Şimşek: Yargıya gerekli desteği vereceğiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kim yanlış yaparsa, bir kuruşunu dahi kullanır gasp ederse, ne gerekiyorsa biz adli makamların, yargının arkasındayız, gerekli desteği vereceğiz." dedi.

Şimşek: Yargıya gerekli desteği vereceğiz
Şimşek: Yargıya gerekli desteği vereceğiz
GİRİŞ 18.12.2013 19:36 GÜNCELLEME 18.12.2013 19:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili sorularıyla karşılaştı.

İçişleri Bakanına ulaşamama konusundaki bir soruya Şimşek, "Herşeyden önce o bahsettiğiniz husus, İçişleri Bakanımıza ulaşamama hususu bir defa arayıp toplantıda olduğu husustur." karşılığını verdi. "Milletimizin irfanına, sağduyusuna inanıyor, güveniyoruz." diyen Şimşek, bu kadar aceleci davranmayıp iddianameyi görecek ve milletin kararını vereceğini ifade etti.

"Kim yanlış yaparsa, bir kuruşunu dahi kullanır gasp ederse, ne gerekiyorsa biz adli makamların, yargının arkasındayız, gerekli desteği vereceğiz." diyen Şimşek, her yerde yanlış çıkabileceğini belirterek, "Önemli olan bizim tavrımızdır. Arkasında başka hususlar var mı; bu konuşulur. Olaya öyle bakmamak lazım. Bir sorun varsa bütün yönleriyle değerlendirmeliyiz. Burada hata, eksik varsa gereği yapılmalıdır. Hassasiyet için teşekkür ediyorum. Bizde en az sizin kadar hassasız." şeklinde konuştu.

Vergi denetimleri konusundaki bir soruya ise Bakan Şimşek, zaman zaman ihbar veya savcılık isteği üzerine arama ve inceleme yapılabildiğini kaydetti. İncelemelerin yeni bir şey olmadığına dikkat çeken Şimşek, incelemelerin Gezi sonrasına denk gelmesi sebebiyle belki bir takım algılara yol açabildiğini kaydetti. "İnanın hiçbir inceleme altı aydan önce bitmiyor. Zaman zaman bir yılı alıyor." diyen Bakan Şimşek, 59 tane polisli-savcılı aramalar yapıldığını ifade etti.

YORUMLAR 1
  • palandöken 10 yıl önce Şikayet Et
    muhalifler arzuluyorlar, orda burda diyorlarki--. bunca yıldır iktidarsınız.. inşallah bu kez bir yolsuzluğunuzu yakalarızda , konuşacak mecalimiz olsun ....yolsuzluk yoksa üzülecekler... garip kişilikler nede olsa..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!