Cumhurbaşkanı Gül'den PKK'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül terör örgütü tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevden dönen Jandarma Özel Harekat Timi'ne yönelik saldırıyla ilgili olarak Gümüşhane'de açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'den PKK'ya sert tepki
Cumhurbaşkanı Gül'den PKK'ya sert tepki
GİRİŞ 16.11.2013 12:02 GÜNCELLEME 16.11.2013 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Gül, "Asıl olan kardeşliğin pekişmesidir. Bu yönde çok büyük bir çaba sarf edilmektedir. Ama bir saldırı olursa, buna asla müsamaha gösterilmeyeceğin bilinmesini isterim. O bakımdan bu sürecin tek taraflı işlemesi söz konusu olmaz. Eğer birisi silaha sarılırsa, ondan daha güçlü silahı olan devlettir, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bulun bilinmesini isterim. Ümit ederim bu fevri, biliniçsiz ve plansız bir hareket olmuştur." dedi.

Bölgede bugüne kadar çatışma yaşanmamasına rağmen örgütün adam kaçırma ve tehdit gibi olaylar gerçekleştirdiği ile ilgili soru üzerine ise Gül "Fevri olarak bazı olaylar oluyor. Bunlar kendi haline bırakılmıyor. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Neticede biliyorsunuz bu tip kaçırma veya tehdit olaylar olduğunda bunlar kurtuluyor veya gerekli kanun çiğneyici hareketler olursa gerekli takibatlar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • alper tunga 10 yıl önce Şikayet Et
    ömrünüz uzun olsun . allaha şükür türk develetine gercek bir devlet geldi türk milleti her an sizinle dilerim allah tan bu vatan bu millet daimi islam dini kurallarıyla kıyamete kadar gider.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?