MHP'li Türkkan'dan kurşun gibi sözler!

MHP'li Lütfü Türkkan, Engin Alan'ın cezaevinde tutsak olduğunu söyledi BDP'lileri işaret ederek yargıya seslendi.

MHP'li Türkkan'dan kurşun gibi sözler!
MHP'li Türkkan'dan kurşun gibi sözler!
GİRİŞ 13.12.2013 08:21 GÜNCELLEME 13.12.2013 08:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

BDP'li vekiller serbest kalır ve tek tutuklu milletvekili Engin Alan olursa, Türkiye'de dengelerin değişebileceğini söyleyen Türkkan, "Türk milletinin önemli bir ekseriyeti bu tutukluluğa tahammül edemez" diye konuştu.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ı cezaevinde ziyaret etti. Türkkan, ziyaretle ilgili Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Alan'ın fiziki açıdan sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.

HÜCRESİNDE BORU PATLAMIŞ

Bulunduğu hücrede su borusunun patlaması nedeniyle başka bir hücreye nakledilen Alan'ın, o hücrede de soğukta sadece üzerindeki kazakla yaşamak zorunda olduğunu söyleyen Türkkan, ağır hasta olan ve İstanbul GATA'da tedavi gören 87 yaşındaki annesini ziyaret için Adalet Bakanlığı'ndan izin talebinde bulunduğunu, Bakanlığın bu izni verdiğini ve yarın bu ziyaretin gerçekleşeceğini anlattı.

Cezaevi ring araçlarının insan onuruna uygun olmadığını kaydeden Türkkan, Adalet Bakanlığı ile yaptığı görüşmenin ardından, Alan'ın yarın sevkinin bir minibüsle sağlanacağını anlattı.

ENGİN ALAN'IN FARKI NEYDİ?

Engin Alan'ın bugüne kadar verdiği ifadelerde, BDP'lilerle takas edilmek istemediğini, tahliye talebinde bulunmak istemediğini söylediğini dile getiren Türkkan, şöyle konuştu:

"Tahliye değil yeniden yargılanma talebi istediğimizi, böyle bir hakkı olduğunu dolayısıyla bu hakkın kullanılması gerektiği yolunda konuşmamız oldu. Bugün avukatı aracılığıyla cezaevinde imzaladığı dilekçeyi, 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Anayasa Mahkemesi'ne verilmek üzere sunduk. Bu talebimiz tahliye talebi değil. Adil yargılanmadığını düşündüğümüz, 10. Ağır Ceza Mahkemesi safhasında verilen kararın tekrar görüşülmek üzere yargılanma talebidir. Sayın Engin Alan da bu talebi bugün imzaladı. Zannediyorum en geç yarın sabah Anayasa Mahkemesi'ne, yeniden yargılanma talebi ulaşmış olacaktır"

"SIKINTILAR HASIL OLUR"

"BDP milletvekillerinin ifade ettiği eğer doğruysa, yarın 5 BDP milletvekili serbest kalacak. Engin Alan'ın bunlardan farkı neydi? Yargıtay'ın, Engin Alan ile ilgili verdiği hüküm, diğerlerinden tarih olarak önce verilip kesinleştiği için yargı sürece bitmiş gözüküyordu. Şu anda iki milletvekili var. Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk. Birinin 8, diğerinin 18 yıl, kesinleşmeyen cezaları var. Engin Alan'a verilen cezalardan önce kararlaştırılan cezalar Yargıtay'da hala beklenirken, Balyoz soruşturması kapsamında Alan'a verilen cezanın kesinleştirilmesinin ardında biz samimiyet aramayız. Yargıtay, yargı erki, bu iki milletvekilinin arkasındaki PKK tehdidinden korkmakta mıdır? PKK tehdidi nedeniyle mi bu kararı onamakta gecikmektedir.

"GÜNAHI NEYDİ?"

Engin Alan'ın günahı, şerefli Türk ordusunun mensubu olmak mıdır? Arkasında bir terör örgütünün bulunmaması mıdır? Yarın 5 BDP milletvekili bu parlamentoya girdikten sonra, Engin Alan'ın o tutsak evinde, tutsak hali devam etmesi durumunda Türkiye'de bir takım dengeler değişir, sıkıntılar hasıl olur. Türk milletinin önemli bir ekseriyeti bu tutukluluğa tahammül etmez, müsade etmez. Bundan sonra bu milletimizin vereceği cevap çok farklı olur. Bu konuda hüküm veren bütün erklere sesleniyorum. Bunu sona erdirmek için bütün erkler kendi iradelerini ortaya koymalıdır. Engin Alan'ı yıl bitmeden, bütçe görüşmeleri bitmeden bu Meclis'te görmek istiyoruz. Türk milleti Engin Alan'ı burada görmek için oy verdi. İçeriye koyan güçlerin de tekrar Engin Alan'ın tutsaklığına son vermesini istiyoruz."

"MİLLETİN CEVABI SERT OLUR"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkkan, terör örgütü PKK'nın desteğini doğrudan alan bir partinin milletvekilleri serbest bırakılırken, terör örgütüyle mücadele eden bir generalin cezaevinde bulunması halinde milletin cevabının sert olacağını ifade etti.

Türkkan, Alan'ın tutukluluğunun devamı halinde gösterilebilecek tepkinin hukuk kuralları içinde olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 13
  • Ahmet hakan AK 10 yıl önce Şikayet Et
    bölücülük?. Bir cisim var bölünmesi gereken? 100 cm....20'den mi bölsek? Yoksa karşıya geçip 80'den mi bölsek? Matematik olarak (pratik yada gerçektede diyebiliriz) aslında aynı şey! mehepe veya bedepe.......kahverengisi aynı şeyin!
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    nedense din düşmanı generaller albaylar komutanlar emekli olduktan sondra mehepeye geçiyor burda bi çelişki yokmu sizce. o yüzden mehepenin doğru gördüğü şey yanlış yanlış gördüğü şey doğrudur ona göre.bunlar uç noktalara değinip gündemde kalıyorlar hep bu ülkenin uç noktalarından bir kaçını söyliyim size pkk,türklük,bayrak,kürt,bdp, işte bunlardan hariç mehepe ne konuştu bugüne kadar beleş beleşe yaşıyorlar
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    vah vah vah be kadarda acıklı sadece bi kazağı üstünde varmış ay çok duygulandım. bu ülkede en rahat yaşayan siz en beleş yaşayan siz duygu sömürüsü yapıp komik olmayın
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ENGİN ALANI EN İYİ YAŞI KEMALE RMİŞLER TANIR YENİ YETMELER DEĞİL.?. engin alanı konuşarak ilah yapacağınıza sizlere o mevkiyi hazırlayan rahmetli muhsin yazıcıoğlu'nu hatırlayın ona rahmet kuyun.? tabi okumasını biliyor birde bahçeliden izin alabiliyorsanız tabii? nerde mhp içinde tabandan gelen emek verenler.dolmuş mhp'ye çakma koltuk mhp'lileri konuşuyorlar ben sadece yazıklar olsun diyorum ve allahıma havale diyorum sizleri.
    Cevapla
  • adamadam 10 yıl önce Şikayet Et
    adam. 28 şubat döneminde namaz kılan, eşi kapalı insanlarımızı fişlerken sıkıntı yoktu Engin efendi. Aralık 2002 de birliklere gönderdiğin fişleme genelgesini unuttunuz galiba. Demek Allahında bir hesabı var, öyle kasıla kasıla gezmekle, binlerce inançlı insanı fişlemekle kendini ne sandın. Başbakana bile terbiyesizlik yaptın ayağa kalkmadın. Çok beddua aldınız çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”