Kamer Genç'e sert tepki: Saygısızlık kabalık

Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesiyle ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek bir açıklama yaptı.

Kamer Genç'e sert tepki: Saygısızlık kabalık
Kamer Genç'e sert tepki: Saygısızlık kabalık
GİRİŞ 28.11.2013 11:41 GÜNCELLEME 28.11.2013 11:41

''YAKIŞIKSIZ, NEZAKETSİZ''

Çiçek o çirkin olayla ilgili şöyle konuştu:

"Maalesef son derece yakışıksız, nezaketsiz, hoş olmayan bir durum. Maalesef bu türlü yakışıksız bir olay bir yabancı ülke toprağı sayılan bir elçilikte ve yabancıların gözü önünde meydana gelmiş oluyor. Bu kabalık, bu saygısızlık, Meclis dışına taşar hale geldi. Ben bu konuya zaman zaman dikkat çektim. Hatta bu yetmedi, bu türlü kaba ve saygısızca davranışları kim yaparsa yapsın, hangi partiden olursa olsun, tutanaklardan çıkarıp ilgililere de gönderdim. Ama değişen bir şey olmadı."

Bir gazetecinin "Bu tür olaylar Kamer Genç'in özelinde sık sık tekrarlanıyor. Bir müdahaleniz olacak mı?" sorusuna karşılık olarak da Çiçek, kendisinin TBMM içerisinde yetkili olduğunu, Genel Kurul toplantılarında yaşananların da birleşimi yöneten başkan vekilinin yetkisinde bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan'a yönelik sözlerin Meclis dışında söylendiğini anımsatan Çiçek, "Bizim elimiz kolumuz yabancı ülke toprağına ulaşmaz. Benim ne söylediğimden daha çok kamuoyunun ne dediği önemli. Ben bunları daha evvel söyledim. İlgililerin ne söyleyeceği, benim ne söyleyeceğimden daha önemli. Bunları da kendilerine söyledim. Bunun ötesinde ne yapacağım?" ifadelerini kullandı.

"Plakasıyla söylemek gerekirse dört dörtlük bir ilimizdir"

Malatya Günleri ile ilgili mesajının sorulması üzerine Çiçek, Türkiye'nin en seçkin illerinden Malatya'nın, önemli devlet ve siyaset adamları yetiştirmiş bir kent olduğunu belirtti.

"Plakasıyla söylemek gerekirse dört dörtlük bir ilimizdir" diyen Çiçek, böyle özellikleri olan bir ilin Ankara'da tanıtım günleri yapmasını büyük memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Tatınım günlerine mümkün olduğunca katılmaya çalıştığını, hemşehrileriyle, dostlarıyla bir araya gelme imkanı bulduğunu kaydeden Çiçek, bu yılki etkinliğin önceki yıllardan daha hareketli geçeceğine olan inancını dile getirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı