"Edebe sığmaz, özür dilemelisin"

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda, BDP'li vekil Sırrı Sakık'ın sözlerine değindi. Erdoğan, "Sırrı Sakık'ın bu sözleri ne edebe sığar ne de adaba, Oya hanımdan özür dilemesi gerekir" diye konuştu.

GİRİŞ 10.12.2013 21:34 GÜNCELLEME 10.12.2013 21:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BDP'li vekil Sırrı Sakık, bugün Meclis kürsüsünden Oya Eronat'a "Sen sus. Acının keyfini yaşayan kadın, sen sus" diyerek bağırmıştı.

AK Partili vekiller bu sözlere tepki göstererek, "Evlat acısı yaşamış bir vekile söylenecek sözler mi bu" demişlerdi.

Bir tepki de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

OYA HANIM'DAN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR

Erdoğan, 2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı konuşmasının sonunda, "Bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim" diyerek Sakık'ın özür dilemesi gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, "Milletvekilimiz Oya Eronat kardeşime, hiç tahmin etmezdim, evlat acısı yaşamış olan milletvekili arkadaşımın, terör örgütü tarafından şehit edilmiş oğlu için, "acının keyfini sürüyorsunuz" gibi bir yaklaşımla ifade etmiş olması, hiç yakıştıramadığım, ne edebe ne adaba hiçbir şeye sığmayan, hüngür hüngür ağlatmaya hakkı yoktu. Gelip onun da Oya hanımdan özür dilemesi gerekir. Milletin oyuyla buraya gelmiş bir insana böyle bir yakıştırmayı yapmaya hakkı yoktur" ifadelerini kullandı. 

ERONAT GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

BDP'li vekil Sırrı Sakık'ın sözlerinin ardından basın açıklaması yapan Eronat'ın gözyaşlarına hakim olamamıştı. Eronat, Başbakan Erdoğan bu konuşmaları yaparken yeniden gözyaşlarına hakim olamadı ve ağladı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • orhan1980 10 yıl önce Şikayet Et
    Ahlak yoksunu Sakık. Bu adamlar ırkçılığa karşıdırlar.Anti faşizmden bahsederler.Halkların kardeşliğinden dem vurular.Ama asıl kendileri ırkçı ve faşisttir.Türk kelimesinden nefret ederler,ırkçılık yaparak Kürtlerden oy devşirirler.Kimseye acımazlar.Vurduklarına bakarlar, yedikleri darbeler önemsizdir..Oğlunu savundukları gerillalar (!) tarafından şehid edilen bir anneye bu şekilde sataşmak erkekliğe de sığmaz,insanlığa da.Ahh karşıma çıksa o sakık denen merhametsiz insan haddini bildiririm.Allah bildiği gibi yapsın onu..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi