımların ne kadarı yargıya taşınmıştır? Kaç idari yaptırım, yargı kararı ile kaldırılmıştır? Yargı kararı ile kaldırılan cezaların tutarı ne kadardır?

Adana Valisi Çoş' a yönelik, Kabahatler Kanunu'na göre veya başka meri mevzuata göre yapılmış bir işlem var mıdır?

Kabahatler Kanunu'nun özellikle Gezi Parkı olaylarından sonra sıklıkla uygulanması ve vatandaşları yıldırma amaçlı kullanıldığı yönünde algıların oluşması karşısında, idari makamlara kanunu objektif uygulamaları konusunda bir uyarınız olacak mıdır?

Şiddet içermeyecek şekilde demokratik haklarını kullanan yurttaşların Kabahatler Kanunu kapsamında sürekli para cezaları ile cezalandırılması demokrasi ile bağdaşmakta mıdır? Vatandaşların, protesto ettikleri kamu yöneticilerinin talimatıyla cezalandırılmasının önüne geçilecek midir?"

YORUMLAR 1
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. siz önce emniyet mensuplarına hakaret eden vekiliniz ile ilğili soru önergesi verseniz daha samimi olursunuz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!