Bakan Şimşek'ten istifa sözlerine açıklama

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlatılan operasyon soruldu.

Bakan Şimşek'ten istifa sözlerine açıklama
Bakan Şimşek'ten istifa sözlerine açıklama
GİRİŞ 17.12.2013 21:34 GÜNCELLEME 18.12.2013 08:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstifa edip etmeyeceği de sorulan Şimşek, şu anda olayın yargıya intikal ettiğini hatırlatarak, "Yorum yapmam doğru olmaz. Henüz bilgi sahibi değiliz. Kendimle ilgili söyleyebilirim; gerçekten benim çevremde veya şahsımla ilgili bir durum çıksa ben o tercihi yapabilirim. Henüz bu konularda yorum yapmak için çok erken, doğru olmaz, yargıya intikal etmiş bir hususta benim yorum yapmam doğru olmaz." açıklamasını yaptı.

'İFADEM CIMBIZLANDI'

Gece geç saatlerde konuyla ilgili Twitter adresinden açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Şimşek, haberde yer alan ifadelerinin 'cımbızlanarak' verildiğini belirtti. Bakan Şimşek'in tweetleri şöyle:

1- Dostlarım, 14 saate yakın süren bugünkü meclis görüşmelerinden sonra merhaba, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum

2- Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında genel kurulda bugünkü gözaltılarla ilgili olarak milletvekillerinin++

++böyle bir durumda istifa etmeyi düşünüyor musunuz, şeklindeki ısrarlı soruya önce yorum yapmak istemedim

3- Fakat ısrar karşısında şunları ifade ettim : "Şu anda yargıya intikal etmiş... Takdir edersiniz ki++

++ benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Çünkü henüz bilgi sahibi değiliz.

4. "Ben sadece kendimle ilgili söyleyebilirim... benim çevremle veya benim şahsımla ilgili öyle bir durum çıksa ben o tercihi yapabilirim.

5. "Ama henüz bu konularda yorum yapmak için çok erken, doğru olmaz. Yargıya intikal etmiş bir husustur. Bir yorum yapmam doğru olmaz."

6- Hal böyle iken ifademin cımbızlanarak sanki "hemen bu durumda istifa söz konusu olabilir" şeklinde sunulmuş olması beni cidden üzmüştür

7-Bakan arkadaşlarımı da töhmet altında bırakma çelişkisi içeren ve kastı aşan, kastla ilgisi olmayan böyle bir ifadeyi asla kabul etmiyorum

8- Cımbızlanarak farklı algılara sebebiyet verecek bu yorumlara katılmadığımı kamuoyuna saygıyla arz ederim.


YORUMLAR 3
  • osman gözüküçük 10 yıl önce Şikayet Et
    vah türkiyem vah. Türkiye üzüldü sen üzülmüşsün çokmu
    Cevapla
  • ali_kerem 10 yıl önce Şikayet Et
    İftira mı Gerçek mi ?. Bir iftira üzerine istifa etmesini gerektirecek bir husus yok ancak olaya gerçekten karışmışsa istifa etmelidir. Çamur at izi kalsınla olmaz bu işler.
    Cevapla
  • bir yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    etmeyen namerttir. sana da bunu söylemek yakışır, aslında bütün akp bakanlarına yakışır ama bekleyip süreci göreceğiz. yolsuzluk yapan münafıktır. çünkü siz bu yola bu şekilde çıkmadınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!