Erdoğan: Size rağmen yapacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milas'ta vatandaşlara seslenirken muhalefete yüklendi. 3. Köprü inşaatını protesto eden muhalefete 'size rağmen yapacağız' dedi.

Erdoğan: Size rağmen yapacağız
Erdoğan: Size rağmen yapacağız
GİRİŞ 01.12.2013 16:38 GÜNCELLEME 01.12.2013 17:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhalefet konuşuyor. Eserini konuş, lafı bırak. Başbakan'a hakaret etmekle bir yere varamazsın. Ne ürettin bu ülkede onu söyle? Biz 11 yıllık iktidarımızda ülkemizi, sessiz devrimlerle geleceğe farklı taşıyoruz. Her alanda, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda, turizmde sıçradık" dedi.

Erdoğan, Muğla'nın Milas ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, dün Muğla'da 168 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılışının gerçekleştirildiğini, bugün de Fethiye'de 13 milyon liralık eserin açılışını yaptıklarını anımsatarak, Milas'ta da tarihi bir an yaşandığını söyledi. Toplu açılış töreniyle farklı kalemlerde 25 milyon liralık yatırımın Milaslılar'ın hizmetine sunulduğunu kaydeden Erdoğan, aralarında Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan 22 derslik, iki pansiyon, Sağlık Bakanlığının ilçe sağlık müdürlüğü hizmet binası, iki yangın havuzu ve ilk müdahale ekip binası, içme suyu projeleri ve köy yollarının da bulunduğu hizmetlerin hayırlı olmasını diledi. TOKİ'nin inşa ettiği 300 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Başbakan Erdoğan, projelerin hayata geçirilmesinde emeği bulunanları kutladı.

Göreve geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli gelirin 786 milyar dolara çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yan gelip yatsaydık bunlar olur muydu? Dünyayı fellik fellik dolaşmasaydık bunlar olur muydu? Şu anda bizim bütün Bakanlar Kurulu, dünyanın dört bir yanını dolaşıyoruz, iş bağlantıları yapıyoruz. İş adamlarımızı yanımıza alıyoruz. Biz gittikçe onlar da bize geliyor. Onun için sürekli olarak Türkiye, dünyanın gündeminde, konuşulan bir ülke. Bu topraklardan, bu aziz milletten başka bizim önceliğimiz yok. Ama çok çalışacağız. 11 yıllık iktidarımızda nasıl çalıştıysak bundan sonra da aynen projelerimizi, hedeflerimizi hayata geçirmenin gayreti içindeyiz.

Biliyorsunuz, 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde'. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Eser, eser... Şimdi muhalefet konuşuyor. Eserini konuş, lafı bırak. Başbakan'a hakaret etmekle bir yere varamazsın. Ne ürettin bu ülkede onu söyle? Yerelde, genelde ne ürettiniz? Onu söyleyin, onu konuşun. Biz 11 yıllık iktidarımızda ülkemizi, sessiz devrimlerle geleceğe farklı taşıyoruz. Her alanda, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda, turizmde sıçradık. Burası bir turizm şehri. Burası aynı zamanda tarımda, özellikle zeytinde önemli bir ilçemiz. Göreve geldik, Türkiye'de turizm için konuşulan şeyler farklıydı ama bugün daha farklı. Hiçbir bölgemizi, şehrimizi, insanımızı birbirinden ayrı tutmadık. Herkesi, her şehrimizi eşit bir şekilde kucakladık."

MUHALEFETE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

"Muğla, 11 yılda, bizim iktidarımızda 5,4 katrilyon lira yatırım aldı" diyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığına, 11 yılda bunun üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerine işaret etti. Erdoğan, "Eğer bu yollar yapılmamış olsaydı bizim halimiz nice olurdu" ifadesini kullandı.

İstanbul Boğazı'nın 62 metre derinliğinde Marmaray'ın inşa edildiğini, Pekin'in Londra'ya bağlandığını anımsatan Erdoğan, bunlar yapılmadan büyük devlet olunamayacağını söyledi. Boğazın altından otomobil geçişi için başka bir proje daha yapıldığını, 2015'te hem bu projenin hem de üçüncü boğaz köprüsünün yapımının tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet, yavru muhalefet oralarda gösteriler yapıyorlar. 'İstemezük' diyorlar. Siz zaten birinci köprüyü de ikinci köprüyü de istemediniz, şimdi bunu da istemiyorsunuz. Size rağmen yapacağız. Size rağmen bitireceğiz. Aslında biz o köprüleri onlar için de yapıyoruz. Gelecekler, onun üzerinden hep geçecekler. Onlar karşı çıkarlar, sonra da gelip geçerler. Eğer samimiyseniz onların üzerinden geçmeyin, sandalla geçin karşıdan karşıya. Birinci köprüye karşı çıkanlar şu anda sandala biniyor mu? İkinci köprüye karşı çıkanlar şu anda sandala biniyor mu? Yine gidip onların üzerinden geçiyor. Kaldı ki üçüncü köprüde dört gidiş, dört geliş, ortasından da raylı sistem. Hızlı tren oradan da geçecek. Böyle bir teknolojiyi üçüncü köprüde yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. İnşallah onu gerçekleştiriyoruz."

Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Her alanda ezberleri bozuyoruz. Siyasetin de ezberlerini bozduk. Güven getirdik. Siyasetin çözüm yeri TBMM'dir. Meclis'te sadece millet hesap sorar. Hiç kimse milletin yetkilerini gasp edemez.

Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan diyorum. Bunu Türkiye'de her yerde söylüyorum ama muhalefet bunu yapamıyor. Kendi kongrelerinde bayrağımıza saygısızlık yapan bu ülkde saygı göremez. Bu vatanda kimseye operasyon yaptırmayız. Bu topraklarda kardeşçe yaşayacağız. Birileri rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsun. Bu vatan hepimize yeter. Diyarbakır'da bunun için vardık, ayrıştırmak için gitmedik. Bize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı yeter. Bizm milletten gizli saklımız yok. Gelin bu birlik projesini hep birlikte gerçekleştirelim.

Vatandaşlardan konut edindirme kapsamı altında para topladılar. Bunu siz yapamazsını biz yaparız. KEY mağdurlarını biz kurtardık.

YORUMLAR 11
  • mavi deniz 10 yıl önce Şikayet Et
    gönül köprülerini kırmak!. sevgili gönül köprülerini kırma dersaneleri kapatma diyen kardeşim,biliyormusun ki öğrenciler ilkokula başlamadan dersanelere yollanıyor yarış atı misali..biliyormusun ki devletin okulunda görev yapan öğretmenler dersaneler yüzünden aşağılanıyor,çünkü devlet okulunda kendini özveriyle öğrencilerne adayan öğretmen,kendi işi beğenilmemiş yaptığı işi becerememiş psikolojisine girmezmi çocuk özel dersaneye giderse? tamam dersane ülkemiz için şart ama en azından lise son ve 3 te gidilebilir takviye ve eksikleri görme amaçlı..tutup taa anaokulundan başlatılmaz..yasaklanacaksa bunlar yasaklanmalı..ama başbakanda dersaneleri kapatacak diye konuyu dini inancı zayıf noktasına getirmekte büyük günahtır..dersaneden kazanılan paralar için bu kadar yaygara koparılıyor der insanlar sizede...lütfen rabbime sığının ona dua edin.hariciler dua etmekte maneviyatı yüksek olanlar çatışsın diye şu an.lütfen buna fırsat vermeyelim...
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah Peygamber Senden Razı Olsun Sayın Başbakanım,. Sayın Başbakanım 8 yıllık kesintisiz eğitim(imam hatip kapatma) kabul edildiğinde hayırlı olsun manşeti atan bir gazete.. sonra çevik bir e dershane anahtarlarını veririz diyen sözüm ona Hocalar, Gezi de Suriyede ve Mavi Marmara da yanımızda 1 saniye bile durmayan gruplar kardeşimiz değildir.. Onlar aramızda gönül bağı olduğunu sanıyor olabilirler.. Oysaki O Gönül Köprüsünün altına Dinamit yerleştirip kökten havaya uçurduklarının farkında bile değiller.. Bir Allah Dostu bana terbiye edilmeyen nefis sahibi insanların ilim öğrenmesi Dünyanın sonunu getirecek demişti.. işte onlar bugün karşı tarafta olanlardır.. Aynen yecüc mecüc gibi dünyanın her tarafında seller gibi vardırlar.. Üzerimize gelmelerinden biz Korkmuyoruz Usta.. Allah Rızası için Sende Dik Dur Eğilme.. Çok Çok hep beraber ipe gideriz.. Varmı ötesi.. Ölüm bizi anca Allaha kavuşturur.. oda zaten sevgilimizdir..
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanımıza Gönül Köprüsü Yıkıyorsun diyen Zalime Diyorumki. Senin Gönül Köprün Dershane ile bize bağlıymış Meğer.. Nasılda Dershane Kapanınca attınız Köprüleri bir günde.. 15 Gündür her türlü aşağılamalı haberiniz var gazete ve televizyonlarınızda.. gerçi biz sildik evimizde o gazete ve kanalları ama karşılaşıyoruz bazı platformlarda neler yaptığınızı.. Sayın Başbakanım sen üzülme, bu seçim 1000 tl den daha fazla masraf yapmak her akpartilinin üzerine farz olmuş durumda.. kardeşiz diyenler ihanet etsinler biz yemeyiz bu oyunları.. emirler ABD den.. direktifler CIA den bahanede dershaneden.. Allahın izniyle biz senin arkandayız başbakanım.. biz milletiz.. bizi yok sayanlar sırtımıza binenler, hep senin sayende bir bir düşüyorlar sırtımızdan.. Allah Peygamber senden Razı Olsunlar..
    Cevapla
  • millet 10 yıl önce Şikayet Et
    gönül köprülerini kırıyorsun başbakanım. köprü yol hastane okul refah seviyesinin yükselmesi bütün bunlar harika takdir edilecek işler muhteşem şeyler bunları neden takdir ediyoruz neden muhteşem diyoruz çünkü senden öncekiler yapmadılar çaldılar çırptılar yan gelip yattılar ondan bizim gözümüzde muhteşem görünüyor aslına bunlar normal şeylerdi bunları yapmak üstünlük gerektirmeyecek şeyler ama asıl önemli konu din iman inanç Müslümanlık birlikteliği sağlamak asıl amaç millet diyosun millete rağmen dershaneleri kapatıyorsun sebep sonuç ilişkisi içinde dershaneler sebep değildir sonuçtur sonucu ortan kaldırmakla eğitim düzelmez ve ne olursun Müslümanları birbirine düşürme Allah rızası için onları birleştir dershanelere dokunma o kadar dua ediyordum sana şu anda dua etmiyorum yaşlı insanlar garibanlar sıkıntıda olanlar bile dua ediyordu ama şu anda dua etmiyorlar nefsine ve şeytana uyma
    Cevapla
  • ERCAN BAYCAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Aranıyor. Gezi zekalılar. 13 ağaç kesildi diye Taksim i ve de Türkiye yi yaşanmaz hale getirenler, Bursa Nilüfer ilçesinde 80 ağaç kesildi. Neredeler?. Arıyorum kendilerini. Gelsinler doğaç katliamı yaptırmayız diyerek için eylem yapsınlar, bekliyoruz. O gezi zekalı lar dünyada orman ve yeşil alanlarını artırma çalışmalarında 3. sırada olan bir Türkiye den haberleri var mı. 2 750 000 000 adet ağaç dikildiğinden haberleri var mı. Amaç bağcıyı dövmek ise bunlara bir şey anlatılmaz. Bir de dershaneciler için şu ayet geldi aklıma. "Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygamber'e ve sizden olan idarecilere de itaat edin". ALLAH bu dershaneci kardeşlerimize de bu fitneden kurtulmayı nasip etsin. Saygılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek