Bakan Yılmaz'dan o anket için açıklama

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu, diyanetin anketidir, TÜİK'in anketi değildir; TÜİK sadece buna teknik destek vermiştir" dedi.

Bakan Yılmaz'dan o anket için açıklama
Bakan Yılmaz'dan o anket için açıklama
GİRİŞ 15.12.2013 01:37 GÜNCELLEME 15.12.2013 01:37

Bakan Yılmaz, TÜİK'in yaptığı anketlerin eleştirildiğini anımsatarak, "TÜİK'in yaptığı anketlerde insanların dini inancının sorgulandığı eleştirisi yapıldı. Burada yanlış bir bilgilendirme var. Yapılan, hane halkı bütçe anketidir. Bu anket daha önce nasıl yapılıyorsa bu yıl da öyle yapılıyor" diye konuştu.

Muhalefet milletvekillerinin bu tür bir anketin yapıldığını söylemesi üzerine Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu hane halkı anketidir, bir de TÜİK'in resmi kurumların talebi üzerine yaptığı anketler vardır. Uluslararası kuruluşlar ve kamu kurumlarının TÜİK'ten anket talebi olabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı da anayasal çerçevede hizmetlerini yerine getirmek için, bir anketini yaptırmak konusunda TÜİK'ten yardım istemiştir, bu anket o çerçevede yapılan bir ankettir. Ankette kesinlikle isim sorulmuyor, bu ankete cevap vermek de kesinlikle zorunlu değil. Buna isteyen cevap verir, istemeyen vermez. Zaten bu ankette cevapsızlık oranı yüzde 42'dir. Bu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın anketidir, TÜİK'in anketi değildir; TÜİK sadece buna teknik destek vermiştir. Diyanet anayasal bir kurumdur ve bu çerçevede de bilgi toplayıp, hizmetlerini daha iyi bir şekilde yapmak istemektedir. Bu tür bir anketi piyasadan bir şirkete yaptırsaydı çok daha sorunlu olurdu. Çünkü TÜİK'in çok daha güvenli, oturmuş bir sistemi var. O yüzden bu iki anketi birbirine karıştırmamak gerekir."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, "Diyanet vatandaşlara neden inancını sorma gereği duymuştur " sorusu üzerine, Yılmaz, "Ben bunun laiklikle bir bağlantısını kuramıyorum. Kimse dinini açıklamaya zorlanmamıştır. Diyanetin bilgi olmadan hizmetlerini sunması mı, yoksa bilgisi olarak sunması mı daha doğru" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek